Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

TET rotası Dominar 400 UG 2023

REKLAM ALANI
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi TET rotası denen şey birilerinin çıkardığı Avrupa kıtası içinde yer alan toprak yollar. Yani bir klasifikasyon falan belirlemiyor.
    Toprak yolda herhangi bir lastikle de zaten sürülebilir. Yazmıştım sanırım navigasyonun bir bok yemesi yüzünden ben RS'le girdim toprak yola. Çok da güzel eğlendim =) Hız düşük ve yükseklik farkı yüksek zeminlerde problem başlıyor. Yoksa Metz tur lastiği ile de istediğin yerde usul usul gezersin.
    metzeler karo stree alma niyetim var. %50/%50 arazi/asfalt lastiği demişler, şu anki lastikler gibi dişli lastiğe benziro fotolarda. Sürekli toprak yolda sürmesem bile bizim burada hep ara yollar köy yolları falan sürüyorum, hatta köyle arasında traktörlerin tarlalara gitmek için kullandığı yolları keşfettim asfalt çok bozuk, gevşek mıcır veya toprak yollar ama oralarda sürmesi çok eğlenceli, bir de TCS denen şey olaymış iyiymiş motorumda deyip arkayı kaydıra kaydıra sürüyorum, asfaltta yardırmaktan daha zevkli geldi bana o yollar.
    Senin tuareg'deki lastikler de dikkatimi çekmişti ama metzeler dah aklıma yattı, senin kadar asfaltta virajlarda yardırmıyorum, asfaltta en fazla düz yold agazlıyorum ben deyip vazgeçtim onlardan.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:36 ----------

Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşte Tommy' i ikna edemediğim kısım tam bu , çok şey kaçırıyor bunu bir kere yaşaması lazım ;)
    Tommy'i ikna edemedik ama belki merak eder katılır bize.
    Kış geçsin bir plan yaparız.

Vize - Kıyıköy arası dağların ormanın içinde de çok güzel kamp yerleri var.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Şile'de kampsız günübrlik sucuk çevirme noktam var. istanbul'a geldiği gün tommy'yi oraya kaçıralım, orada beyin yıkama yaparız.
    demirköy yakınlarında da en sevdiğim kamp yeri var. havalar serinledi ben damlarım oraya ara ara =)
    espresso bunu beğendi.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    .....Tommy'i ikna edemedik ama belki merak eder katılır bize.
    Kış geçsin bir plan yaparız.

Vize - Kıyıköy arası dağların ormanın içinde de çok güzel kamp yerleri var.
    Tommy birkere gelse ikna olurdu da istiyorki gece eve , otele geçeyim rahat edeyim ama alkol alıp yola çıkmak olmaz hem gece o atmosferi solumak ayrı bir keyif , neyse bulucaz artık Tommy gibi hoşsohbet birini ;)
    espresso bunu beğendi.

Yobaaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TRK 502X
    geçen bi video gördüm tet rotasında yaldır yuldur gidiyorlardı herifler ağzım açık baktım. videoyu izlerken 3 kez ayağımı 5 kezde kolumu kırdım vallahi zor rota
    espresso bunu beğendi.

Psyduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XSR700
    Tet rotasıyla ilgili en beğendiğim video şu oldu. İzlemeyen varsa tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=KozieWtQLv0&t=17s
    selsa bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha Süper Tenere XT1200ZE & SYM Joyride 300
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    metzeler karo stree alma niyetim var. %50/%50 arazi/asfalt lastiği demişler, şu anki lastikler gibi dişli lastiğe benziro fotolarda.
    Karoo street ile Pirelli Rally STR aşağı yukarı aynıdır. Ancak her ikisi de (dişlerinden dolayı) asfalt yolda ses yapıyor. Virajda ve ıslak zeminde güven verir. Ah bir de o sesi olmasa

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:35 ----------

Bunların videoları da dehşettir. https://www.youtube.com/watch?v=mpS2UUN7E08
    espresso bunu beğendi.

Yobaaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TRK 502X
    Alıntı zihnigonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Karoo street ile Pirelli Rally STR aşağı yukarı aynıdır. Ancak her ikisi de (dişlerinden dolayı) asfalt yolda ses yapıyor. Virajda ve ıslak zeminde güven verir. Ah bir de o sesi olmasa

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:35 ----------

düz metzeler tourance iş görmez mi? bende stok geliyor yolda güzel geçen bozuk kayalı yola girdim orada da soft gidersen iyiydi.

Türkiye de TET rotası diye paylaşılan izlerin çoğu yıllardır Trans Toros - Trans Anatolia gibi etkinliklerde çıkarılan/kullanılan rotaların TET sitesine yüklenmesi ile oluşmuştur. Toprak yolları kapsayan bu rotalar yerine göre çok zorlayıcı da olabilir, çok kolay da olabilir. Dominar 400'e uygun lastik takılarak hertürlü yolda gidilebilir. Ama ne kadar konforlu olur yada ne kadar zevk alınır ona birşey diyemem. Sonuçta arazi odaklı bir motosiklet değil.
    espresso ve tecrube0 bunu beğendiler.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı zihnigonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster

fiyatları aşağı yukarı aynı. satıcısı da aynı. birinden birini alıcam, metzeler karo street aklımda ama biri derse ki pirelli daha iyidir pirelli de alırım 1-2bin lira fark için ucuzunu seçmem lastikte. Sonuça ikisi de şu an üzerinde olan 2018de takılmış Anlas Capra R'den iyidir.

sibop da önemli, metal sibop şart, geçen gün killingroad yazdıktan sonra arka lastiğe baktım sibop lastiği çatlak çatlak dışı, eskimiş, içim rahat değil, böyle fazla sürmemem lazım. gözüm hep lastik basınç göstergesinde gittim geldim yolda.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:36 ----------

Alıntı Yobaaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    düz metzeler tourance iş görmez mi? bende stok geliyor yolda güzel geçen bozuk kayalı yola girdim orada da soft gidersen iyiydi.
    aslında işimi görebilir. hatta metzeler tourance next 2 bakmıştım ama onlar daha çok asfalat daha az offroad, ben bozuk yolları daha çok sevdim, bir de benim motorda dişli görünen lastikle görüntüsü daha güzel oluyor.
    Yobaaz bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha Süper Tenere XT1200ZE & SYM Joyride 300
    kullanmadığım bir lastik için yorum yapmam zor
    Yobaaz bunu beğendi.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Tourance ın yumuşak zeminde tutunma kabiliyeti yeterli gelmeyebilir ama bu tip lastikler oldukça sağlam yapıdadırlar yani taşa kayaya vurunca açılma yapmaz , ben birkaç takım kullandım şöyle söyleyeyim Next serisini janta geçirirken bile şıp diye yanaklardan esnerken düz Tourance lar janta girmemek için adeta direniyor , yanakları ve tabanı çok daha etli ve ağır , geçmişte iki üç takım Anakee de kullandım o da aynı şekilde dişleri aşırı derin değil ama etli lastikti..
    espresso bunu beğendi.

tecrube0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ns 160, Dominar 400 Tur Versiyon
    Alıntı sodurlu88 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkiye de TET rotası diye paylaşılan izlerin çoğu yıllardır Trans Toros - Trans Anatolia gibi etkinliklerde çıkarılan/kullanılan rotaların TET sitesine yüklenmesi ile oluşmuştur. Toprak yolları kapsayan bu rotalar yerine göre çok zorlayıcı da olabilir, çok kolay da olabilir. Dominar 400'e uygun lastik takılarak hertürlü yolda gidilebilir. Ama ne kadar konforlu olur yada ne kadar zevk alınır ona birşey diyemem. Sonuçta arazi odaklı bir motosiklet değil.
    Dağda bayırda gezmeyi sevdiğim için mt60 rs lastik taktırmıştım .Dişli enduro lastiği değil aşırı çamur da iş görmez :(

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)