Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İyi ki varsınız

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    26 Temmuz 2023
    Merhaba, ben Denizli'de yaşıyorum. İsmim Ahmet, buradaki yazılanları hemen her gün okuyorum. Günlük rutinimin bir parçası oldu bu. Ve kendi halinde bir motorcu olarak sizlerden çok şeyler öğreniyorum. Yeni bir konu açıldığında seviniyorum. Sizlerle her gün burada buluşmak beni çok mutlu ediyor.

    Ben de kendimce minik bir şey paylaşmak istiyorum. Benim motorsikletim. Tvs apache rtr 200. Bundan önceki motorum ise yani ilk motorum da kuba dragon 50. Geçenlerde şimdiki motoruma dair yazılar okuyordum burada (Apache) ve çok şaşırdım. Şaşkınlığımın sebebi de şu; ben daha evvel başka bir motor kullanmadığım için yani daha önce sadece Küba dragon 50 kullandığım için şimdiki motorum apacheyi tek kıyaslayabildiğim motor dragondu ve onunla kıyaslayınca her şeyi güzel geliyordu bana.
    Tam olarak neyin nasıl olduğunu kavrayamıyordum. Yani motorum titreşimli mi titreşimsiz mi, seri mi değil mi? Referans noktam dragon olduğu için tam net bir şey hissedemiyordum. Ama burada yazılan pek çok şey okuduktan sonra çok şaşırdım, mesela Apachenin çok seri olduğunu ve benzeri şeyleri söylediler demek ki çok iyi bir motorsikletle başlamak bir yandan güzel olmakla birlikte bir yandan da insanın aradaki tonları kaçırmasına yol açıyor. Yani en baştan çok güzel bir motor kullanan bir insan onun altında kalan diğer motorlardan tat alamıyor. Referans noktası çok üst düzeyde oluştuğu için çok tatsız ve nahoş bulacak bu da kaderin garip bir cilvesi. Ben de sizlerle bunu paylaşmak istedim.

    Selamlar saygılar. İyi geceler dilerim.
    Guven, trequartista, sedattemiz ve 1 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Selamlar biraderim , siteye hemen hemen hergün girip yazan biri olarak samimi mesajın mutlu etti , Tvs Apeche 200 ü bende kısa mesafe kullandım ve gerçekten muadillerine göre çok seri bir motor , sanırım vites oranları kısa düzenlenmiş bu akselerasyon esnasında olumlu olsada yüksek hızlarda uzun süreli sürüşlerde kafa ağrıtır zira daha 100 ile giderken bile 7-8bin devir çevirmek zorunda kalabilir motor , ilk mesaj geldiğine göre sende iki tekerli tecrübelerini yaz bundan sonra , burası ikiteker dünyasının son kalesi yeni askerler lazım ;)
    theERLİK bunu beğendi.

  3. #3
    TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Apache döneminin F/P motoruydu. Ama piyasa tamami ilen scoter tarzına döndüğü için bu tip motorlar eskisi gibi satmaz oldu. Şu an TVS nin jupiter modeli F/P olarak gayet revaçta.

  4. #4

    Üyelik
    11 Mart 2007
    Şehir
    iskenderun
    Merhabalar.
    Ben de Apache kullanıyorum, yaklaşık 25 yıldır çok sayıda düşük bütçe ekonomi sınıf motor kullandım. En güçlüsü Dominar idi.
    RTR200 e gelecek olursak en önemli özelliği fiyatına göre sunduğu teknik ve teknolojik özelliklerin avantajıdır.
    Motor nasıl gidiyor derseniz; işte 20hp 150kg bir motor nasılsa öyle, ne eksik ne fazla.
    Genel olarak kendi sınıfında konforlu bir motor, titreşimi falan makul. Malzeme kalitesi pulsar ns200 ile aynı ayarda diyebilirim.
    Yakıt tüketimi ise en sevdiğim ikinci özelliği; doğru düzgün kullanırsanız asla 3 litreyi geçmiyor. Ben hep 2,8 civarında dolaşıyorum.
    Motorunuzu güle güle kullanın Ahmet kardeşim, kıymetini bilin. Eğer daha büyük ve güçlü Japon malı bir motor alamayacaksınız hiç değiştirmeyin.
    Kazasız belasız yolculuklar dilerim.

  5. #5
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Burası bağımlılık yapan bir yer, bende bırakamıyorum. Motosikleti kıyaslarken üst modeli kullandığınızda eskiden kullandığınız motosiklet belli bir süre kötü gelebiliyor fakat bir süre sonra eski motosikleti arıyorsunuz . Mesela bugün Ducati sahibi olsam elbet birgün Bajaj'ı ararım, çünkü hepsinin zevki ayrı. Bu aletler hacim ve model farketmeksizin hepsi zevkli aletler, ister Cg kullanın ister Panigale ikiside çok zevklidir.
    theERLİK bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    12 Eylül 2024
    Şehir
    ÇORUM
    Motosikleti
    KUBA-XBOSS
    haftaiçi mesaim biter bitmez motor sürmek için evde hızlıca yemek yiyip giyiniyorum hızlıca motorumu sürmek için kendimi atıyorum . ben yeni mezunum iyi bi fırsatla bir yere atabildim kendimi ama koca şirkette tek genç (yalnızım yani) benim ve hep bi resmiyet var esnaf olan ben biraz soğuk buluyorum neyse mesai sonrası o motora binmemle tüm stresim gidiyor hayattan kaçıyorum resmen bazı insanlardan daha değerli benim için motorum .
    burası motosiklet camiasının son kalesiyse motorumda hayatımda beni dik tutan ve zevk veren son kalem tek dert ortağım

    iyi sürüşler babuşlar......


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)