Motor zinciri yağlaması ve Motor temizliği
Reklamlar
-
Merhaba, yeni mt-25 aldım. Yaklaşık 300km'yi geçirdim toplam. Geçen gün köpük ve yıkama yaptım ve forumda gördüm ki zincir yağlanması yapılması gerekiyormuş yıkandıktan sonra. Modul c4 zincir yağı aldım ve uyguladıktan sonra jantım full beyaz olmuş. Bu yağı janttan nasıl çıkarabilirim? Motor yağlamasını nasıl düzgün yapabilirim? Motoru benzinlik yıkaması ile mi yıkamalıyım yoksa sünger ile elimle mi yıkamalıyım?
Reklamlar
-
Gaz yağı ile kolayca çıkarabilirsiniz. Alternatif olarak mazot da olur balata spreyi de olur.
-
Naked motosiklete mümkün olduğunca basınçlı su sıkmamaya çalışın. Degreaser sıkıp, biraz bekleyip, nazik bir fıskiye ucuyla yağmur yağar tarzda durulamanız yeterli.
-
Benzinlikteki kostik içeren köpükler nedeniyle bir süre sonra motorunuzun bloğunda ya da metal aksamlarında hiç çıkmayacak beyaz lekeler kalacaktır. hasmet'in dediklerine ilave olarak kaliteli motosiklet ürünleri kullanabilirsiniz, forumda Mamba09 arkadaşımızın ürettiği Ridermade ürünlerini ben kullandım, tavsiye ederim. Bu işler bütçe işi, bütçe ayarlayamıyorsanız motoru temizlemenin bir diğer yolu da Dalin bebe şampuanı ile köpürtülmüş suya yumuşak sünger daldırın ve motoru bununla köpürtün, ardından durulama bile yapmadan kuru ve temiz bezle kurulayın.
-
Ya da benm gibi yapın, sprey zincir yağını her 300-500km'den sonra motoru orta sephaya alıp vitesi boşa alıp elimle tekeri çevirip zincir bir iki tur dönecek kadar sürede sprey yağ sıkıyorum. Motoru aldığımdan beri hiç yıkamadım 4 buçuk ay oldu yaklaşık 2500km yol yaptım. Eninde sonuna yağmura yakalanacağım yolda o zaman biraz temizlenecek.
-
hepinize teşekkür ederim bundan sonra dediğiniz gibi zarar vermeyecek şekilde temizleme yapacağım. Benzinlikte yıkamayacağım.
-
sene olmuş 2024 zincir yağlama diye birşey mi kaldı ya hangi devirde yaşıyoruz
-
Yeni motorun hayırlı olsun.
Motor zinciri yağlaması ve temizliği konusunda bazı ipuçları:
Zincir Yağlaması
- Zincir Temizliği: Zinciri yağlamadan önce, zincir temizleyici bir sprey kullanarak kir ve eski yağı temizleyin. Temiz bir bezle silerek kurulayın.
- Yağlama: Zinciri yağlarken, arka tekerleği yavaşça çevirerek zincirin her iki tarafına da eşit miktarda yağ uygulayın. Yağı doğrudan zincirin iç kısmına uygulamak, yağın daha iyi nüfuz etmesini sağlar.
- Fazla Yağı Temizleme: Yağlama işlemi bittikten sonra, fazla yağı temiz bir bezle silin. Bu, jantlara sıçramasını önlemeye yardımcı olur.
Jant Temizliği
- Yağ Çıkarma: Jantlardaki yağı çıkarmak için, yağ çözücü bir temizleyici veya sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Yumuşak bir bez veya süngerle nazikçe silin.
Motor Temizliği
- Yıkama Yöntemi: Motoru benzinlikte basınçlı su ile yıkamak yerine, sünger ve su kullanarak elle yıkamak daha güvenlidir. Bu, suyun hassas elektronik parçalara zarar vermesini önler.
- Köpük Kullanımı: Köpük temizleyiciler, motorun yüzeyindeki kirleri çıkarmak için etkilidir. Köpüğü uyguladıktan sonra, yumuşak bir fırça veya süngerle temizleyin ve ardından durulayın.
-
hiFuries adlı üyeden alıntı
Yeni motorun hayırlı olsun.
Motor zinciri yağlaması ve temizliği konusunda bazı ipuçları:
Zincir Yağlaması
- Zincir Temizliği: Zinciri yağlamadan önce, zincir temizleyici bir sprey kullanarak kir ve eski yağı temizleyin. Temiz bir bezle silerek kurulayın.
- Yağlama: Zinciri yağlarken, arka tekerleği yavaşça çevirerek zincirin her iki tarafına da eşit miktarda yağ uygulayın. Yağı doğrudan zincirin iç kısmına uygulamak, yağın daha iyi nüfuz etmesini sağlar.
- Fazla Yağı Temizleme: Yağlama işlemi bittikten sonra, fazla yağı temiz bir bezle silin. Bu, jantlara sıçramasını önlemeye yardımcı olur.
Jant Temizliği
- Yağ Çıkarma: Jantlardaki yağı çıkarmak için, yağ çözücü bir temizleyici veya sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Yumuşak bir bez veya süngerle nazikçe silin.
Motor Temizliği
- Yıkama Yöntemi: Motoru benzinlikte basınçlı su ile yıkamak yerine, sünger ve su kullanarak elle yıkamak daha güvenlidir. Bu, suyun hassas elektronik parçalara zarar vermesini önler.
- Köpük Kullanımı: Köpük temizleyiciler, motorun yüzeyindeki kirleri çıkarmak için etkilidir. Köpüğü uyguladıktan sonra, yumuşak bir fırça veya süngerle temizleyin ve ardından durulayın.
ChatGPT'yi entegre etmiş adam foruma Yıkama için Ridermade ürünlerine bakabilirsiniz çok memnunum uzun süredir kullanıyorum. Temizlik için gaz yağı, mazot veya zincir temizleme spreyi (Putoline, Motul vs) gibi ürünler kullanabilirsiniz. Temizlik sonrası zincir yağı (yine Putoline Motul vs.) sıkıyoruz. Putoline Tech Chain spreyinin 1000 km'ye kadar gittiği gibi yorumlar var, bizim ekipte kullananlar çok memnun. Janta sıçramaması için araya karton-bez vs. koyabilirsiniz ben öyle yapıyorum, ya da sıktıktan sonra nemli bezle jantı silebilirsiniz.
-
Bu konuda yüzlerce youtube videosu var yahu. Hala bu soru soruluyor mu?
-
Lan bu motosikletlerde zincir mi oluyor
Ne işe yarıyor zincir?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)