mondial geç çalışma sorunu
Reklamlar
-
iyi günler mondial 50znu motorsikletim 7500km de geç çalışıyor diye tamirciye götürdüm tamirci bunlarda sibop subap ayarı tutmaz değişsen daha mantıklı olur dedi götürdüm sibop subap değişirken buji de değişti geç çalışma sorunu yine gittmedi sonra karburator benzini fazla veriyor dedi karburatör değişicek dedi değiştirdik bügün yine olmadı sibop subap ayarına tekrar baktı sorunu bulamıyor buji tine değişti ateşlemede sorun var birşey değişicek dedi ne olduğunu hatırlamıyorum yarın getir bırak komple bakayım inceliyeyim diğer gün alırsın dedi ateşlemede sorun varsa birşeyler değişicek dedi 1000 1300 tl arası dedi ne yapmalıyım
Reklamlar
-
Ustanız kuvvetle muhtemel haysiyetsiz, şerefsiz bir insan evladı. Bence akünüz dandik, adam gibi bir akü aldığınızda sorununuz düzelecektir.
-
akü voltajını kendim dükkanınıda ölçtüm 12,5 volt yazıyor ve gayet iyi bir insan tanıdığım kadarıylra hatta istersen karbüratörü geri sökeyim dedi kabul etmedim
-
Subap ayarı tutmamak gibi bir durum söz konusu olamaz, yüksek ihtimalle yeteri kadar bir bilgisi yok. Gereksiz yere çalışan parçaları değişmenizi tavsiye etmem, işin özü ustayı değişseniz daha sağlıklı.
-
Karbüratör benzini fazla veriyor diye değiştirmek çok ilginç. Benimkinin sağında hava, solunda da yakıt için vanalar (Doğru kelime mi emin değilim) var. O vana isterse tüm karbüratörü dolduracak kadar benzin aldırıyor, isterse de sahra çölü gibi kuru kuru bırakıyor. En düşük ayarda bile mi fazla benzin veriyormuş?
-
evet galiba öyleymiş aşırı fazla yakıt veriyor motoru boğuyor dedi
-
Karbüratöre benzin gitmesi ile karbüratörün benzin yollaması arasında çok fark var , karbüratörün içinde 1 adet şamandıra var o şamandıra alçaldıkça karbüratöre benzin akışı gerçekleşir. Tasa biriken benzin memeler vasıtasıyla manifoldtan yanma odasına taşınır, karbüratörün yanında bulunan civata sayesinde hava ayarı gerçekleşir. Diyaframlı karbüratörlerde diyafram yırtılmasıda problem açacaktır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)