Benim vstrom 650 225 kilo diye geçiyor ağırlığı. istanbulda e5 trafiğine bir kez girdim, motora yeni alışıyordum o zamanlar ama yine de çok kötü gelmişti, iyi ki her gün işe gidip gelmiyorum bu trafikte demiştim. Ama aynı motorun 2022 modeliyle Cyan E5 trafiğinde bile çok rahat gidiyorum diyordu, bu biraz da kullanma yeteneği ile ilgili ama her gün işe gidip gelmeye 400-500cc'den fazlası zorlar. Belki honda NC750 olabilir ne de olsa orta hacim commuter makina, asıl işi o zaten.
Kardeşimde MT-09 var. Kendisi akrobatik hareketleri çok seviyor, boş bulduğu yerde tek teker deniyor falan. Her neyse bende ara ara sürüyorum, aksine bende akrobatik hareketleri sevmiyorum, tek heyecanım uzun yol ve viraj.
MT-09'da 3-4 tane mod var ve en açık modda dahi ani kalkışlarda vs. herhangi bir şekilde tekere geldiğini hissetmedim bugüne kadar motorun. Ön kaldırmak istiyorsan gerçekten denemen gerekiyor. Yoksa öyle hadi teke kalkıyorum diyince gelmiyor.
Diğer iki markada tecrübem olmadığı için bir şey söyleyemeyeceğim. Fakat şunu söyleyeceğim. Ben Fethiye gibi küçük bir şehirde yaşıyorum. İşyerim evim arası 2-3 km var yok. Fethiye'nin en uzak noktasından iş yerime gelicek olsam en fazla 8-9 km sürer. Az çok kafanızda fikir oluşsun diye bu bilgiyi verdim çünkü biz motorları şehir içine asla çıkarmıyoruz. Kısa mesafelerde gündelik kullanmayı düşünüyorsanız gerçekten motoru çıkar, bin, ekipmanı giy, tekrar çıkar - tekrarla vs. değmiyor, zor oluyor. Eğlence tam tersine ızdıraba dönmeye başlıyor.
Ama şimdi baktım, İstanbul'da yaşıyormuşsunuz. Ev ve işiniz arası biraz uzaksa 25-30 km. gibi bu tarz kısa mesafelerde sorun olmaz bence. Haziran'da İstanbul'daydım. Arkadaşın evinde kaldım, iş yeri ile arası 40 km civarındaydı sanırım. Her gün motorlarla gidip geliyorduk ve hiç yormuyordu, gayette keyifliydi.
Biraz ağırmış yahu. Superduke ta, CB900F Hornet te daha hafif.
O değil de, @shruikan'ın yazdıklarını hesaba katmadım hiç. Burada yıllık vergi yok. Yıllık trafik sigortam $75. Benzin de ucuz. Garanti için serviste bakım zorunluluğu da yok. Her yıl haraç gibi vergi ve sigorta vermek zorunda kalsam durup düşünürdüm açıkçası...
Ama dediğin gibi sıkışık trafikte yüksek hacimli motosiklet sürmek iyi bir tercih değil. Arada bir sorun değil ama sürekli oluyorsa kötü.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)