Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Gündelik sürmek için hangi motoru almalıyım?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Osurmadan film izlemek mümkün mü? Tabii ki.

Herhangi bir motosikletin önünü kaldıran bilerek isteyerek yapıyordur. Yanlışlıkla olacak bir şey değil. 900+cc makinayla yanlışlıkla olan teker ya muhteşem bir kazayla sonuçlanır, ya da çok çabuk ve az olduğu için tekere benzemez. Her iki durumda da bir daha tekrarlanmaz. Tekrarlaniyorsa bilerek, isteyerek, kasten yapiliyordur.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:20 ----------

Her gün olmasa da arada bir işe gidip gelmek için 900+cc naked kullanıyorum yıllardır. Bütçe müsait olduğu müddetçe 600cc altı motosiklet düşünmezdim şahsen. Yüksek hacimle birlikte sadece motor gücü değil, daha iyi şase, süspansiyon, fren, stabilite ve güvenlik te geliyor çünkü. Zannedilenin aksine yüksek cc naked motosikletler çok da ağır değil. 1300cc Süperduke ile 250cc İnazuma arasında 20 kilo fark var.
    Yolları ABD, tüm nakedları SDR gibi düşünürsen öyle gelebilir ama ne İstanbul trafiğinde big bike kullanmak o kadar kolay, ne tüm 600cc üstü motorlar iyi frenle şasiyle geliyor ne de hepsi azıcık daha ağır.
    youtube.com/@bisuruyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yolları ABD, tüm nakedları SDR gibi düşünürsen öyle gelebilir ama ne İstanbul trafiğinde big bike kullanmak o kadar kolay, ne tüm 600cc üstü motorlar iyi frenle şasiyle geliyor ne de hepsi azıcık daha ağır.
    Benim vstrom 650 225 kilo diye geçiyor ağırlığı. istanbulda e5 trafiğine bir kez girdim, motora yeni alışıyordum o zamanlar ama yine de çok kötü gelmişti, iyi ki her gün işe gidip gelmiyorum bu trafikte demiştim. Ama aynı motorun 2022 modeliyle Cyan E5 trafiğinde bile çok rahat gidiyorum diyordu, bu biraz da kullanma yeteneği ile ilgili ama her gün işe gidip gelmeye 400-500cc'den fazlası zorlar. Belki honda NC750 olabilir ne de olsa orta hacim commuter makina, asıl işi o zaten.

Metehan48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Rocket 3 GT 221 Edition
    Alıntı yamaha55 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başlıkta da yazdığım gibi, akrobatik hareketleri hiç sevmem ön kaldırma lastik yakma gibi. mt09'u ön kaldırmadan sürebilmek mümkün olurmu rahat edermiyim bu konuda? Hangi naked'ı almalıyım sizce? aklıma mt09, z900, cb650r var fakat sıfırı henüz olmadığı için pek sıcak bakmıyorum. tavsiyelere açığım. m
    Kardeşimde MT-09 var. Kendisi akrobatik hareketleri çok seviyor, boş bulduğu yerde tek teker deniyor falan. Her neyse bende ara ara sürüyorum, aksine bende akrobatik hareketleri sevmiyorum, tek heyecanım uzun yol ve viraj.

MT-09'da 3-4 tane mod var ve en açık modda dahi ani kalkışlarda vs. herhangi bir şekilde tekere geldiğini hissetmedim bugüne kadar motorun. Ön kaldırmak istiyorsan gerçekten denemen gerekiyor. Yoksa öyle hadi teke kalkıyorum diyince gelmiyor.

Diğer iki markada tecrübem olmadığı için bir şey söyleyemeyeceğim. Fakat şunu söyleyeceğim. Ben Fethiye gibi küçük bir şehirde yaşıyorum. İşyerim evim arası 2-3 km var yok. Fethiye'nin en uzak noktasından iş yerime gelicek olsam en fazla 8-9 km sürer. Az çok kafanızda fikir oluşsun diye bu bilgiyi verdim çünkü biz motorları şehir içine asla çıkarmıyoruz. Kısa mesafelerde gündelik kullanmayı düşünüyorsanız gerçekten motoru çıkar, bin, ekipmanı giy, tekrar çıkar - tekrarla vs. değmiyor, zor oluyor. Eğlence tam tersine ızdıraba dönmeye başlıyor.

Ama şimdi baktım, İstanbul'da yaşıyormuşsunuz. Ev ve işiniz arası biraz uzaksa 25-30 km. gibi bu tarz kısa mesafelerde sorun olmaz bence. Haziran'da İstanbul'daydım. Arkadaşın evinde kaldım, iş yeri ile arası 40 km civarındaydı sanırım. Her gün motorlarla gidip geliyorduk ve hiç yormuyordu, gayette keyifliydi.
    espresso ve dundanbiri bunu beğendiler.

Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Alıntı yamaha55 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ön kaldırmadan sürebilmek mümkün olurmu rahat edermiyim
    "ön kaldırmadan" sürebilmek mümkün değil. Olsa bile rahatlayamazsın.
    yaşlıveacemi ve trequartista bunu beğendiler.
    KTM DUKE 250 ABS - 2016

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim vstrom 650 225 kilo diye geçiyor ağırlığı.
    Biraz ağırmış yahu. Superduke ta, CB900F Hornet te daha hafif.

Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O değil de, @shruikan'ın yazdıklarını hesaba katmadım hiç. Burada yıllık vergi yok. Yıllık trafik sigortam $75. Benzin de ucuz. Garanti için serviste bakım zorunluluğu da yok. Her yıl haraç gibi vergi ve sigorta vermek zorunda kalsam durup düşünürdüm açıkçası...

Ama dediğin gibi sıkışık trafikte yüksek hacimli motosiklet sürmek iyi bir tercih değil. Arada bir sorun değil ama sürekli oluyorsa kötü.
    espresso bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)