Düşük CC kullanıp ekipman giyenlere karşı önyargı mı var
Reklamlar
-
Dominar400 ile 150km hızda düştüm, full ekipman olmasına rağmen sol omzum çıktı. Bu ay babama 125cc scoter aldım. Dominarda kullandığım tüm ekipmanlarımı ona verdim(yeni). Hepsini takıyor, ben o kazayı yapmasam babamda scotere ekipmansız binecek. Bu iş için illaki bir musibet yaşamaya gerek yok.
Reklamlar
-
Güvenlik eğer gerçekten çok çok önemliyse trafikte motosiklet çok yanlış bir tercih. Araba ya da toplu taşıma tercih etmek lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------
Bu arada, sahip olduğum hiç bir ekipman sürüş konforunu düşürmüyor. Sürüş konforunu kötü etkileyen ekipman bence düşünülmeli. Dikkati dağıtan ve konsantrasyonu kötü etkileyen ekipman potansiyel kaza sebebi. Leş gibi ter içinde motosiklet kullanmazdım şahsen.
-
AkinoV adlı üyeden alıntı
düşük CC motosiklet için tam ekipman gezmek eziyet mi, aslında kafanı başını koruduktan sonrası için sürdüğün motosikletin vereceği zarar çok olmaz mı diye düşünmeliyim? sizin de fikirlerinizi merak ettim
Botunu giymediğin bir gün, motoru yatırıp ayak bileğini kırarsan zararın çok olup lmadığını anlarsın ama, iş işten geçmiş olur. Sen şaşma bildiğinden.
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
-
aslında ekipmanda kendi içinde abartı yada normal olarak ayrılabilir siz gidip 125 cc motora supersport için üretilmiş aerodinamiği ona göre olan kaskla tulumla yada deri 2 parça tulum ,sport motor botu ve eldiveniyle binerseniz zaten görüntüde abes oluyor ve gerçekten o ekipman gereksiz ama standartlara uygun olarak üretilmiş motor montu ve eldiven , bileği örten motor için üretilmiş bot/ayakkabı ve günlük kullanıma da uygun olan korumalı pantolonlardan alırsanız geri kalan cahil kadroyu umursamanıza gerek bile kalmaz sakatlanınca yada bir uzvunuz zarar görünce ekipmana gerek yok diyen sığırdan kolunu bacağını alıp kendinize takamıcağınıza göre sıkıntı yok bence
-
Siz doğru olanı yapıyorsunuz.
Her yere yüksek CC ile gitmekten yorulduğum bir dönem taksitle bir Scooter aldım.
İşe git gel yaparken mutlaka her gün ekipmanlarımı giyerdim.
Sonraları külfet geldiği için bazı ekipmanları giymemeye başladım.
1 ay sorunsuz kullandıktan sonra bir gün yokuş aşağı giderken birisi ters yöne giriverdi.
Belediye de sağ olsun yerleri temizlemiş, motor sağa kaydı sola kaydı DURMA HIZINA YAKIN pat sağa düştü.
Çok hafif bir şekilde sağ serçe parmağım yere değdi ve sürttü. Acısı ve ağrısı 1 hafta gitmedi.
O günden sonra ekipmandan taviz vermeyi sonsuza kadar bıraktım.
-
Ben ilk motorumu İstanbul içinde işe gidip gelme amaçlı aldığım için scooter aldım. Ekipman konusundan habersizdim, sanıyordum ki reklam fotolarındaki gibi bir tane yarım kask takıp süreceğim, sonra kardeşmle ekipman alışverişine çıktık, onun ısrarları ile bütün ekipmanlarımı aldım, uzun yol yapan adventure motor sürücüleri kadar tam ekipmanım oldu ama o arada hem bu forumu keşfetmiş hem ehliyet sınavına yazılınca kurstaki hocaların yönlendirmesi hem yıllardır motor süren kardeşimin ısrarları ile biraz da araştırınca ekipmanın önemini anladım.
Şimdi şehir içinde çarşı pazar için 50cc scooter alsam mı diye ara ara aklımdan geçiyor, sonra aynı ekpmanları giymeden süremem içim rahat etmez, o kadar ekipmanı giyene kadar da yürüyerek gider gelir işlerimi hallederim deyip vazgeçiyorum.
-
durdugun yerde düşsen bir yerin kırılabilir hatta kafanı bi yere vurup ölebilirsin.
Ekipman 50cc'de de 500 cc'de de 1500'de de önemlidir.
-
Durduğum yerde motosikleti sola yatırdım, sol el bileğim kırıldı.
50 cc Çinli olsa ne olur, 1250 cc Alman olsa ne olur bilek işte hala ağrıyor.
-
125 cc ile 30 km hızla giderken çakıllı yolda düştüm eldivenime bir sürü çakıl battı eldiven olmasaydı direk elime batacaktı
-
Hani eskiden dükkanlara bir resim asarlardı, Veresiye veren, peşin satan diye. Şöyle düşün hastanede veya tabutta yatan, evde sıcak yatağında yatan.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
Durduğum yerde motosikleti sola yatırdım, sol el bileğim kırıldı.
50 cc Çinli olsa ne olur, 1250 cc Alman olsa ne olur bilek işte hala ağrıyor.
geçmiş olsun ismet abi, bileğine sağlık daha gidilcek yol var.
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
-
Başlıktaki gibi bir önyargı gerçekten var mı bilmiyorum ama varsa da umrumda değil. 60 bin liralık motorumda 25 bin liralık ekipman kullanıyorum ben hiç de gocunmam benim canım tatlı napim? Bence siz de öyle yapın. Ben daha geçenlerde "bu sıcakta mont mu giyiyorsun?" diyen arkadaşıma "valla kanka asfalt daha sıcak" diyerek cevap verdim. 125 cc diyip geçtiğiniz şey de 110-120 km/saat hızlara çıkabiliyor, çarpsan ölebileceğin bir hız. Ben 25 km/saat hızla yaptığım bir bisiklet kazasından sonra 2 hafta koltuk değneği ile yürüdüm, 100 km/saat üzerinin neler yapabileceğini oradan hesap edin. 125 cc motorda ekipman kullanmakla dalga geçen arkadaşınız varsa onlara "kaza sonrası felç kalıp belim tutmazsa altımı sen temizleyecek misin?" diye sorarak karşılık verin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)