Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

bayi ve servis motorumu ganti dışı bıraktı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    TVS RAİDER 125İ
    Foruma düzenli giren biri olarak az çok benim mesajlarıma denk gelir. Şimdi asıl konuya geleyim. Motorumun tüm bakımlarını yaptırdığım halde. UMA da servis bakımlı olmadığı için parça değişimine red yanıtı verilmiş. Yani benim bakımlarım sisteme işlenmemiş. 45günü aşan bir ekran ağrızası yaşıyorum. Bana yol gösterirmisiniz ? Ben bu motoru geri iade etmek istiyorum yada değişim talebinde bulunmak istiyorum. Hakkımı yasal yoldan nasıl ararım. Nerelere gitmem ne yapmam gerek

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Bakım yaptırdığınız servis sisteme işlememiş ve garanti dışı kalmış (Serviste çalışırken çok başıma gelen bir durumdu), eğer bakım yapıldığına dair belgeler duruyorsa mahkemeye başvurmak çözüm olabilir veya Uma ile iletişime geçme imkanınız varsa onlara durumu izah edebilirsiniz.
    ugrcnd bunu beğendi.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Alıntı Motoseverrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bakım yaptırdığınız servis sisteme işlememiş ve garanti dışı kalmış (Serviste çalışırken çok başıma gelen bir durumdu), eğer bakım yapıldığına dair belgeler duruyorsa mahkemeye başvurmak çözüm olabilir veya Uma ile iletişime geçme imkanınız varsa onlara durumu izah edebilirsiniz.
    Evet servis faturaları, iş emirleri duruyorsa bunların sonradan da olsa işlenmesinde bir sıkıntı olmamalı...
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    TVS RAİDER 125İ
    Ödeme yaptığım dekontlar var hesap özetlerimde. Onun haricinde bana verilmiş bir belge yada kaşelenmiş bir kağıt yok. Her bakım sonrasında ekran resmi ve ruhsat resmi çekildi. Gidip konuşacağım birazdan
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Alıntı ugrcnd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ödeme yaptığım dekontlar var hesap özetlerimde. Onun haricinde bana verilmiş bir belge yada kaşelenmiş bir kağıt yok. Her bakım sonrasında ekran resmi ve ruhsat resmi çekildi. Gidip konuşacağım birazdan
    Bu kötüymüş. Servislerden mutlaka yapılan işlemlerin ve kullanılan malzemelerin listesini içeren fatura almak gerekir. Bunu almıyorsak servise gitmenin de manası yok açıkçası. Bunları alabilmek için yetkili servislere gidiyoruz...
    espresso bunu beğendi.

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Eğer dekontta bakım yapıldığına dair bir ifade yoksa kanıtta yok demektir, umarım çözebilirsiniz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:51 ----------

Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu kötüymüş. Servislerden mutlaka yapılan işlemlerin ve kullanılan malzemelerin listesini içeren fatura almak gerekir. Bunu almıyorsak servise gitmenin de manası yok açıkçası. Bunları alabilmek için yetkili servislere gidiyoruz...
    Abi Suzuki'nin bakımları Doğan Trend'in sistemine işleniyor, eğer bakım yapan servis amatörse oda işlenmiyor. Doğan Trend grubunada bakıyordum ve onların servis sistemi diğerlerine göre çok karmaşıktı, bu gruptan motosiklet alanların mutlaka distribitörden sorgulatmasını tavsiye ederim. Bakım işleme konusunda en iyisi Ducati diyebilirim, sisteme işlerken kilometre bilgisine herhangi bir müdahale bulunamıyor fakat diğer markaları bizzat kendimiz yazıyorduk. İstanbul'da buna pek denk gelinmez fakat diğer illerde rastlama olasılığı yüksek...

Motosikleti
    falcon flash 100
    Sizin muhatabınız bakımı yapan servis. UMA ile muhatap olmanıza gerek yok hatta işi uzatır.

PTT den iadeli taahhütlü ihtar çekin bakımları yaptırdığınız servise bakımlarımı yaptırdığım halde yapılmamış gözüküyor bu yüzden garanti dışı kaldı bu durumu düzeltin diye.

Noterden de çekebilirsiniz daha masraflı ve daha garanti olur.

Sonra alındı parçası elinize geçip on beş gün içinde olumlu dönüş olmaz ise kaymakamlıkta bulunan tüketici hakem heyetine bir dilekçe ile başvurun olayı anlatın ve taleplerinizi belirtin. Dilekçenize ödeme makbuzları ve ihtarnameyi ekleyin.

Fatura kesilmemiş olması servisi daha zora sokar. Adama sorarlar bu neyin ödemesi nerede bunun faturası? Maliyeye de şikayet edin veya bu olayı çözmezlerse maliye ye de şikayet edeceğinizi uygun bir dille anlatın.

Bu arada motosikletinizi başka bir yerde kurcalatmayın, kurcalamayın.

Unutmayın sizin muhatabınız servis hiç UMA yla falan muhatap olmayın.

Servis akıllı bir adamsa dört dörtlük yapar, hatta kendi cebinden bile olsa yapar.
    R4DON, ugrcnd, espresso ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    UMAcıdan uzak durun
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    2022 DL650A
    ...
    Abi Suzuki'nin bakımları Doğan Trend'in sistemine işleniyor, eğer bakım yapan servis amatörse oda işlenmiyor. Doğan Trend grubunada bakıyordum ve onların servis sistemi diğerlerine göre çok karmaşıktı, bu gruptan motosiklet alanların mutlaka distribitörden sorgulatmasını tavsiye ederim. Bakım işleme konusunda en iyisi Ducati diyebilirim, sisteme işlerken kilometre bilgisine herhangi bir müdahale bulunamıyor fakat diğer markaları bizzat kendimiz yazıyorduk. İstanbul'da buna pek denk gelinmez fakat diğer illerde rastlama olasılığı yüksek...
    Yani çok fazla yetkili Suzuki servisi yok. Sisteme işlenmemesi de beni bağlamaz, kapı gibi faturam var yapılan tüm işlemlerin ve malzemelerin işli olduğu. Sistemde olmaması onların sorunu olur benim değil, canları sıkılan onlar olur.

DT sistemini bilmiyorum ama Honda'nın sisteminin de böyle merkezi olduğunu biliyorum. Tesadüf değil tabi; çünkü Honda bizzat kendisi burada, distribütorle muhatap olmuyoruz aslında. Honda o açıdan çok güzel.

Motosikleti
    TVS RAİDER 125İ
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sizin muhatabınız bakımı yapan servis. UMA ile muhatap olmanıza gerek yok hatta işi uzatır.

PTT den iadeli taahhütlü ihtar çekin bakımları yaptırdığınız servise bakımlarımı yaptırdığım halde yapılmamış gözüküyor bu yüzden garanti dışı kaldı bu durumu düzeltin diye.

Noterden de çekebilirsiniz daha masraflı ve daha garanti olur.

Sonra alındı parçası elinize geçip on beş gün içinde olumlu dönüş olmaz ise kaymakamlıkta bulunan tüketici hakem heyetine bir dilekçe ile başvurun olayı anlatın ve taleplerinizi belirtin. Dilekçenize ödeme makbuzları ve ihtarnameyi ekleyin.

Fatura kesilmemiş olması servisi daha zora sokar. Adama sorarlar bu neyin ödemesi nerede bunun faturası? Maliyeye de şikayet edin veya bu olayı çözmezlerse maliye ye de şikayet edeceğinizi uygun bir dille anlatın.

Bu arada motosikletinizi başka bir yerde kurcalatmayın, kurcalamayın.

Unutmayın sizin muhatabınız servis hiç UMA yla falan muhatap olmayın.

Servis akıllı bir adamsa dört dörtlük yapar, hatta kendi cebinden bile olsa yapar.
    Şimdi arkadaşlar dün servisle beraber oturduk konuştuk.aradık uma yı. Uma diyorki kaşeli evrakları bize iletirseniz yardımcı oluruz.servis diyorki kaşeli işlem ben hiç yapmadım.bakım kitapçığınında da 3000bin de bir ve 2250 kmde bir şeklinde 2 ibare var.
    850
    1000
    3000
    6120
    Şeklinde km girilmiş.
    Bende adama dedimki
    850 km de rodaj bakımına geldiysem neden 150km sonra tekrar geleyim.4bin bakımı nerede belli değil.1000 yazılan 2000km olsa neden 3binde geleyim 1000km de bir servisemi gideriz.pazartesi servisin patronu bakacak.işe el attı. Bakıp göreceğiz.
    Sizinde tavsiyelerinize teşekkür ederim

Motosikleti
    falcon flash 100
    Şimdi arkadaşlar dün servisle beraber oturduk konuştuk.aradık uma yı. Uma diyorki kaşeli evrakları bize iletirseniz yardımcı oluruz.servis diyorki kaşeli işlem ben hiç yapmadım.bakım kitapçığınında da 3000bin de bir ve 2250 kmde bir şeklinde 2 ibare var.
    850
    1000
    3000
    6120
    Şeklinde km girilmiş.
    Bende adama dedimki
    850 km de rodaj bakımına geldiysem neden 150km sonra tekrar geleyim.4bin bakımı nerede belli değil.1000 yazılan 2000km olsa neden 3binde geleyim 1000km de bir servisemi gideriz.pazartesi servisin patronu bakacak.işe el attı. Bakıp göreceğiz.
    Sizinde tavsiyelerinize teşekkür ederim
    Siz UMA veya başka birisi ile muhatap olmayın. Sizin muhatabınız servis. Servis argo tabiri ile olayı gargaraya getirip aradan sıyrılmanın peşinde.

Sen boş ver hangi kilometreleri falan yazdıklarını. Kilometreleri yazmak onların sorunu sen hiç bir şeyi ispatlamak zorunda değilsin.

Adı üzerinde yetkili servis. Firma yetki (vekalet ] vermiş benim adıma hareket edebilir diye.

Pazartesi gittiğinde, aslında hiç gitmeyecektin işi orada bitirecektin neyse dersin siz yetkili servissiniz beni usta, patron, UMA arasında dolaştırmayın.

Ben burada derdimi çözemiyorsam, benim derdimi çözecek bu devletin makamları vardır de çaktırmadan sizi devlete şikayet ederim gibisinden uyar.

Servis sahibi akıllı adamsa senin işini kendi cebinden bile olsa halleder. Peşlerinden koşma altı üstü iki dilekçeye bakar.

Onlar af edersin laga luga yaparak sıyrılmanın peşinde. Hiç bir yere kaçamazlar.

fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Bakımı yaparken,parayı kartla mı yoksa nakit mi?
    Motorsikletle ne problem yaşadınız?Iade talebinizi merak ettim
    Ödeme yaptığınız dekontlarının fotoğrafını yükleyebilir misiniz?

Motosikleti
    TVS RAİDER 125İ
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Siz UMA veya başka birisi ile muhatap olmayın. Sizin muhatabınız servis. Servis argo tabiri ile olayı gargaraya getirip aradan sıyrılmanın peşinde.

Sen boş ver hangi kilometreleri falan yazdıklarını. Kilometreleri yazmak onların sorunu sen hiç bir şeyi ispatlamak zorunda değilsin.

Adı üzerinde yetkili servis. Firma yetki (vekalet ] vermiş benim adıma hareket edebilir diye.

Pazartesi gittiğinde, aslında hiç gitmeyecektin işi orada bitirecektin neyse dersin siz yetkili servissiniz beni usta, patron, UMA arasında dolaştırmayın.

Ben burada derdimi çözemiyorsam, benim derdimi çözecek bu devletin makamları vardır de çaktırmadan sizi devlete şikayet ederim gibisinden uyar.

Servis sahibi akıllı adamsa senin işini kendi cebinden bile olsa halleder. Peşlerinden koşma altı üstü iki dilekçeye bakar.

Onlar af edersin laga luga yaparak sıyrılmanın peşinde. Hiç bir yere kaçamazlar.
    ödeme yapılan dekontlar dışında bakıma geldiğimi kanıtlayamayınca vede onlar kaşeli iş yapmadığı ve bakımları fatura etmediği için ortada buluşuldu.motor servise girdi ekran değişecek. gerekli km düzenlemelerinide yaptılar ilgilendiler. Şimdi motoru testlim alayım satacağım. ya forza bulacağım yada 2. el xmax alıp devam edeceğim

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:09 ----------

Alıntı fz6_fazer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bakımı yaparken,parayı kartla mı yoksa nakit mi?
    Motorsikletle ne problem yaşadınız?Iade talebinizi merak ettim
    Ödeme yaptığınız dekontlarının fotoğrafını yükleyebilir misiniz?
    ödeme nakit ve kart şeklinde var.nakit olanlar takip edilemez.fakat kart olanlar tarihe bakılarak maliyeden soruşturma yerler.
    ekran bozuldu.
    dekont olarak mobil bankacılıkta bulunan şirket hesabına geçen 1250 tl lik çıkışlar var okadar.postan çekilen.ama motoru aldılar ekran değişecek ve km bilgilerini değiştirecekler
    espresso bunu beğendi.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    ödeme yapılan dekontlar dışında bakıma geldiğimi kanıtlayamayınca vede onlar kaşeli iş yapmadığı ve bakımları fatura etmediği için ortada buluşuldu.motor servise girdi ekran değişecek. gerekli km düzenlemelerinide yaptılar ilgilendiler. Şimdi motoru testlim alayım satacağım. ya forza bulacağım yada 2. el xmax alıp devam edeceğim

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:09 ----------

ödeme nakit ve kart şeklinde var.nakit olanlar takip edilemez.fakat kart olanlar tarihe bakılarak maliyeden soruşturma yerler.
    ekran bozuldu.
    dekont olarak mobil bankacılıkta bulunan şirket hesabına geçen 1250 tl lik çıkışlar var okadar.postan çekilen.ama motoru aldılar ekran değişecek ve km bilgilerini değiştirecekler
    En azından çözüm yoluna girdiğine sevindim.
    2. el xmax düşünürseniz benim xmax hala duruyor.
    ugrcnd bunu beğendi.

sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bak onun xmax eski gek sana dominar verelim.
    espresso ve ugrcnd bunu beğendiler.
    ''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man

Motosikleti
    TVS RAİDER 125İ
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şu motor bi gelsin 100lira çeker 160a bakarım bir şeyler o günler gelsin söz yazarım abi

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:22 ----------

Alıntı sallami adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bak onun xmax eski gek sana dominar verelim.
    hayatımdaki son 2 motor japon olmadı bak başıma neler geldi.(eski kasa drift minör vardı canını aldım onun. servis yüzü görmedi .ben yaptım bakımları.13bin km masrafsız bindim o motoru es geçerim)
    bence çinli yada yerli üretim kumar gibi kazanabilirsin de kaybedebilirsin de .Motor iyide olabilir kötüde ben bunu anladım. Yine eskiye dönüp japon alacağım. Muhattabın var en azından
    espresso ve sallami bunu beğendiler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)