Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

2024 Model HONDA Forza 250 Aldım Birkaç sorum var ?

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motoru alalı 1 ay oluyor toplam 620 km yaptım rodajdayım... motoru sürüp garaja girip motorun elektiğini kırmızı tuştan kapattığımda veya garaj karanlık olduğu için farları yakmak için kontağı kapatıp açtığımda radyatör fanı devreye giriyor motoru kitliyorum sonra fanın kapanmasını bekliyorum, bu arada farlar vs yanıyor aküye bir zararı olurmu? Fanın çalışmasına izin vermelimiyim? Birde forzada neden farlar tuşla kapatılmıyor?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    4. veya 5. kez aramıza hoşgeldin yeni scooterin hayırlı uğurlu olsun (sakın çizme motorunu ha, yoksa motorculuğundan şüphe duyarız ), sorunuza gelirsek bir şey olmaz. Fakat fan soğukken bile çalışıyorsa burada bir sıkıntı var demektir, normalde 95-100 derece civarında fan açması gerekir ve su yeteri kadar soğuyana kadar çalışır ardından kapanır, motor stop ettiğinde su pompasıda durduğundan dolayı su anlık olarak bloktan dolayı ısınır ve fan açar ister kapatın ister kapatmayın size kalmış fakat benim tercihim fan durduktan sonra stop etmek. Farların gündüz bile yanmasının en büyük sebebi yeni gelen kurallar, motosikletlerin farkındalığını arttırmak için farlar hep açık.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Motosikletlrde far düğmesi olmaz, kontak açılınca farlar hep açık. Kontağı açınca marşa basmak için çok beklemeyin aküyü bitirmeyin.

Motoru parkedip stop edince fan açar eğer sıcaklık yüksekse ama motoru stop etmişsiniz zaten motorda su dolaşımı durmuş, o fan yalnızca radyatörü soğutur, kendi haline bıraksanız zaten radyatör soğuyacak, kontağı kapatın boşuna fan aküden yemesin, motorunuz yeni şimdilik akü hemen bitmez ama alışkanlık edinin, motor çalışmazken kontak uzun süre açık kalmasın.
    tommygun bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosikletlrde far düğmesi olmaz, kontak açılınca farlar hep açık. Kontağı açınca marşa basmak için çok beklemeyin aküyü bitirmeyin.

Motoru parkedip stop edince fan açar eğer sıcaklık yüksekse ama motoru stop etmişsiniz zaten motorda su dolaşımı durmuş, o fan yalnızca radyatörü soğutur, kendi haline bıraksanız zaten radyatör soğuyacak, kontağı kapatın boşuna fan aküden yemesin, motorunuz yeni şimdilik akü hemen bitmez ama alışkanlık edinin, motor çalışmazken kontak uzun süre açık kalmasın.
    Teşekkür ederim, peki motorun ömrünün uzun olması için en çok nelere
    dikkat etmeliyim? mesela motoru şu kadar güneşte tutma,yağmurlu havalarda kullanma paslanmasın
    taşlı yollardan geçme,hızlanırken gazı yavaş yavaş çevir vs gibi sizin önerebileceğiniz neler
    var? birde motor yıkama önerisi istiyorum siz motorunuzu nasıl yıkıyorsunuz

wing50i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Wing50i
    Motosikletlrde far düğmesi olmaz
    Ne demek olmaz ? Cg motosiklet değil mi ?

Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı wing50i adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne demek olmaz ? Cg motosiklet değil mi ?
    yasal olarak yalnızca uzun/kısa far düğmesi olması lazım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:58 ----------

Alıntı japonişi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim, peki motorun ömrünün uzun olması için en çok nelere
    dikkat etmeliyim? mesela motoru şu kadar güneşte tutma,yağmurlu havalarda kullanma paslanmasın
    taşlı yollardan geçme,hızlanırken gazı yavaş yavaş çevir vs gibi sizin önerebileceğiniz neler
    var? birde motor yıkama önerisi istiyorum siz motorunuzu nasıl yıkıyorsunuz
    Rodaj bitene kadar yüksek devirlere çıkmayın, kitapçıktaki önerilere uyun, rodaj bitince de gazlayın.
    Motor bu, elbey güneşte süreceksiniz, yağmura yakalanacaksınız. ama parkedince uzun süre parkettiğiniz yerde güneşte kalmasın, gölge yer yoksa evin önünde parkedince üzerine en azından bir branda örtün.
    Taşlı yollarda scooter zaten rahatsız hissettirir, amortisörler zorlanır, forza gibi motorlar asalt yollar içindir daha çok.

Yıka konusunu bana sormayın, ben psaklı pasaklı geziyorum, yılda bir anca yıkatıyorum motoru. Ama benzin istasyonlarındaki ve araba yıkamacılardaki basınçlı yıkama makinelerindne uzak durun, basıncı fazla geliyor. Onlarda kullanılan köpüklerdeki kimyasal madde de iz bırakıyor, o lekeler çıkmıyor beyaz beyaz kalıyor kuruyunca.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    yasal olarak yalnızca uzun/kısa far düğmesi olması lazım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:58 ----------

Rodaj bitene kadar yüksek devirlere çıkmayın, kitapçıktaki önerilere uyun, rodaj bitince de gazlayın.
    Motor bu, elbey güneşte süreceksiniz, yağmura yakalanacaksınız. ama parkedince uzun süre parkettiğiniz yerde güneşte kalmasın, gölge yer yoksa evin önünde parkedince üzerine en azından bir branda örtün.
    Taşlı yollarda scooter zaten rahatsız hissettirir, amortisörler zorlanır, forza gibi motorlar asalt yollar içindir daha çok.

Yıka konusunu bana sormayın, ben psaklı pasaklı geziyorum, yılda bir anca yıkatıyorum motoru. Ama benzin istasyonlarındaki ve araba yıkamacılardaki basınçlı yıkama makinelerindne uzak durun, basıncı fazla geliyor. Onlarda kullanılan köpüklerdeki kimyasal madde de iz bırakıyor, o lekeler çıkmıyor beyaz beyaz kalıyor kuruyunca.
    çok teşekkür ederim dostum, benimde zaten otoyıkamalar ve benzinlikteki
    bozuk parayla çalışan makineler kafama yatmaz dün aklımdan bir kovaya
    çok az bir şampuan veya sıvı sabun döküp belki bir iki damla suyu vurunca zaten
    köpürüyor amaç köpük olsun,bir kova su zaten 2 damla şampuanın varsa bile kimyasalını alır
    zaten çok kimyasal olsaydı saç için şampuanlar 1.derece tehlike olurdu
    öyle yapayım diyorum amaç köpük olsun süngerin yumuşak kısmıyla temizleyip eğer bir hortum musluk bulursam
    bende ufak makine var araç yıkamak için uzaktan suyu vururum en son, ben öyle düşünüyorum

Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    çok teşekkür ederim dostum, benimde zaten otoyıkamalar ve benzinlikteki
    bozuk parayla çalışan makineler kafama yatmaz dün aklımdan bir kovaya
    çok az bir şampuan veya sıvı sabun döküp belki bir iki damla suyu vurunca zaten
    köpürüyor amaç köpük olsun,bir kova su zaten 2 damla şampuanın varsa bile kimyasalını alır
    zaten çok kimyasal olsaydı saç için şampuanlar 1.derece tehlike olurdu
    öyle yapayım diyorum amaç köpük olsun süngerin yumuşak kısmıyla temizleyip eğer bir hortum musluk bulursam
    bende ufak makine var araç yıkamak için uzaktan suyu vururum en son, ben öyle düşünüyorum
    A101'de satılan ucuz marka üzerinde "silikonlu cam sil" yazan bir cam sil var, ondan alıyorum, motoru ıslatıp cam sil'i fıs fıs her yerine sıkıyorum, ön cama kuş pisliği böcek ölüsü falan yerlere daha çok sıkıyorum, sonra normal bahçe hortumu ile yani çok tazyikli olmayacak şekilde su tutuyorum. böcek ölüsü gibi yererden temizlenmeyen olursa cam sil sıkıp süngerle silince çıkıyor, en son duruladıktan sonra kuru bezle kuruluyorum.

Taşındıktan sonra şimdiki evimde bahçede musluk yok. Haliyle hortumla yıkayamıyorum ama en son yıkadığımda 2 litrelik üstten basmalı pompa olan ilaçlama fısfıs şeylerindne almıştım, ekstradan 5 litre pet şişe su ile bahçeye inip motoru yıkayınca yetiyordu. Üşendiğim için uzun süre daha böyle gider ama bir ara istanbula gittiğimde motosiklet yıkamacısında detaylı temizletirim beni bir yıl idare eder.
    japonişi bunu beğendi.

Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    birde motor yıkama önerisi istiyorum siz motorunuzu nasıl yıkıyorsunuz
    En iyisi hamama götürüp kese attırmak.

maximusti, bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)