Rodaj Sürecinde Motoru Yatırmak
-
Arkadaşlar merhaba,
Rodaj hakkında bilgim var 2. motorumu alacağım. Ancak biliyorsunuz havalar bozdu. Ben şimdi rodaj sırasındayken motoru kapalı garaja çeksem haftada 1 çalıştırsam, havalar düzeldikçe rodaja devam etsem ya da kış boyu yatırsam sıkıntı olur mu?
Reklamlar
-
-
Bana ilk rodaj bakımı süresi 6 ay demişlerdi xmax 250'yi aldığımda. Ben ehliyet yokken motoru almıştım, ehliyet almam 6 ayı buldu zaten kursa git falan derken motor kardeşimin otoparkında yattı. Kendi motorunu kullanma sağa sola benim motorla git rodajını yapmış ol dedim, ilk 1500km demişlerdi benim daha 500küsür km olmuşken 6 ay geçiyor diye rodaj bakımına götürmüştük, hatta bakıma giderken de kardeşim sürdü ben artçı olarak gittim henüz ehliyetim olmadığı için. Sonraki bakımlarının da km'si kaymış oldu her 3bin km'de bir bakıma götürmeye devam ettim.
-
Olmaz....vol 2
Rodajıda fazla abartmamak lazım bir bok değil rodaj makine kısmı için 300 km dir rodaj oda parçalar birbirine alışsın genleşme daralma ve sürtünen yerler normal bir seyirde alışsın diye...1000 km üretici mecbur rodaj rüsesi veriyor motorun tüm parçaları içindir zaten bu...
İstersen 10 sene içinde rodaj-alıştırma yap istersen birkaç gün içinde doldur 500-1000 km yi hiçbirşey farketmez...
-
Ne kadar abartıyorsunuz şu rodaj olayını , bir iki aklıevvel çıkıyor video yapacam diye abuk subuk şeyler anlatıyor ciddiye alıyorsunuz , müsait oldukça sakin sakin sür kardeşim motor yatsa ne olur yatmasa ne olur yoğurtmu bu
-
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Ne kadar abartıyorsunuz şu rodaj olayını , bir iki aklıevvel çıkıyor video yapacam diye abuk subuk şeyler anlatıyor ciddiye alıyorsunuz , müsait oldukça sakin sakin sür kardeşim motor yatsa ne olur yatmasa ne olur yoğurtmu bu
Ben sabah gelirken arka çantada hep oluyor yoğurt.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
-
Rks Titanic'ler çok dandik bir aküyle geliyor. Tüm kış yatırmanız sonrası akü iyice zayıflayabilir. Ayak marşıyla çalıştırırsınız. En kötü bahara doğru da aküyü bir şarj edersiniz ya da yeni ve kaliteli bir akü alırsınız.
Akünün şarj olması için 1-2 farklı görüş vardır. Bunlardan bir tanesi rölantide akünün şarj olacağını söylerken ben akünün şarj olması için en az 2-3000 devire ihtiyaç var diye bilirim, benim aldığım mantığa göre akünün şarj olması için motorun gitmesi, hareket halinde olması gerekir.
Rodaj yağı konusunu dert etmeyin,ha şimdi ha 6 ay sonra rodajınızı tamamlayıp yağ değişimini yaptırırsınız. Sadece Rks firmasının garanti koşullarını öğrenin,km yapsanız da yapmasanız da 6 ay içinde yağ değişimi zorunluluğu getirmiş olabilirler, o kurala uymazsanız motorunuz garanti dışı kalır. Hoş, garanti de pek bir şeye yaramıyor bu firmada.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Rks Titanic'ler çok dandik bir aküyle geliyor.
Taytaniklerin en cafcaflısı ilk seferinde battı. Rakkasesinden ne olacak?
-
Haftada 1 çalıştırıp rölantide bekletmek hiç çalıştırmamaktan daha kötü şarj etmez hatta harley davidsonlar için kısa sürüşlerde akü sorunları yaşayanları okumuştum. Driftime 1 ay hiç marş basmamıştım bir sorun olmadı aynı şekilde cf motoma 4kez 1er ay marş basmamıştım hiç bir sorun çıkarmadı. Rodaj konusu tamamiyle abartılıyor ilk 200-300 km ani gaz açma motoru sıkma oldu bitti fazla abartmaya gerek yok.
-
Rodajı abart kardeşim.
Sen bakma boş ver diyenlere onların motorunun üzerinde kiler senin motosikletinden pahalı.
-
hava bozduysa açar. 2 gün daha bozar taş çatlasa.
arkadaş tatlı su motorcusunu geçtim, şerbet motorcusu galiba?
-
shruikan adlı üyeden alıntı
Cidden şimdi bende merak ettim arkadaş hangi şehirden yazıyor acaba?
-
Özellikle ilk 48 saat rodaj için çok önemli.
Yamaha Virago XV 250 - Honda Spacy 110 - RKS K-Light 202 - Yamaha Xmax 250 - BMW F800 GS - Piaggio Medley 150 S
-
Serin havada bence rodaj daha iyi olur
-
Reis rs200 alacağım onun için sormuştum güncelde titanic kullanıyorum :D . Akü şarjı konusunda da evet benim şu an kullandığım gibi çok güncel olmayan motorlarda devir şartı olduğunu düşünen taraftayım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:50 ----------
shruikan adlı üyeden alıntı
Ankara'da yaşıyorum. En azından 1000 km'e kadar sürmek gerektiğini düşündüğüm için sordum. Şu ana kadar 2 tane şiddetli sağanak geçirdik... Pazar günü tekrar sağanak gözüküyor. Şimdiden geceleri serin olmaya başladı.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)