Bu egzoza ceza yazarlar mı
Reklamlar
-
28 Ağustos 2024, 21:05
Selam
Mevcut egzozum orjinal ama işlemli olduğundan sesi fazla çıkmakta
https://www.setmoto.com.tr/performan...-uzun-versiyon
Bu uzun egzozdan alsam susturucusu var ama sesi yine fazla cıkar mı ceza yer miyim acaba kullanan fikri olan var mı. Mühim olan sesi stock gibi az çıksın dikkat çekmesin, üstüne bulaşık teli falan taksak oluyo mu bilmiyorum azalır mı ses
Mevcut egzozumda susturucu yok ama susturucu takılacak yeri de yok cok küçük taksak boğma yapar dedi usta mecbur yeni egzoz bakıyoruz
Stock cbr250/r25 egzoz da buldum da 5binden başlıyor.
Reklamlar
-
28 Ağustos 2024, 21:31
Polis "Mivv" yazısını görünce cezai işlem uygular, sonra derdinizi anlatmak için kapı kapı dolaşırsınız.
Yine de forumda Bsabora nick.li arkadaşın egzoz macerasını bulup okumanızı tavsiye ederim. Sizde de öyle bir sabır varsa alın "Mivv"
-
28 Ağustos 2024, 21:33
tommygun adlı üyeden alıntı
Polis "Mivv" yazısını görünce cezai işlem uygular, sonra derdinizi anlatmak için kapı kapı dolaşırsınız.
Yine de forumda Bsabora nick.li arkadaşın egzoz macerasını bulup okumanızı tavsiye ederim. Sizde de öyle bir sabır varsa alın "Mivv"
Sileriz hocam önemli olan sesin az cıkması.
Markası önemli değil gerekirse sıfır egzoza zımpara yapar komple boyarım😅
-
28 Ağustos 2024, 21:39
knuis adlı üyeden alıntı
Sileriz hocam önemli olan sesin az cıkması.
Markası önemli değil gerekirse sıfır egzoza zımpara yapar komple boyarım
Polisin bu durumlarda desibelmetre ile ölçüm yapması gerekiyor ama teçhizat yok, olsa da sallayan yok. Bu nedenle şekilli tüpler ve de Akrapoviç, Mivv, Gpr gibi bilinen markaların amblemlerini egzozda gören polisler maalesef acımıyor.
-
28 Ağustos 2024, 22:28
Polisin bu durumlarda desibelmetre ile ölçüm yapması gerekiyor ama teçhizat yok, olsa da sallayan yok. Bu nedenle şekilli tüpler ve de Akrapoviç, Mivv, Gpr gibi bilinen markaların amblemlerini egzozda gören polisler maalesef acımıyor.
Ben de şunu anlamıyorum; boğazdan olanlar hariç (katalizör iptalli olanlar zaten trafiğe çıkamazlar) bu bilinen markaların orijinal ürünleri zaten TÜV vs onaylı homologe parçalar değil mi? Bu durumda binici ürüne müdahale etmediyse neyin cezasını yazıyorlar ki?
Orijinal soru sahibine: Bence bu tip egzozlar takacaksanız öncelikle polislerin bulaşmayacağı tarzda şekilli motosiklet almak lazım, bunun yerine <= 250cc motora düdük gibi takınca resmen bela çağırmak gibi oluyor.
Ben o kulak şeyeden 30.000 Euroluk Harley'lere ceza yazıldığını görmedim duymadım açıkçası. Demek ki mevzu egzoz değil onun takılı olduğu motor...
-
28 Ağustos 2024, 22:36
Cyan adlı üyeden alıntı
Ben de şunu anlamıyorum; boğazdan olanlar hariç (katalizör iptalli olanlar zaten trafiğe çıkamazlar) bu bilinen markaların orijinal ürünleri zaten TÜV vs onaylı homologe parçalar değil mi? Bu durumda binici ürüne müdahale etmediyse neyin cezasını yazıyorlar ki?
Orijinal soru sahibine: Bence bu tip egzozlar takacaksanız öncelikle polislerin bulaşmayacağı tarzda şekilli motosiklet almak lazım, bunun yerine <= 250cc motora düdük gibi takınca resmen bela çağırmak gibi oluyor.
Ben o kulak şeyeden 30.000 Euroluk Harley'lere ceza yazıldığını görmedim duymadım açıkçası. Demek ki mevzu egzoz değil onun takılı olduğu motor...
Evet Harley'e bir şey olmadığını ben de gördüm. Sana hak veriyorum, TÜV onaylı homolog egzozlar için işlem olmaması lazım. Mesela benim egzos da orijinal ama katalizörün bir kısmı önceki sahibi tarafından iptal edilmiş, biraz daha yüksek bir ses çıkıyor. Normal şartlarda polisin beni öttürmesi lazım ama "eski nesil, 650 motor" diyorum, pek karışan görüşen olmuyor.
-
29 Ağustos 2024, 00:37
Cyan adlı üyeden alıntı
İşi sansa bırakmayıp bunu alıyorum
Stock egzoz yüksek ihtimalle, konuda belirttiğim egzozdan da ses olarak daha az çıkacağı kesin diye düşünüyorum sonuçta diğerinde susturucu var ses olarak daha tok ben burdayım diyecek ama bu stock gibi sessiz sakin.
https://www.ciceksepeti.com/mondial-...al-kcm56664306
Katolizör de iptal ettim onun da etkisi var taksam takamam geri 2 sene oluyor motorcu cıkardı almadım da parça yok😀
Bakalım gelsin kargodan da umarım düşündüğüm gibi çıkar
-
29 Ağustos 2024, 00:47
Cyan adlı üyeden alıntı
Harley'e binen dayının dayısı da vardır. Tikkatli olmak ilazım.
Dayısı iç işleri bakanının danışmanı olan ehliyetsiz bir o. çocuğuna ceza yazıldı diye bir ilçenin ilçe emniyet amiri ve kaymakamının sürgün edildiğine bizzat şahit oldum. İkisi de sıralı amirlerimdi.
Hem de 2000 yılında, daha ampul partisi portakalın dibinde bile yokken.
-
29 Ağustos 2024, 00:54
duke 250 yada 390 için, orjinal egzozun üzerine Akrapoviç amblemi ve yazısı yapıştırılmış bir motora ceza yazılmıştı.
-
29 Ağustos 2024, 07:17
Elindeki orjinal egzozu tamir ettirebilirsin. Bu arada motosikletin marka, modeli ne?
-
29 Ağustos 2024, 09:42
Benim motorun orjinal egzozu akrapovic. Bayiden o şekilde çıkmış. Şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. Piyasada bir çok motor da var bu şekilde satılan. Öyle markasına göre ceza yazdıklarını da ilk defa duyuyorum. Polisler motosiklete, kullanana, şehire göre farklı uygulamalar yapıyorlar sanırım.
-
29 Ağustos 2024, 10:17
Merhaba. Bence bu durumlar da çıkan sese bakıyorlar daha çok. Ben Er6-F in orijinal egzosunu söktürüp başka bişey taktırmıştım ama içine 2 tane susturucu koydurmuştum. Ne bir çevirmede durduruldum ne de ceza yedim. Ses çok yüksekse yersin ama normal düzeylerde ise bişey olmaz diye düşüyorum.
-
29 Ağustos 2024, 10:49
sodurlu88 adlı üyeden alıntı
Benim motorun orjinal egzozu akrapovic. Bayiden o şekilde çıkmış. Şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. Piyasada bir çok motor da var bu şekilde satılan. Öyle markasına göre ceza yazdıklarını da ilk defa duyuyorum. Polisler motosiklete, kullanana, şehire göre farklı uygulamalar yapıyorlar sanırım.
Triumph Street Triple kullanan bir arkadaşım vardı, onun da orijinal egzozu Akrapoviç'ti. O da bir çevirmede telefondan motorun resimlerini göstermişti, ona da ceza uygulanmamıştı.
-
29 Ağustos 2024, 11:17
Triumph Street Triple kullanan bir arkadaşım vardı, onun da orijinal egzozu Akrapoviç'ti. O da bir çevirmede telefondan motorun resimlerini göstermişti, ona da ceza uygulanmamıştı.
Aslında orjinal egozların üstünde E işareti olur. Soğuk mühür yada çıkmayacak yazı şeklinde, bu işaret egzozun ses emisyonlarına uygun olduğunun ispatıdır. TÜV muayene sırasında bu işaretlere bakar birçok aksamda. Misal E işareti olmayan bir cam taktırın arabaya, muayeneden geçmez. Polislerin de buna bakması gerek ama nerde bizde o kadar bilgili memur... Geçenlerde bir çevirmeye girdim, polis daha motosikletin hız limiti ne onu bilmiyor, yanındakine soruyor.
-
29 Ağustos 2024, 11:46
stok her anlamda hemde ducati monster 696 ya boştayken redline a sokup çok sesli diye ceza kesmeye çalıştılar sonra kavga gürültü vaz geçirdim canı isterse kesiyor ne takarsan tak en kötü cezayı öder itiraz edersin
-
29 Ağustos 2024, 15:10
Beto87 adlı üyeden alıntı
Elindeki orjinal egzozu tamir ettirebilirsin. Bu arada motosikletin marka, modeli ne?
MFTaşkıran adlı üyeden alıntı
Merhaba. Bence bu durumlar da çıkan sese bakıyorlar daha çok. Ben Er6-F in orijinal egzosunu söktürüp başka bişey taktırmıştım ama içine 2 tane susturucu koydurmuştum. Ne bir çevirmede durduruldum ne de ceza yedim. Ses çok yüksekse yersin ama normal düzeylerde ise bişey olmaz diye düşüyorum.
berk_cglr adlı üyeden alıntı
stok her anlamda hemde ducati monster 696 ya boştayken redline a sokup çok sesli diye ceza kesmeye çalıştılar sonra kavga gürültü vaz geçirdim canı isterse kesiyor ne takarsan tak en kötü cezayı öder itiraz edersin
Konuyu açarken mivv egzozu göstermiştim ama
Usta onda susturucu var yine cok ses cıkar dedi
Şu egzozu alıyorum sesi daha az olacak yüksek ihtimalle, stock olabilir fikrinizi almak isterim
3 tane egzozcuya gittim sanayide mevcut egzozu tamir edemiyorlar motorcuya git diyolar motorcular da uğraşmıyor yapamam edemem vs
Motor daelim roadwin 250 ama içinde cg motor var sebebi ise orj bloğun parçası yoktu yeni blok koyduk😀 100 le gidiyorum ama en azından parçası var arıza da vermedi 1.5 senedir 😂 o yüzden 200 lük egzoz işimizi görür
-
29 Ağustos 2024, 15:32
knuis adlı üyeden alıntı
Konuyu açarken mivv egzozu göstermiştim ama
Usta onda susturucu var yine cok ses cıkar dedi
Şu egzozu alıyorum sesi daha az olacak yüksek ihtimalle, stock olabilir fikrinizi almak isterim
3 tane egzozcuya gittim sanayide mevcut egzozu tamir edemiyorlar motorcuya git diyolar motorcular da uğraşmıyor yapamam edemem vs
Motor daelim roadwin 250 ama içinde cg motor var sebebi ise orj bloğun parçası yoktu yeni blok koyduk 100 le gidiyorum ama en azından parçası var arıza da vermedi 1.5 senedir o yüzden 200 lük egzoz işimizi görür
Konuyu açarken paylaştığın egzoz MIVV değil, çakma çin malı birşey. 2200 liraya orjinal MIVV'in kelepçesini belki alabilirsin...
-
29 Ağustos 2024, 15:36
Tüv Onaylı Homologe ürünlerde tüv uyum evrakların alıp tüv muayenesine sokup ruhsata işletilmesi gerekiyor.
Audi S3 aracına komple egzoz sistemini ruhsata işleten vardı müşterim.
-
29 Ağustos 2024, 15:49
Konuyu açarken paylaştığın egzoz MIVV değil, çakma çin malı birşey. 2200 liraya orjinal MIVV'in kelepçesini belki alabilirsin...
Doğrudur hocam burda demek istediğim şu o çakma mivv den sesten dolayı yüksek ihtimal yine ceza yiyeceğiz o yüzden mondialin yukarıda attığım egzozu stock yüksek ihtimalle onla yemem diye düşünüyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:47 ----------
]
tugbay adlı üyeden alıntı
Tüv Onaylı Homologe ürünlerde tüv uyum evrakların alıp tüv muayenesine sokup ruhsata işletilmesi gerekiyor.
Evet doğrusu o zaten fakat buna masrafa gerek yok hocam motosikletlerde ses cıkmıyorsa ceza yazmazlar %99, kıl bir polis orjinal değil diye yazabilir o ayrı ama. Genel olarak tabi haklısınız
-
29 Ağustos 2024, 15:59
tugbay adlı üyeden alıntı
otomobilde egzoz muayenesi vs olduğu için tüv olan şeylerde sorun olmuyor işletip kullanılıyor ancak motorlarda egzoz muayenesi olmadığı için açık egzozla bile geçiliyor ancak polis kafaya göre ceza kesiyor
welcome to my world
https://www.youtube.com/channel/UCPUpGYw2EcPIq_hQLSHGctw/
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)