Motor ehliyetinin direksiyon dersi kaç saat(galiba dolandırılıyorum)
Reklamlar
-
28 Ağustos 2024, 20:54
Ben A1 ehliyetine yazıldım ayın 10unda yazılı sınavı geçtim bir türlü derse başlatmadılar.5 kez gidip sordum her seferinde size mesaj gelicek aricaz diye geçiştirdiler en sonunda bu hafta baslattılar baslatmasına ama sınavı da cumartesiye almıslar.Bana 4 gün günde 1 saatten 4 saat ders vericekler(2 saatini aldım)normalinin bu olduğunu söylüyorlar fakat MEB'in sitesinde 12 saat olarak yazıyor.Çevremde hiç motor kullanan olmadığı için ilk kez kursta motor kullanıyorum ve bu 2 günde çok ilerleme kaydedemedim sınavdan kalcağımı düsünüyorum kursa dediğimiz zaman saati 1000Liradan ek ders teklif ediyorlar.Yarın sabah 1-2 kursa ve MEB iletişimi arayıp kaç saat olmalı diye sorcağım buraya da sormak istedim ehliyeti olanlar alırken kaç saatlik direksiyon eğitimi aldı acaba 4 saat normal mi?
Reklamlar
-
28 Ağustos 2024, 21:22
Merhaba. Geçen yıl aldım, net sayıdan emin değilim ama 10-12 saat almışımdır diye tahmin ediyorum. 4'ten çok daha fazla aldığıma eminim.
-
28 Ağustos 2024, 21:59
bence garanti dolandırılıyorsun çünkü 4 gün her gün 1 saat ders mi olur motoru öğrenmemiz 2 saat sürer zaten diye düşünüyorum ben
-
29 Ağustos 2024, 10:13
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=18408&MevzuatTur=7&MevzuatTertip =5
Şu yönetmeliğin çıktısını alıp, kursun kafasına atacaksınız!
"MADDE 7 – (Değişik:RG-5/12/2015-29553)3
(1) Bütün sertifika sınıflarında trafik ve çevre dersi 16, ilk yardım dersi 8, araç tekniği dersi 6 ve trafik adabı dersi 4 saat teorik olarak verilir. Direksiyon eğitimi derslerine ise direksiyon eğitim alanında veya simülatör üzerinde 2 saatten az olmamak kaydıyla direksiyon usta öğreticisi tarafından kursiyerin akan trafikte eğitim alacak düzeye ulaştığına karar verilinceye kadar devam edilir. (Ek cümle:RG-9/7/2024-32597) Ancak farklı bir sınıf sertifika alacakların direksiyon eğitim alanında veya simülatör üzerinde almaları gereken eğitimler de akan trafikte yapılabilir. (Değişik cümle:RG-9/7/2024-32597) Simülatör eğitimleri tamamlanan kursiyerlere akan trafikte en az verilecek direksiyon eğitimi ders süreleri aşağıdaki şekildedir:
a) “M”, “A1”, “A2”, “A (24 yaşını doldurup iki yıllık deneyim şartı aranmayan)” ve “B1” sınıfı sertifikalar için 12 saat,
b) “A” sınıfı sertifikalar için 6 saat,"
Hatta bakın 6. fıkra ne diyor?
"(6) (Değişik ibare:RG-22/2/2018-30340) Birinci fıkrada belirtilen süreler kadar eğitim verilmediğinin tespit edilmesi hâlinde dersi veren usta öğretici ve kurs hakkında işlem yapılır."
-
29 Ağustos 2024, 11:11
sürüşünüze bakıp; bu sürebiliyor sınavı geçecek kapasitesi var diye düşünmüş ve o yüzden eğitim saatini azaltmış olabilirler. hanıma alırken biz de yaşadık. hatta ben alırken bir kere sürdürdü tama sen eğitime gelme sınav günü gelirsin demişlerdi. kurslar eğitim için saat ücretli hoca tuttukları için kullanabileceğini düşündüğü adayları eğitime çağırmıyor. kendi ceplerini düşünüyorlar
-
29 Ağustos 2024, 13:51
Ben direkt A sınıfı aldım, hiç motor sürmeyi de bilmiyordum, 1 saat RTR200 sürdürdüler, sonra 15-16 saat Hornet 750 ile eğitim aldım. 4 saat kesinlikle yetersiz, bilseniz bile yetersiz.
-
29 Ağustos 2024, 16:23
Yok daha hiç sürüsümü görmeden normali bu diyerek 4 saat ayarladılar ama hallettik bugün 9dan 2ye kadar sürdüm baya bi hallettim gibi 2-3 saat daha alıcam.12 saat olmasa da 8-9 saat almış olcağım inşallah geçerim sınavı bugün derste hiç hata yapmadan parkuru yapabildim.
-
29 Ağustos 2024, 17:24
yarım akıllı adlı üyeden alıntı
Ben direkt A sınıfı aldım, hiç motor sürmeyi de bilmiyordum, 1 saat RTR200 sürdürdüler, sonra 15-16 saat Hornet 750 ile eğitim aldım. 4 saat kesinlikle yetersiz, bilseniz bile yetersiz.
hangi kurs bu semt adres
tickles my pickle to see that motor wiggle
-
30 Ağustos 2024, 10:39
Tokus adlı üyeden alıntı
hangi kurs bu semt adres
Bursa Sürücü Kursu, sahibi bizim tanıdığımız ondan mı kıyak yaptı diye düşünüyorum ama zannetmiyorum valla ya
-
31 Ağustos 2024, 16:47
Sınavı geçtim bugün çok sükür 😃
-
31 Ağustos 2024, 19:14
Beka60 adlı üyeden alıntı
Sınavı geçtim bugün çok sükür
Hayırlı olsun.
EN YAKIN YOL,BİLDİĞİN YOLDUR.
-
Beka60 adlı üyeden alıntı
Ben A1 ehliyetine yazıldım ayın 10unda yazılı sınavı geçtim bir türlü derse başlatmadılar.5 kez gidip sordum her seferinde size mesaj gelicek aricaz diye geçiştirdiler en sonunda bu hafta baslattılar baslatmasına ama sınavı da cumartesiye almıslar.Bana 4 gün günde 1 saatten 4 saat ders vericekler(2 saatini aldım)normalinin bu olduğunu söylüyorlar fakat MEB'in sitesinde 12 saat olarak yazıyor.Çevremde hiç motor kullanan olmadığı için ilk kez kursta motor kullanıyorum ve bu 2 günde çok ilerleme kaydedemedim sınavdan kalcağımı düsünüyorum kursa dediğimiz zaman saati 1000Liradan ek ders teklif ediyorlar.Yarın sabah 1-2 kursa ve MEB iletişimi arayıp kaç saat olmalı diye sorcağım buraya da sormak istedim ehliyeti olanlar alırken kaç saatlik direksiyon eğitimi aldı acaba 4 saat normal mi?
Bu eleman yapabiliyor diye öğretmiyorlar çoğunlukla eğitmenler daha çok önceden öğrenmemiş kişiler ile ilgilensin diye . Türkiye'deki direksiyon sistemi çok garip o yüzden
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)