Dominar 400 den sonra hangi motosikleti tercih etmeliyim ?
-
28 Ağustos 2024, 17:02
Merhaba abiler ve kardeşler 19 yaşında motosiklet tutkunuyum geçen sene ilk motosikletim dominar 400 aldım sıfır olarak şuan 3300 kilometre de üniversite dolayısıyla fazla binemedim. Genel olarak naked motosikletleri seviyorum ve tercih ediyorum önümüzdeki 2 3 senelik süreçte büyütmek kendime gerçekten kaliteli sorunsuz ve uzun senelerce gözüm kapalı binebileceğim üst segment bir naked motosiklet istiyorum tercihim 4 silindir 1000cc motosikletler model olarak ta aklımda Suzuki GSXS1000 başta olmak üzere z900 gibi modellerde tercihim. Sizlerede danışmak istedim aranızda Suzuki Gsxs1000 kullanan veya kullanmış varmıdır ? Veya alternatif önerileriniz varmıdır ? Alacağın motosikleti çok titiz ve bakımlarını en iyi şekilde yaparak uzun seneler belki 10 15 sene kullanmak istiyorum genel olarak yurtdışındaki insanların bu konulardaki hayat tarzı hoşuma gidiyor örneğin adamlar bir araç alıyor 20 sene kullanıyor fakat tertemiz ilk günkü gibi duruyor bende o tarz bir hayat felsefesine sahibim genel olarak. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Reklamlar
-
28 Ağustos 2024, 17:23
1000cc motora direkt geçiş yapma. Önce Bi suzuki bandit ya da hornet alıp antrenman yap
-
28 Ağustos 2024, 17:39
Zaten şuanda hem maddi imkanım hemde öğrencilik döneminde olduğum için şuan almam söz konusu değil ortalama 2 sene sonraki bir süreç bu süreçte zaten motosiklet tecrübem artacaktır. Ayrıca d400 gibi bir motosiklet ile başladım yani işin aslı 13 yaşından beri motosiklet ve scooter kullanıyorum daha önceki motosikletim ya da scooterım diyeyim yamaha nmax di ikinci eldi ve sanayiden çıkamadım o gündür de ikinci el motora arabaya şuna buna tövbe ettim. O yüzden dediğin hornet veya bandit gibi modeller 10 15 senelik modeller ve o tarz o yılda modeller adeta saatli bomba sanayi ile tekrar dost olmak istemiyorum. İkinci el veya eski model kesinlikle istemiyorum sıfır olması çok önemli.
-
28 Ağustos 2024, 18:37
Kabalx adlı üyeden alıntı
Zaten şuanda hem maddi imkanım hemde öğrencilik döneminde olduğum için şuan almam söz konusu değil ortalama 2 sene sonraki bir süreç bu süreçte zaten motosiklet tecrübem artacaktır. Ayrıca d400 gibi bir motosiklet ile başladım yani işin aslı 13 yaşından beri motosiklet ve scooter kullanıyorum daha önceki motosikletim ya da scooterım diyeyim yamaha nmax di ikinci eldi ve sanayiden çıkamadım o gündür de ikinci el motora arabaya şuna buna tövbe ettim. O yüzden dediğin hornet veya bandit gibi modeller 10 15 senelik modeller ve o tarz o yılda modeller adeta saatli bomba sanayi ile tekrar dost olmak istemiyorum. İkinci el veya eski model kesinlikle istemiyorum sıfır olması çok önemli.
Honda Hornet'lerin sıfırı da var, hornet 750 diye geçiyor. Dominar 400'den sonra arada güzel olur. birdenbire 1000cc naked motosiklete yaşı genç haliyle kanı deli kaynayan birien hene tavsiye etmeyiz.
-
28 Ağustos 2024, 18:39
Kabalx adlı üyeden alıntı
İkinci el nmax 155 mi? Ne sorunlar yaşadınız ben de almayı düşündüm çünkü
-
28 Ağustos 2024, 19:11
Hocam nmax 125 di ne gibi problem yaşadım 2016 modeldi 20bin kilometrede idi şimdi şöyle ki nmax eğer sıfır alıp güzelce sürersen ve iyi bakarsan çok güzel bir scooter seri gücü kuvveti yerinde ama eski kasalarda parça kalitesi rezalet yan gri grenajlar çıkıp duruyordu ön camdan sürekli ses geliyordu onun civatalarıda zamanla gevşeyip düşüyordu aynı zamanda arka fren yok gibi birşeydi halbuki balataları aldığım gibi orijinal takım ile değiştirmiştim ön freni ama çok iyi onun dışında motorda mekanik olarak bir stop etme problemi vardı rölantide ışıklarda durunca falan ya tekliyordu ya da stop ediyordu her zaman olmasa bile ara ara yapıyordu kaç servise götürdüm hiçbiri çözemedi nedenini halen anlamış değilim biraz hor kullanılmış bir motordu benimkisi ama siz eğer sıfır alıp güzelce binecekseniz veya ikinci el ama çok düşük kilometreli veya çok temiz bulup alacaksanız ozaman bir problem yaşatacağını zannetmiyorum ama genel olarak kaporta kalitesi iyi değil onu zaten herkes söyler kaporta zamanla açılıyor grenajlar gevşiypr ama motorun çekişi bence 125cc olarak scooterlar içinde zirvede. 155 olanınıda kullandım komşumuz da vardı 125 le arasında ahım şahım bir fark yok sadece kalkışta falan bir tık daha seri o kadar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:05 ----------
espresso adlı üyeden alıntı
Honda Hornet'lerin sıfırı da var, hornet 750 diye geçiyor. Dominar 400'den sonra arada güzel olur. birdenbire 1000cc naked motosiklete yaşı genç haliyle kanı deli kaynayan birien hene tavsiye etmeyiz.
Hocam şöyle ki babam eski emekli motorlu trafik polisi 30 sene devlete hizmette bulundu yani genel itibari ile trafik kurallarına uyan sakin bir kullanımı benimsemiş bir sürücüyüm. Ve 4 silindir sesine aşığım. Ayrıca dominar 400 şahsi motosikletim fakat mt07 tenere660 gibi modellerde kullandım çevre arkadaş veya abilerden yani o yüzden ara sınıf alıp 1 sene veya 2 sene binip satmak la almakla uğraşmak istemiyorum 13 yaşından beri zaten motosiklet de scooterde kullanıyorum. İstiyorum ki bir kez alayım epey bineyim misal 15 sene o yüzden bana yıllar geçse de aynı tadı verecek bir motosiklet istiyorum suzuki gsxs1000 gerçekten çok hoşuma gidiyor son bir kaç yıldır hem suzuki kalitesini zaten biliyoruz honda ve yamahadan çok daha kaliteli ve sağlam bir marka. Zaten artık o segmet modellerde bir sürü güvenlik ve sürüş modu desteği vs. Bulunuyor. Hem bu 2 sene sonra olacak bir şey bu 2 sene de tecrübem zaten artacaktır. Benim bu konuyu açma amacında asıl olarak gsxs1000 sahibi olmuş veya sürmüş abiler varmıdır diyeydi belki birazdan veya önümüzdeki günlerde çıkar gelirler😅. Gene de öneri ve yorumların için çok teşekkür ediyorum.
-
28 Ağustos 2024, 20:36
araya bir şey koymazsan ya sakat kalırsın yada selanı okurlar.dominardan sonra mt07 alırsan arada dağlar kadar fark olduğunu görürsün bide sen 900 1000cc diyorsun dominar 400 lük zaten ben alıştım diyorsan alakası yok.kaldıki 4000km de mi alıştın dominara o kadarmı tecrüben
-
28 Ağustos 2024, 20:43
4 Silindir sesi olayı bence hikaye ve süs. Sakin sürüş alışkanlığına sahip birinin neden 1000 cc 4 silindir motor sürmek istediği benim kafama yatmıyor. Yani habire ebelek gübelek 100-120 km hızda mi süreceksiniz? Bir de artık motosikletlerin hiçbiri eskisi gibi kara düzen değil ve envai çeşit sensör ve elektronik aksam var, ben bunların hiçbirinin Japon da olsa 10-15 sene dayanacağını sanmıyorum.
-
28 Ağustos 2024, 22:25
690 SMC R kesin ve net, her türlü orta sınıf naked hatta supersporttan çok çok daha eğlenceli, hiç bir şey supermoto gibi değil, eğer derdin eğlence ise yok değilse bilemem.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler