Merhaba,
Motorum bağlıyken hırsız şu zinciri veya diski kıramadı dediğiniz marka var mı ?
Merhaba,
Motorum bağlıyken hırsız şu zinciri veya diski kıramadı dediğiniz marka var mı ?
Allah korusun kimsenin başına gelmesin
Bağlıyken görmedim ancak videolarda özellikle kesilmeye çalışılan kilitler arasında hep gördüğüm başarılı kilit abus 8077 ve bunun zinciri idi
Ne olur olmaz smart tag denilen şeyden de bir tane tak.
Başına bir iş gelirse bulması kolay olur.
Allah herkese acemi hırsız nasip etsin yoksa kilit, zincir falan hikaye..
Ben Motora Takip cihazı taktım
gizli bi yerinde airtag var
sele altında kablosuz alarm var
ön amartisörden zincir ile bağlarım
arka diskede disk kilidi takarım her zaman
buna da çalınırsa artık yapacak bir şey yok
Taksici Dükkan Bastı, Polise Rağmen Kurşun Yağdırdı!
Balıkesir Burhaniye'de yan bakma tartışması yüzünden çıkan tartışmada taksici kokoreççiyi bastı.
Tartıştığı iş yeri sahibinin oğluna ateş etti. Polis ne yaptıysa saldırıya engel olamadı.
O dehşet anları kameraya anbean yansıdı.
Şarjlı canavar ile kesilmeyecek zincir olduğunu düşünmüyorum. Adamlar bizim pencere demirini peynir gibi doğradılar.
Disk kilidi olarak abus ve maggi paraya acımayın 1 tane bundan olsun. 1 tane önde 8077 var, arkaya urban ur6 takıyorum (fena hassas ve iyi ötüyor).
En az 14mm kalınlığında zincir ve bunu bağlayacak güzel u/boxer kalın kilit. Ben ön arka 2 tane bağlıyorum. Ön taraftaki yale 80mm kayar kilit, arkadaki onguard boxer kilit.
Kaskoyu ihmal etmeyin.
kilit, zincir falan bunlar kasko olsa bile en azından kafa rahatlığı olsun diye ekstra önlemler ama bu devirde asıl önlem kasko. Diğerleri yardımcı önlemler.
Kardeşim hangi disk kilidini takarsan tak kırmak saniyeler alır.
Kilit ne kadar kesilmez olursa kırılması da o kadar kolay olur.
Malzeme bilimi denen bir şey var.
Hadi daha fazla konuşup hırsız kardeşlerimize level atlatmayalım.
Malesef bir de o var. O zaman en azından amatörce hırsızlık yapanları markası bilinen kilit/zincir gibi şeylerle caydırıp daha dandik kilitlerle kilitlenmiş bir sokak ötedeki başka motorlara gitmelerini ummak dışında çare kalmıyor, zaten kafaya koyanlar şarjlı taşlama aleti ile gelip abus zinciri bile keserler.
Takip cihazı da bence hikaye, motor çalınınca polisi arasam onlar peşine düşene kadar en az 2 saat geçer o arada çoktan takip cihazı sökülmüş olur.
motoru park ettikten sonra elektrik veren bi arkadaş vardı nerede gördüm hatırlamıyorum. dokunanları cızbız ediyordu
Bende turuncu takip cihazı var ama bir de ekstradan smarttag alıp motorun bir yerine saklamayı düşünüyorum. Hatta birden fazla sayda alıp çocukların bisikletlerine de birer tane takma niyetim var, bisikletle gezmeye çıktıklarında artık neredeyse bütün ilçeyi dolaşıyorlar.
Hatta benim takip cihazının abonelik süresi bitiyor, belki süreyi yeniletmek yerine başka marka cihaz alıp taktırırım, bunu da sökmem, sadece akü bağlantısını sökerim öylece durur orada, belki acemi hırsıza denk gelir, takip cihazı buldum söktüm der de ikinci takip cihazını aramaya uğraşmaz.
Bı sistem olacak,
hırsızı tespit edip vercek 220 volt u gebersin it, hiç acımam bile.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)