Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

50CC Sıfır Motor Önerisi

REKLAM ALANI

Merhabalar, arkadaşım ile birlikte 50CC motor almak istiyoruz. Mümkün ise 80 CC'ye çıkarılabilen, en azından yokuşta kalmayacağımız ve düz yolda da 50-60'a kadar çıkabileceğimiz bir şey istiyoruz. Bütçemiz NAKİT fiyat için 40.000 TL. Taksitli için biraz daha artabilir. B ehliyetimiz var, motor ehliyeti almayı şu an için düşünmüyoruz.

Sadece ayağımızı yerden kessin, kısa mesafede (10km kadar) kullanabileceğimiz bit araç arıyoruz. Benim sarı sitede gördüğüm kadarıyla bu fiyatta birkaç tane Çin markası var, ben beğendiklerimi yazayım belki içlerinden biri iyidir bilemiyorum.

Yuki Legend 50
    Mondial 50 Wing
    Mondial Virago 50
    Mondial 50 Turismo
    Mondial 50 Exon
    Mondial Air Time
    Mondial 50 Loyal

Bir de "Mondial 50 UAG" var, bunu diğerlerinden ayrı tuttum çünkü 50CC diye satılıp 150CC'ye çıkabilen, scooter tipi olmayan tek motor buydu. Bu listeden hangisini önerirsiniz?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Tokus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    50 uag cg, diğer scooter ların hepsi gy6 alt motor, hangisini beğeniyorsan onu al
    tickles my pickle to see that motor wiggle

Teşekkürler, bunların haricinde de önerebileceğiniz bir scooter var mıdır acaba?

trequartista - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QJ VPS 125
    yuki gentle, altai tank 50

wing50i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Wing50i
    50cc önerilecek çok scooter var da parasına değmez. cg al devam et

trequartista - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QJ VPS 125
    bir de rks sanırım vps 125 motoru kullanarak (yani 125cc'ye yükseltilmiş) stream 50 adı altında ruhsatta 50cc geçen bir model satıyor, bayilerle görüşmek lazım fiyat nedir vs. diye. Eğer bütçenizi biraz zorlayıp bu modeli alırsanız uzun süre kafanız rahat olur diye düşünüyorum.

Bütçemizi aşıyor hocam öneriler, nakit fiyatı 40k üstü bir şey düşünmüyoruz. CG tipinde olan 50 UAG bulabildim fiyatı çok uygun ve 150CC yapıyorlar, onun dışında bir de Mondial Virago 50 çok hoşuma gitti, önerir misiniz?

Motosikleti
    Kymco Downtown 250i
    Hocam açıkçası belirttiğiniz 50cc motorlar arasında mekanik olarak çok fark olduğunu düşünmüyorum. Bence gorunusunu en beğendiğinizi veya fiyat olarak en uygunumu tercih edebilirsiniz

Alıntı Hope77 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam açıkçası belirttiğiniz 50cc motorlar arasında mekanik olarak çok fark olduğunu düşünmüyorum. Bence gorunusunu en beğendiğinizi veya fiyat olarak en uygunumu tercih edebilirsiniz
    Bunlar benim görebildiklerim sadece yani bunların içerisinden birini almak zorunda değilim tabii ki, bunların içinde küçük küçük artıları olan Virago 50'yi bulabildim o hoşuma gitti ama bunların dışında benim görmediğim bir öneriniz varsa tamamen açığım yani.

Motosikleti
    CF Moto CL-X 250 / TVS Jupiter 125
    Cup motorlara bakabilirsin ruhsatta 50cc gerçekte 110cc yapılıyor pratiklik konusunda scooterı aratmaz performans, yakıt ve sağlamlık olarak tatmin eder.
    espresso bunu beğendi.

Alıntı UmutK37 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cup motorlara bakabilirsin ruhsatta 50cc gerçekte 110cc yapılıyor pratiklik konusunda scooterı aratmaz performans, yakıt ve sağlamlık olarak tatmin eder.
    Tip olarak hiç beğenmiyorum ama bakıcam, önerdiğiniz bir model var mıdır?

doberman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 Dyna Wide Glide
    cg hepsini tokatlar şap şup bakkala gönderir ama biraz değişik bi görüntü olur hocam. diğer saydığınız scooterların hepsi aynı zaten yalnız mondial turismo aşırı küçük bi motor.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    50 cc ile 5000 km de yaşadıklarımızı yazarsam vazgeçersin , Honda Yamaha yada Sym üretiyorsa al yada dur yazayım
    Akü , iki lastik , kilometre teli , marş rublesi , benzin depo kapağı , sinyal flaşörü , sigorta tablası , yan ayak müşürü , varyatör kayışı koptu , ön varyatör plastik vantilatör koptu , arka varyatör kasnak göbekten çatladı , arka sibop yolda giderken ikiye ayrıldı lastik zart diye indi bizim hatunu yerlerden topladık Allah vere 30 la gidiyordu..hala 50 cc Çin malı motor alacam diyorsan buyur al.
    Osm@n, Alpbatur, erenkaya25 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    CF Moto CL-X 250 / TVS Jupiter 125
    Alıntı erenkaya25 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tip olarak hiç beğenmiyorum ama bakıcam, önerdiğiniz bir model var mıdır?
    34-38bin tl nakitle Mondial 50SFC alabilirsin alternatif olarak Kuba Ege50 veya Altai markasına bakabilirsin. Cup motorlar çirkin ama bir o kadar da işlevsel motorlardır. 17'jant ile engelleri kolay geçer, debriyajsız olduğu için pratik, vites ve zincir aktarma olduğu için minimum performans kaybı, 50cc ama 110ccyi kaldırması,100kmde 2litre yakıt tüketimi, motor bloğu yatık olduğu için yağlama sorunu yaşamaması gibi gibi bir çok avantajı var.
    espresso bunu beğendi.

Altai Tank 50'yi ben de öneririm. Kendileri motosiklet sürmeyi öğrendiğim motordur. Kullanımı aşırı rahat, scooterlara oranla daha güvenli (lastik çapından dolayı), yürütme maliyeti oldukça düşük bir motor. Kiti hazır takılmış veriliyor satışı yapılırken. Kitli hali (110cc) 80-90 km hızlara ulaşabiliyor. Şimdi baktım enjeksiyonlu modeli çıkmış, 60 bin civarında. Taksitli satan bir yer bulursanız gayet alınabilir gibi duruyor.

Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    50 cc ile 5000 km de yaşadıklarımızı yazarsam vazgeçersin , Honda Yamaha yada Sym üretiyorsa al yada dur yazayım
    Akü , iki lastik , kilometre teli , marş rublesi , benzin depo kapağı , sinyal flaşörü , sigorta tablası , yan ayak müşürü , varyatör kayışı koptu , ön varyatör plastik vantilatör koptu , arka varyatör kasnak göbekten çatladı , arka sibop yolda giderken ikiye ayrıldı lastik zart diye indi bizim hatunu yerlerden topladık Allah vere 30 la gidiyordu..hala 50 cc Çin malı motor alacam diyorsan buyur al.
    Hocam hevesim kursağımda kaldı ama çok sağ olun bilgiler için ahahah :D Sanırım bu durumda benim için en iyisi ehliyet alıp 125CC motorlara bakmak olacak.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    Wing50i
    Hocam hevesim kursağımda kaldı ama çok sağ olun bilgiler için ahahah :D Sanırım bu durumda benim için en iyisi ehliyet alıp 125CC motorlara bakmak olacak.
    elimde satılık honda köprü var ilgilenir misin dostum ?

bu forumdakiler abartmayı amma seviyor ya, yalan parayla değil nasılsa hahahah.

4bin km'den fazladır kullanıyorum her gün işe gidip geliyorum tek bir tane sorun yaşamadım hadi buyur bakalım.

Mikuni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    Benim anlamadığım mondial 50uag 50cc diye satılıyor. Bayide gördüm devasa motoru var. Nasıl 50cc olabiliyor acaba yazılımla mı ayarlanıyor. Yoksa yeni piston mu atılıyor. Yani motor bloğuna bakınca 50 hatta 100cc ile alakası yok. Belki de hazır 150cc

Alıntı wing50i adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    elimde satılık honda köprü var ilgilenir misin dostum ?

bu forumdakiler abartmayı amma seviyor ya, yalan parayla değil nasılsa hahahah.

4bin km'den fazladır kullanıyorum her gün işe gidip geliyorum tek bir tane sorun yaşamadım hadi buyur bakalım.
    Hocam valla benim bilgim 0, forumdaki insanlar biliyor diye kayıt oldum buraya :D Sizce ne alayım? Gönlümde 50CC var, sanırım siz de Mondial 50 Wing kullanıyorsunuz. Bütçeme uyuyor, onu da alabilirim Mondial Virago 50 de alabilirim sepeti vs. hoşuma gitti. Ne diyorsunuz?

Motosikleti
    Wing50i
    Hocam valla benim bilgim 0, forumdaki insanlar biliyor diye kayıt oldum buraya :D Sizce ne alayım? Gönlümde 50CC var, sanırım siz de Mondial 50 Wing kullanıyorsunuz. Bütçeme uyuyor, onu da alabilirim Mondial Virago 50 de alabilirim sepeti vs. hoşuma gitti. Ne diyorsunuz?
    Virago'nun sepeti dışında bi artısı yok zaten scooter özelinde hemen hemen hepsi aynı. Wing'ten memnun kaldım ben işimi gördüğü için. İnternette teknik verileri var hepsinin ama üç aşağı beş yukarı aynı işte. En ucuz olanı al gitsin. Ama bi süre sonra yavaş gelecek keyif vermeyecek bunu da bil. Bi süre daha keyif alarak binmek istersen cub veya cg alman gerekiyor. Scooter ise daha konforlu, trafikte kullanımı daha rahat. Tercih senin.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)