31 Temmuzda DHL ile gönderilen sipariş yeni gümrük kanununa nasıl denk gelebilir
Reklamlar
-
25 Ağustos 2024, 17:29
garibantk03 adlı üyeden alıntı
aynı sorunu şuan ben de yaşıyorum. ürün gümrüğe 16 ağustosta varmış. amazon satıcılı aramex taşıyıcılı. aramexin bana attığı mail: ürününüz mayıs düzenlemesine göre 30 eur üstünde gümrüğe takıldı müşavir tutmanız lazım falan filan. yahu birincisi mayıs ne alaka? ikincisi bu kanunun uygulama zamani zaten 21 ağustos, sen bana bu maili 19'da atıyorsun. nasıl gümrüğe takılıyor bu ürün. bu ürünü müşavir tutmadan gümrükten nasıl alırız bilgisi olan var mı, veya bu ürün hangi gümrüktedir istanbulda sizce, ist havalimanında mı? ürün 144 eur bu arada. bir önceki sınırı da aşmıyor.
Mayıs ayının başında gümrük yasası da değişiklik olmuş hocam. Gümrükte belirtilen tutar üzerinde gelen ürünler ithalat sınıfına girip gümrük müşavirliği aracılığı ile gümrükten çekme işlemi yapılması gerekiyor. Bu kanunla ilgili değişiklik Mayıs ayında yağıldığı için size Mayıs ayında güncel yasaya göre çekme işlemi yapın demek istiyorlar sanırım ama CİMER’e yeni gümrük yasası geçerlilik tarihinden önce bu yasaya göre işlem istediklerine dair şikayet ve belgeleri yükleyip itiraz edin bence. Bende 1 ağustosta yola çıkan ürünüm için CİMER’e bildirim yapacağım. Yeni yasa duyurusundan önce yola çıkan ürünler için düzenleme geçerli olmalıydı. Eğer bu geçerli olmazsa CİMER’e beni bu yasaya karşı mağdur eden DHL firmasını şikayet edeceğim. Bu yasanın uygulanma tarihi ile ilgili tek mağdur vatandaş oluyor.
Reklamlar
-
25 Ağustos 2024, 17:33
garibantk03 adlı üyeden alıntı
aynı sorunu şuan ben de yaşıyorum. ürün gümrüğe 16 ağustosta varmış. amazon satıcılı aramex taşıyıcılı. aramexin bana attığı mail: ürününüz mayıs düzenlemesine göre 30 eur üstünde gümrüğe takıldı müşavir tutmanız lazım falan filan. yahu birincisi mayıs ne alaka? ikincisi bu kanunun uygulama zamani zaten 21 ağustos, se]n bana bu maili 19'da atıyorsun. nasıl gümrüğe takılıyor bu ürün. bu ürünü müşavir tutmadan gümrükten nasıl alırız bilgisi olan var mı, veya bu ürün hangi gümrüktedir istanbulda sizce, ist havalimanında mı? ürün 144 eur bu arada. bir önceki sınırı da aşmıyor.
Muameleci havalı adıyla gümrük müşaviri tutmanıza gerek yok.
Memurlar muameleci, gümrük müşaviri nasıl olsa her şeyi hazırlar biz uğraşmayalım diye milleti başından savup muameleciye yönlendiriyor.
-
25 Ağustos 2024, 17:46
Bu saatten sonra Ak Parti ve Mhp'ye oy veren motosiklet sürücüleri gizli gaydir, vurduruyorlardır, mabatlarına her akşam gizli gizli zeytin yağı sürüyorlardır, tarikat evlerinde oğlanlara sulanıyorlardır, Swinger ortamlarında çılgın atıyorlardır. Dinden, imandan, milliyetçilikten zerre nasibini almamış bir partiye Anadolu halkı oy veriyorsa da kimse kusura bakmasın yaptıklarının ceremesini çekecekler.
-
25 Ağustos 2024, 18:12
mustafapusti adlı üyeden alıntı
Mayıs ayının başında gümrük yasası da değişiklik olmuş hocam. Gümrükte belirtilen tutar üzerinde gelen ürünler ithalat sınıfına girip gümrük müşavirliği aracılığı ile gümrükten çekme işlemi yapılması gerekiyor. Bu kanunla ilgili değişiklik Mayıs ayında yağıldığı için size Mayıs ayında güncel yasaya göre çekme işlemi yapın demek istiyorlar sanırım ama CİMER’e yeni gümrük yasası geçerlilik tarihinden önce bu yasaya göre işlem istediklerine dair şikayet ve belgeleri yükleyip itiraz edin bence. Bende 1 ağustosta yola çıkan ürünüm için CİMER’e bildirim yapacağım. Yeni yasa duyurusundan önce yola çıkan ürünler için düzenleme geçerli olmalıydı. Eğer bu geçerli olmazsa CİMER’e beni bu yasaya karşı mağdur eden DHL firmasını şikayet edeceğim. Bu yasanın uygulanma tarihi ile ilgili tek mağdur vatandaş oluyor.
evet mayısta bir düzenleme yapılmış, ama 30 euro geçen bir madde yok. olsaydı bile şu olmazdı, çoğu kişi bugüne kadar (bu yeni yasa 30 euro muhabbeti 6 ağustos sonrası) tutarı geçen çok şey sipariş verdi ve teslim aldı. bu kargo firmalarinda bir problem var. cimerin çözebileceği bir problem olduğunu sanmıyorum benim sorunun. çünkü problem gümrükte değil büyük ihtimalle kargo şirketinde. türk adreslerine tekrar mail attım, aramex globale de attım. yarın bakalım ne diyecekler. olmazsa ülke müdürüne mail atacağım, sonra direkt ceoya. yurtdışında millet sorun yaşayıp çözemeyince direkt ceolara mail atıyor ve genellikle çözülüyor.
-
26 Ağustos 2024, 17:07
Gümrükte olan ürünümde “Taken” açıklaması girildi. Sanırım bulunduğum ilde olan gümrük müdürlüğüne gelecek. İthalat işlemi isteyebilirler. Umarım yola çıkış tarihini gösterip eski kanundan yararlandırabilirim.
[IMG][/IMG]
-
27 Ağustos 2024, 12:21
Burgmana far siparişi vermiştim ne kadar olacak bakalım ?
-
27 Ağustos 2024, 12:31
Aldığım duyuma göre gümrükte bilerek bekletiyorlarmış, yeni yasadan çakmak için.
-
27 Ağustos 2024, 14:45
Alman_ adlı üyeden alıntı
Burgmana far siparişi vermiştim ne kadar olacak bakalım ?
Şuan Samsun’a ulaşmadı kargo. Geldiği zaman görüşeceğim. Gümrükte takıldığına dair PTT ile yazılı bildiride gelmesi gerekiyor. Durumu burada oaylaşacağım.
-
31 Ağustos 2024, 09:03
Merhaba arkadaşlar. Kargom Samsun’a gümrüğe gelecek diye beklerken İstanbul’da kaldı. Sanırım ithalat işlemleri yaparım diye bekletiliyor. Kargom Amerika’dan DHL işe geldi ve PTT ye sevk edildi. Ben bu ürünün satıcıya iadesini nasıl yapabilirim.
[IMG][/IMG]
-
31 Ağustos 2024, 09:45
normalde alacağınız ürünü, DHL gibi bir dağıtıcı getirsin derseniz %10000000 gümrük prosedürüne takılır ve vergilendirir kitabına göre. DHL den kaçının yurt dışı alışverişlerinde
-
31 Ağustos 2024, 12:21
Yobaaz adlı üyeden alıntı
normalde alacağınız ürünü, DHL gibi bir dağıtıcı getirsin derseniz %10000000 gümrük prosedürüne takılır ve vergilendirir kitabına göre. DHL den kaçının yurt dışı alışverişlerinde
Dhl falan fark etmez ne ile gelirse gelsin 30 euro yu geçtim mi gümrüğe takılır.
Halbuki eskisi gibi yeni oranda vergiyi ekleyip alış veriş esnasında tahsil etseler bu iş çözülür fakat burada amaç bireysel alış verişi kesmek olduğu için evrak işiyle uğraştırıyorlar.
Millet para vermeyi ( daha fazla vergi ) kabul etse bile bürokrasinin koridorlarında kayboluyor.
-
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
Dhl falan fark etmez ne ile gelirse gelsin 30 euro yu geçtim mi gümrüğe takılır.
Halbuki eskisi gibi yeni oranda vergiyi ekleyip alış veriş esnasında tahsil etseler bu iş çözülür fakat burada amaç bireysel alış verişi kesmek olduğu için evrak işiyle uğraştırıyorlar.
Millet para vermeyi ( daha fazla vergi ) kabul etse bile bürokrasinin koridorlarında kayboluyor.
30€ kuralı olmadan önce dhl böyleydi, iş yerinde yurtdışına çok fazla numune gönderiyoruz ve çok fazla bize gönderi geliyor,
ups, fedex, aramex bunlarda bir sorun yaşamıyoruz ama, dhl ile her 4 gönderinin 3ünde gümrük sorunu yaşıyoruz.
-
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
yok abi DHL ile çok takılıyor gümrüğe bizzat deneyimlendi
-
-
Bugün PTT den böyle bir yazı geldi hocam. Büyük ihtimal kargonun geri iade işlemi yapılmasını bekleyeceğim.
[IMG][/IMG]
-
Tam bir rezalet olmakla birlikte, daha fazla zarara girmeden iade olabilmesi sevindirici.
Bu arada aramızda bir avukat varsa bilgi verebilir mi, bu kanun hukuka aykırı değil mi, çünkü ticari olmayan bir şeyi de zorla ticari gibi algılayan bir sistem nasıl olabilir ki...
-
fazil adlı üyeden alıntı
Tam bir rezalet olmakla birlikte, daha fazla zarara girmeden iade olabilmesi sevindirici.
Bu arada aramızda bir avukat varsa bilgi verebilir mi, bu kanun hukuka aykırı değil mi, çünkü ticari olmayan bir şeyi de zorla ticari gibi algılayan bir sistem nasıl olabilir ki...
admiral general aladeen var bu ülkede
-
fazil adlı üyeden alıntı
Bu arada aramızda bir avukat varsa bilgi verebilir mi, bu kanun hukuka aykırı değil mi,
Benim Recep abim kanunu da, hukuku da ne yapar sen biliyor musun?
-
fazil adlı üyeden alıntı
Kanunda hukuka aykırı bir şey yok maalesef; uygulama hukuka aykırı olmasın diye kanun çıkarmışlar zaten.
-
Ne oldu yeni uygulama ile gümrüğe takılıp da ürününü teslim alan oldu mu?
Prosedür nasıl ilerliyor?
Nerdeyse yirmi gün oldu birileri mutlaka ürününü almıştır ne yaptığını bizlerle paylaşırsa iyi olur.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler