Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

31 Temmuzda DHL ile gönderilen sipariş yeni gümrük kanununa nasıl denk gelebilir

REKLAM ALANI
    -Black- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki DL650 2014
    Alıntı mustafapusti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar. Amerikadan 31 temmuzda chinmount dan kask için verdiğim 2 ürünüm 1 ağustosta DHL ile yola çıkıyor, 5 ağustosta Almanya’ya ulaşan kargom Almanya’dan 14 ağustosta Türkiye’ye yönlendiriliyor ve nasıl oluyorsa bu kadar zamandan sonra yeni gümrük kanununun geçerli olduğu sabah 22 ağustos sabah 08:22 de gümrüğe giriyor. Sizce kargoları yeni gümrük yasası geçerli olana kadar beklettiler mi, yada DHL ile gelen kargom çin firmalarından bile daha yavaş şekilde gelerek yeni gümrük yasasına takılması tamamen tesadüf mü?

https://resimupload.org/r/I5LOhr

https://resimupload.org/r/I5LWDc
    Tesadüf diye bir şey yoktur.
    espresso bunu beğendi.
    Sentis ad medullis!
    Dengeliyorum.com
    youtube.com/we2strom

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Şu rezil kanunu çıkarırken en azından, "kanunun çıkış tarihinden önce sipariş verilmiş olan mallar için geçerli değildir" yazmak çok mu zordu acaba. Büyük haksızlık yapılmış aslında. Sipariş tarihi, kanun çıkmadan önce olmasına rağmen gümrüğe takılıyor. Ben kanun çıktığı gün İngiltere'den sipariş verdim ve eski kanuna göre sorunsuz geldi. Yazık...
    mustafapusti ve espresso bunu beğendiler.

XGAMER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting VS 400
    fazil bunu beğendi.

Motosikleti
    23" Triumph Trident 660
    3 sayfayı çok detaylı okumadım ama buna benzer olay aliexpresten başıma geldi.

Satıcıdan normalde başka alışverişlerim de olmuştu ve hepsi PTT ile gelmişti. Son verdiğim siparişi Ups ile gönderdi ve gümrüğe takıldı (Benimle aynı anda aynı ürünü veren arkadaşın siparişi PTT ile sorunsuz geldi) GÜmrüğü takılınca tabi Ups hemen sms ile bana ulaşıp linkle bilgileri istedi. Doldurduktan 2 gün sonra olumlu cevap dönüşü olmadığından gümrük işlemleri başlatılacağını söylediler.

Bunun üzerine Ups'e telefon ile ulaştığımda durumu sordum/anlattım. Biz her ne kadar 150€ iken sipariş versek de gümrüğe resmi tarihin yürürlüğe girdiği tarihi baz alıyorlar. Böyle olunca biz her türlü 30€ üzerinden vergilendirildik. Ödemeyi yapmadım ve iade süreci başlattım.

Yaklaşık 10 gün önce 5000TL'lik için gümrük beyannamesi 900TL, depo ücreti 1800 ve %60 da ürün veergi tutarı istemişlerdi.

fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    iade etmenin bir masrafı var mı acaba?
    iade etmek için de para istiyorlar diye duymuştum.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı kAAN84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3 sayfayı çok detaylı okumadım ama buna benzer olay aliexpresten başıma geldi.

Satıcıdan normalde başka alışverişlerim de olmuştu ve hepsi PTT ile gelmişti. Son verdiğim siparişi Ups ile gönderdi ve gümrüğe takıldı (Benimle aynı anda aynı ürünü veren arkadaşın siparişi PTT ile sorunsuz geldi) GÜmrüğü takılınca tabi Ups hemen sms ile bana ulaşıp linkle bilgileri istedi. Doldurduktan 2 gün sonra olumlu cevap dönüşü olmadığından gümrük işlemleri başlatılacağını söylediler.

Bunun üzerine Ups'e telefon ile ulaştığımda durumu sordum/anlattım. Biz her ne kadar 150€ iken sipariş versek de gümrüğe resmi tarihin yürürlüğe girdiği tarihi baz alıyorlar. Böyle olunca biz her türlü 30€ üzerinden vergilendirildik. Ödemeyi yapmadım ve iade süreci başlattım.

Yaklaşık 10 gün önce 5000TL'lik için gümrük beyannamesi 900TL, depo ücreti 1800 ve %60 da ürün veergi tutarı istemişlerdi.
    Mutlaka iade etmek istemeyip kaç para olursa olsun almak istediğimiz ürünler de olabilir.

Şimdi siz 5.000 liraya aldığınız ürün için ekstra 2.700 lira artı % 60 vergi ödeseydiniz başka hiç bir evrak işiyle uğraşmayıp UPS evinize mi getirecekti?

Bu ücretleri de nereye yatıracağınıza dair bir hesap numarası da paylaştılar mı? yoksa hesap numarası vermeden falanca kuruma yatır mı dediler?

Alman_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 650
    Alıntı mustafapusti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şuan Samsun’a ulaşmadı kargo. Geldiği zaman görüşeceğim. Gümrükte takıldığına dair PTT ile yazılı bildiride gelmesi gerekiyor. Durumu burada oaylaşacağım.
    Usta farların geldiğini söyledi salı veya çarşamba günü takmak üzere çağıracak beni. Ek ücret istemediğine göre sıkıntı yok.

Motosikleti
    23" Triumph Trident 660
    Alıntı fazil adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iade etmenin bir masrafı var mı acaba?
    iade etmek için de para istiyorlar diye duymuştum.
    İade için para istemiyorlar. ups'a özellikle sordum
    Ups ile gönderici irtibata geçiyor. Kabul ederse iade işlemi başlatılıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:29 ----------

Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mutlaka iade etmek istemeyip kaç para olursa olsun almak istediğimiz ürünler de olabilir.

Şimdi siz 5.000 liraya aldığınız ürün için ekstra 2.700 lira artı % 60 vergi ödeseydiniz başka hiç bir evrak işiyle uğraşmayıp UPS evinize mi getirecekti?

Bu ücretleri de nereye yatıracağınıza dair bir hesap numarası da paylaştılar mı? yoksa hesap numarası vermeden falanca kuruma yatır mı dediler?
    Yazdığım tutarı ödedikten sonra gümrükten alıp dağıtıma çıkaracaklardı. Ama astarı yüzünden pahalıya geldiğinden dolayı iade işlemi başlattım
    İşleme devam etmeyeceğim için herhangi bir hesap no fln paylaşmadılar tabi
    fazil bunu beğendi.

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler