Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

yeniden lastik ebatı sorusu

REKLAM ALANI

Öncelikle merhaba, hepiniz bu konudan sıkılmış veya cevaplarını biliyorsunuzdur aklımda şöyle bir soru oluştu . CBR125R ve CBR250R'ın jantları ve çoğu özelliği neredeyse aynı ve birisinin üzerinde CBR250R: 140/70/17 arka / 110/70/17 ön. CBR125R: 130/70/17 100/80/17.

Alacağım motosikletin üzerinde 1 ebat büyük lastik var . Yakıt sarfiyatı , torkta vb düşüşleri biliyorum . Yeniden 1 set lastik almam gerekir mi , aldığımda üstüne masraf olarak?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Arka lastiğin çapı orjinalden büyük olduğu için akselerasyon zayıflar , yakıt tüketimin şehir içi dur kalk trafikli yerlerde artar , yaptığın hızda normalden biraz az gösterir 90 ise 85 gibi..bunların haricinde bozuk zeminde konforun artar , lastikler kötü durumdaysa orjinal ebada dön , iyi ise bitene kadar kullan..
    espresso ve killingroad bunu beğendiler.

Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arka lastiğin çapı orjinalden büyük olduğu için akselerasyon zayıflar , yakıt tüketimin şehir içi dur kalk trafikli yerlerde artar , yaptığın hızda normalden biraz az gösterir 90 ise 85 gibi..bunların haricinde bozuk zeminde konforun artar , lastikler kötü durumdaysa orjinal ebada dön , iyi ise bitene kadar kullan..
    yok arkadaş arkayı 1bin km olarak yeni değiştirmiş , ön lastiği değiştirmemiş . Bende bridgestone s22 almak istiyorum orijinal ebatları(130/70/17) için yok. Sadece 140/70/17 ebatları için var , hem büyük ebat lastik nasılmış diye denemek istiyorum yanı sıra tipini de nasıl etkiler merak ediyorum . Hız veya yakit sarfiyatı konusunda sıkıntım yok , hız yapan veya benzine para yetiştiremeyen birisi değilim . CBR250R ile CBR125R 17janta sahip sadece merak ettiğim için ve bu kadar övülen Bridgestone s22'yi denemek için böyle birşey istiyorum

Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Sırf herhangi bir lastik modelini merak edip orijinal harici ölçüde satın almam..
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    falcon flash 100
    1.000 km de olup ta sırf merak ettiği için lastik değiştireni ilk defa duydum.

Dur bakalım daha neler duyacağız.

oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    Bende merak ediyorum biastan radyale geçince nasıl oluyor motorun davranışı :D

Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1.000 km de olup ta sırf merak ettiği için lastik değiştireni ilk defa duydum.

Dur bakalım daha neler duyacağız.
    Lastiği jantlı haliyle motordan kendim sökebildiğim için çok uğraşlı olmuyor evime 1dk uzakta lastikçi var ondan istediğim zaman değiştirebiliyorum . En kötü raf gibi saklarım soğuk bir yerde 5 yıl raf ömürü var sonuçta motoru büyütünce s22'yi takarım :D .

Sıkıntı şu bu arada arka lastik 1bin km olmuş ve biraz rodajı bitmiş öbür lastiği değiştirdiğimde ısınma süreleri farklı olcağından dolayı yol tutuşunu kötü etkiler gibi düşünüyorum . CBR250R ile aynı janta sahipler büyük ihtimalle sadece yakıt sarfiyatı artar

Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Jantın çapı aynı olsada genişliği biraz farklı olabilir , bahsettiğin lastik çok iyi bir üretim olsa bile dar janta takınca performansı düşebilir , sadece yakıt tüketimi artar buda beni etkilemez diye düşünme..

Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Jantın çapı aynı olsada genişliği biraz farklı olabilir , bahsettiğin lastik çok iyi bir üretim olsa bile dar janta takınca performansı düşebilir , sadece yakıt tüketimi artar buda beni etkilemez diye düşünme..
    Yakıt tüketimi artsa bişey olmaz motor kilometrede 0,75-1,25 arası yakıyor

Birisinin cbr125'in ön lastiği 100/80/17
    cbr250'nin ön lastiği 110/70/17

O yüzden pek birşey olacağını sanmıyorum deneyip görücem , en kötü rafa koyarım veya öyle binerim elimde zaten 1 set pilot street var 2 aydır eski motosikletimde olan

Konuya hala bakan var mıdır bilmiyorum ama Anlas Viento Sport 140/70/17 - 110/70/17 taktım . Başlangıçta biraz garip hissettim çünkü motor yatmıyomuş kendimi düşücekmiş gibi hissediyordum zamanla geçti tabi . Önceden lastiğin sonunda gidiyormuş gibi hissettiğim virajlarda şuan normal dönüyormuşum gibi hissediyorum , torkta düşüş var gibi hissediliyor tabi sadece hissediliyor göstergede ve gps'te saniyelerinde sadece 0,2saniye bir gerileme var . Motosiklet Honda CBR125R lastik daha tatlı duruyor tabi çoğu arkadaşımda aynısını soyluyor

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)