Herkese iyi haftalar. Hem pazartesi sendromunun etkilerini hafifletmek, hem de işten kaytarmak için ( ) filmlerde ve dizilerde karşıma çıkan, aklımda kalan motosikletleri internetin de yardımıyla derlemek istedim. Siz de aklınıza gelen ve listede olmayan her türlü motosikleti yorumlarda belirtiniz lütfen.
1- Kill Bill 1 - Kawasaki ZZR250
En sevdiğim Tarantino filmleri Kill Bill 1 ve 2. İlk filmdeki sarı renk ZZR250 de sarı Onitsuka Tiger'lardan sonra bu seride akılda kalan unsurlardan.
2- John Wick 3 - Yamaha MT09
Yamaha MT09 bu filmdeki aksiyonu kaldırabilecek güzel bir seçenek olmuştu bence.
3- Matrix: Reloaded - Ducati 996
Trinity ve efsane otoban kovalamaca sahnesi. Bu sahne için 1.6km uzunluğunda bir yol inşa edilmiş ve sahnenin maliyeti 2.3 milyon $ tutmuş. Ayrıca Ducati 2004'te Matrix Edition adı altında 998 sürmüş piyasaya.
4- Tron: Legacy - Ducati Sports 1000 ve Light Cycle
İzlediğim ilk 3D filmdi, 2010'da 11 yaşındayken izlemiştim. O günden beri bir Ducati Sport 1000 sahibi olmak isterim. Light Cycle motosikletler ise ikoniktir.
5- Mission Impossible: Fallout - BMW R Nine T Scrambler
Bu filmi yakın zamanda izlemiştim, güzel motosiklet valla öyle çok meşhur veya ikonik değil ama olsun.
6- Top Gun - Kawasaki GPZ900R
Bayağı iyi.
7- James Bond: Skyfall - Honda CRF250R
Asın bayrakları!
8- Batman - Batpod
Artık buna motosiklet der misiniz ya da bu listede yeri var mı bilemiyorum ama en sevdiğim film serilerinden biri olduğu için taraflı bir şekilde bu listeye ekledim. Batpod'un müthiş tasarımı ve teknolojisi her zaman etkileyici olmuştur, son filmde Anne Hathaway'in (Catwoman) pilotluğunu yapması ise bambaşka bir olay...