Arkadaşlar Lütfen Yardımcı Olun
Reklamlar
-
17 Ağustos 2024, 20:58
https://youtu.be/pM4wifmbHvE?si=lUKA37WUF1x8D2BA
Arkadaşlar motosikletim marş verdiğinde böyle zzzzz edip ateşleme yapmıyor. Bazen uzun süre bazen ise böyle bir iki sefer oluyor. Sorun ne ateşlemeden mi kaynaklı ?? Bilen biri aydınlatsın lütfen..
Reklamlar
-
17 Ağustos 2024, 21:24
Probleminiz marş rölesinden ibaret, marş rölesi kitleyemediği için boşa dönüyor ve böyle ses çıkıyor.
-
17 Ağustos 2024, 21:46
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
Probleminiz marş rölesinden ibaret, marş rölesi kitleyemediği için boşa dönüyor ve böyle ses çıkıyor.
Hocam marş motoruyla alakalı bir sorun olma şansı var mı ya korktum şuan. Marş rölesi arızasına tık diye ses yapar diyorlar. Marş rölesine kısa devre yaptırma olayı varmış tornavida ile. Onu yapıp arızayı tespit edebilir miyim acaba ?
-
17 Ağustos 2024, 23:12
|Hephaistos| adlı üyeden alıntı
Hocam marş motoruyla alakalı bir sorun olma şansı var mı ya korktum şuan. Marş rölesi arızasına tık diye ses yapar diyorlar. Marş rölesine kısa devre yaptırma olayı varmış tornavida ile. Onu yapıp arızayı tespit edebilir miyim acaba ?
Marş rölesi demişim kusura bakma, ruble olacak o . Hazır marş motoru arızası açılmışken ek bilgi vereyim, marş motoru kolay kolay arızalanmaz en büyük problemi içindeki kömürler biter oda bitmeye başladığı zaman marştan garip garip kişneme sesleri gelir, ister sökün temizleyin biraz daha kullanın ister kömürleri değiştirin içini temizleyin sıfır gibi olsun, kısa devrede marş otomatiğini (rölesi) denemek içindir, marş otomatiği arızasıda akünüz bitmiş gibi tık sesi yapar veya hiç yapmaz. Gelelim sizin sorununuz olan rubleye, bu ruble marş motoru ve volanın arasında dişlidir siz marşa bastığınızda kitlenerek volanı harekete geçirir ve çalışmasını sağlar eğer arızalanmaya başlarsa sizin yaşadığınız durum gibi kitleyemez ve marş motorunu boşa dönmesine sebebiyet verir.
-
17 Ağustos 2024, 23:37
marş rublesi gibi geldi bana, benim tvs apache ve suzuki gsr600 de de aynı sorun vardı ve ruble bazen kavrıyor bazen boşa dönüyordu... ucuz bir şey zaten, bir kontrol etmende de fayda var.
suzukinin marş rublesini değiştirmedim, marş almayınca vurdurarak çalıştırıyorum, millet gülüyor bana, gsr600 elinde koşarak vurdurup çalıştıran tek kişi benimdir herhalde
tvs apache marş rublesi zaten 250 lira falandı galiba, onu yenisini alıp taktım direk. basit yaylı bir mekanik parça.
-
17 Ağustos 2024, 23:55
fatih.met adlı üyeden alıntı
marş rublesi gibi geldi bana, benim tvs apache ve suzuki gsr600 de de aynı sorun vardı ve ruble bazen kavrıyor bazen boşa dönüyordu... ucuz bir şey zaten, bir kontrol etmende de fayda var.
suzukinin marş rublesini değiştirmedim, marş almayınca vurdurarak çalıştırıyorum, millet gülüyor bana, gsr600 elinde koşarak vurdurup çalıştıran tek kişi benimdir herhalde
tvs apache marş rublesi zaten 250 lira falandı galiba, onu yenisini alıp taktım direk. basit yaylı bir mekanik parça.
Evet biraz marş rublesi değişimi videolarına bakınca sorunun bu olduğunu anladım. Teşekkürler bilgilendirme için.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:53 ----------
Marş rölesi demişim kusura bakma, ruble olacak o
. Hazır marş motoru arızası açılmışken ek bilgi vereyim, marş motoru kolay kolay arızalanmaz en büyük problemi içindeki kömürler biter oda bitmeye başladığı zaman marştan garip garip kişneme sesleri gelir, ister sökün temizleyin biraz daha kullanın ister kömürleri değiştirin içini temizleyin sıfır gibi olsun, kısa devrede marş otomatiğini (rölesi) denemek içindir, marş otomatiği arızasıda akünüz bitmiş gibi tık sesi yapar veya hiç yapmaz. Gelelim sizin sorununuz olan rubleye, bu ruble marş motoru ve volanın arasında dişlidir siz marşa bastığınızda kitlenerek volanı harekete geçirir ve çalışmasını sağlar eğer arızalanmaya başlarsa sizin yaşadığınız durum gibi kitleyemez ve marş motorunu boşa dönmesine sebebiyet verir.
Peki marş kitlemesi ve dişlisi ayrı satılıyor. Kitleme almak zorunda mıyım sonuçta aşınan parça dişli değil mi ? Motorum cup motor ve çok masraflı oluyor 2 parça birlikte. Ayrıca piyasada ki diğer cup marş kitlemelerinden farklı gözüküyor 3 tane vida gibi bir şey var üstünde kitlemenin.
-
18 Ağustos 2024, 07:44
Evet biraz marş rublesi değişimi videolarına bakınca sorunun bu olduğunu anladım. Teşekkürler bilgilendirme için.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:53 ----------
Peki marş kitlemesi ve dişlisi ayrı satılıyor. Kitleme almak zorunda mıyım sonuçta aşınan parça dişli değil mi ? Motorum cup motor ve çok masraflı oluyor 2 parça birlikte. Ayrıca piyasada ki diğer cup marş kitlemelerinden farklı gözüküyor 3 tane vida gibi bir şey var üstünde kitlemenin.
Parçayı sökün durumlarını kontrol edin ona göre değişirsiniz.
-
18 Ağustos 2024, 11:34
https://youtu.be/pM4wifmbHvE?si=lUKA37WUF1x8D2BA
Arkadaşlar motosikletim marş verdiğinde böyle zzzzz edip ateşleme yapmıyor. Bazen uzun süre bazen ise böyle bir iki sefer oluyor. Sorun ne ateşlemeden mi kaynaklı ?? Bilen biri aydınlatsın lütfen..
kömürü bitmiştir bazen boşa dönüyordur o yüzden halk diliyle kişneme yapar :D
-
18 Ağustos 2024, 11:59
söküp bakman gerek, dişlilerden değil bendeki ruble arızaları... rublenin içerisinde 6 tane yada 9 tane falan ufak bilya şeklinde silindirler oluyor ve bu silindirlerin bir yüzeyinde ufak yay oluyor... marş motoru döndüğünde o yay ve silindirler rublenin kitlenip motoru çevirmesini sağlıyor...
senin rublenin silindir ve yaylarında sorun vardır... yani boşuna komple ruble dişlisini değiştirmene gerek yok, tabi genelde dişli ile komple satıldığı için mecburen almak zorunda kalabilirsin ama tahminimce sadece kilit mekanizmasına ihtiyacın var yani yay ve silindirleri tutan plastik yapı kırılmıştır senin...
söküp baktın mı?
edit: sökmek zor olabilir, benim tvs apache de marş rublesi volantın arkasında bulunuyor ve volant ise motor bloğunun alt sol tarafında... yani motor yağını boşaltıyorum ve volantı söküyorum önce... volan sökmek için 17 numara somun sökme aparatı gerek, hatta oda yetmiyor, somun sökme tabancası ile söküyorum, elektrikli somun sökme var bende... onu sökmekte yetmiyor çünkü volant fena sıkışık oluyor ve onu yerinden çıkarmak için "çektirme" aparatına ihtiyaç var ve tek başına oda yetmiyor çünkü çektirme aparatının boyutları farklı oluyor, sana hangi boyutta lazım olduğunu bilmen gerek...
eli biraz iş tutan insanlar için bu yazdıklarım çocuk oyuncağı.
-
18 Ağustos 2024, 12:09
söküp bakman gerek, dişlilerden değil bendeki ruble arızaları... rublenin içerisinde 6 tane yada 9 tane falan ufak bilya şeklinde silindirler oluyor ve bu silindirlerin bir yüzeyinde ufak yay oluyor... marş motoru döndüğünde o yay ve silindirler rublenin kitlenip motoru çevirmesini sağlıyor...
senin rublenin silindir ve yaylarında sorun vardır... yani boşuna komple ruble dişlisini değiştirmene gerek yok, tabi genelde dişli ile komple satıldığı için mecburen almak zorunda kalabilirsin ama tahminimce sadece kilit mekanizmasına ihtiyacın var yani yay ve silindirleri tutan plastik yapı kırılmıştır senin...
söküp baktın mı?
Söküp bakma imkanım yok alet edevatım yok maalesef. Keşke olsa da kendim yapsam o yeteneğim var. Artık 2 li set olarak motoruma uyumlu çıkma parça arayacağım o zaman yapacak bir şey yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:07 ----------
uurrdmrr adlı üyeden alıntı
kömürü bitmiştir bazen boşa dönüyordur o yüzden halk diliyle kişneme yapar :D
Kişneme yapar gibi bir hali yok gibi kral ya dişli boşa dönüp kitleme yapmıyor gibi sesi var.
-
18 Ağustos 2024, 14:27
Söküp bakma imkanım yok alet edevatım yok maalesef. Keşke olsa da kendim yapsam o yeteneğim var. Artık 2 li set olarak motoruma uyumlu çıkma parça arayacağım o zaman yapacak bir şey yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:07 ----------
Kişneme yapar gibi bir hali yok gibi kral ya dişli boşa dönüp kitleme yapmıyor gibi sesi var.
yok yukardaki arkadaşların yazısına cevap vermiştim etiketlemeyi unutmuşum kusura bakmayın
-
18 Ağustos 2024, 19:04
kanka sen milleti dinleme, sallıyorlar(şaka yapıyorum kızmayın)
ruble içerisinde plastik yapı kırıldığı için silindirler düzgün şekilde ileri geri yapamadığından dolayı göbeği kitleyemiyor ve krank çevirmiyor... bu yüzden marş motoru sadece dişlileri çeviriyor ve sen onun şırıltısını duyup bir şeyler sıyırıyor sanıyorsun...
sıyıran bir şey yok... içeride dişli marş motoru tarafından çevriliyor fakat göbek kısmındaki silindirler kitleme yapıp krankı çevirmiyor bu kadar.
-
18 Ağustos 2024, 21:03
kanka sen milleti dinleme, sallıyorlar(şaka yapıyorum kızmayın)
ruble içerisinde plastik yapı kırıldığı için silindirler düzgün şekilde ileri geri yapamadığından dolayı göbeği kitleyemiyor ve krank çevirmiyor... bu yüzden marş motoru sadece dişlileri çeviriyor ve sen onun şırıltısını duyup bir şeyler sıyırıyor sanıyorsun...
sıyıran bir şey yok... içeride dişli marş motoru tarafından çevriliyor fakat göbek kısmındaki silindirler kitleme yapıp krankı çevirmiyor bu kadar.
Ayak marşı ile çalıştırabilirim miyim peki şuan ?Hiç denemek gelmedi aklıma.
-
18 Ağustos 2024, 21:30
Ayak marşı ile çalıştırabilirim miyim peki şuan ?Hiç denemek gelmedi aklıma.
Evet çalıştırabilirsin ama çok kullanmanı tavsiye etmem, genelde Çin malı motosikletlerin ayak marşının geri toplama yayları zayıf oluyor ve kırılıyor. Kırılıncada özellikle yokuş yukarı çıkarken veya kalkerken ayak marşı aynı basarmış gibi kendi kendine geriye doğru geliyor, bir zararı var mı? Yok ama o arızayı gidermek için komple bloğun yarılması gerekmektedir, geri tepen haliylede kullanabilirsin ama tavsiyem yinede marş arızanı ruble çözmendir.
-
19 Ağustos 2024, 02:40
Evet çalıştırabilirsin ama çok kullanmanı tavsiye etmem, genelde Çin malı motosikletlerin ayak marşının geri toplama yayları zayıf oluyor ve kırılıyor. Kırılıncada özellikle yokuş yukarı çıkarken veya kalkerken ayak marşı aynı basarmış gibi kendi kendine geriye doğru geliyor, bir zararı var mı? Yok ama o arızayı gidermek için komple bloğun yarılması gerekmektedir, geri tepen haliylede kullanabilirsin ama tavsiyem yinede marş arızanı ruble çözmendir.
Anlaşılan çin malı motor sahibi olunca tamircilik kursu alıyormuşsun gibi oluyor :D
-
19 Ağustos 2024, 17:22
Anlaşılan çin malı motor sahibi olunca tamircilik kursu alıyormuşsun gibi oluyor :D
evet malesef öyle oluyor. bende de rx3i evo var marş motoru nazlı nazlı dönüyordu en sonunda marş basmaz olmuştu. marş motoru keçesi yıpranmış ve bloktan yağ sızdırmış. marş motorunu söküp içini temizleyince düzelmişti. bu grupta bu olayı yaşayan insan sayısının bir elin parmaklarını geçeceğini sanmıyorum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)