Yanlış anlaşılcak bir durum yok yahu. Pinpirikliyim evet, bu yüzden net cevaba olabildiğince yaklaşmaya çalışıyorum ki ona göre hareket edebileyim.
Avon'u bende ilk kez kullandım ve oldukça memnun kaldığım bir lastik. Hatta şuana kadar kullandığım en iyi lastik benim gözümde. Şu güne kadar virajda bir kez salma yapmadı, virajda bir kez olsun TCS'ye ihtiyacım olmadı (maşallah diyim). Keza frenlemede aynı şekilde, bir kez duramayacağımı vs. hissettirmedi. Nereyi gözüme kestiriyorsam virajda girdim çıktım, nerede durmak istediysem durdum.
Şuanki görüşüm biraz daha kullanıp durumu gözlemlemeye devam etmek olacak sanırım. Ne biliyim bi ufak ufak bile salma olmaya başlasa aha tamam dicem, direk değiştircem amma işte. Ben az daha kullanam.
Biladerde de MT-09 var. Bu Rosso 3 lastik var Diablo'ydu galiba. Meşhur olan lastik. Mesela onun motoruyla da çıkıyorum ara ara, o motoru ilk sürdüğüm zamanla şuan ki lastik kıvamında fark var. Aşağı yukarı aynı zamanda aldık motorları. Hala iyi maşallahı var ama eskisinden bi tık daha az güven veriyor. He bir de mesela o daha 10-12 bin km arasında. Aslında kıyaslama değil yapmak istediğim de, hissiyat farklılıklarından yola çıkıyorum. Yoksa iki farklı marka, birbirinden 4 farklı lastik, çapı, ebatı ve kullanım farklılıkları mevcut.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:00 ----------
Selamlar hocam.
Evet Fethiye'de yaşıyorum ve ılıman geçmiyor, bildiğiniz Cehennem'in Fethiye şubesi gibi, kavruluyoruz.
Dediğiniz gibi de olabilir bu yönden düşünmemiştim hiç. Bu mantıkla yola çıkarsak daha soğuk ayları bekleyip gözlemlemek daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Kışında yağmursuz havada, soğukta olsa sürmeye devam ediyorum ben.
Her sürüş öncesi, ön ve arka lastik havalarını kontrol edip, sonrasında lastiklere de bakıyorum hocam. Henüz bir çatlama, dökülme vs. görmedim. Erimeden kastınızı tam anlayamadım ama sanırım öyle bir durum da yok.