Michelin Commander serisi vardı cruiser'lar için, bir de ona bakılabilir. Ama Rocket de pek alışılageldik bir cruiser değil tabi.
Michelin Commander serisi vardı cruiser'lar için, bir de ona bakılabilir. Ama Rocket de pek alışılageldik bir cruiser değil tabi.
Şuanki kararımla 3. yıla gidiyorum vallahi. Kış testi yapıcam merak ediyorum lastik performanslarını.
Malesef yemini düşünmeden olmuyor hocam. Yıllık bakım masrafı yüksek zaten. Ben pinpirikli de biriyim. Mesela 16.000km'de bir yağ bakımına çağırıyorlar normalde. Ben servise 8.000km'de bir ayarlatıyorum. Bizim ülkede bu sıcaklarla bence 16.000km dayanmaz yağ diye düşünüyorum. Her 8.000km de bir bakıma sokuyorum. MTV hiç sormayın acayip fazla çıkıyor. Şimdi 20.000km'ye geldim, ağır bakım yaptırıcam müsait bir zamanda. Bitek gazlarken çok düşünmüyorum yemi. Onu da yesin içsin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:07 ----------
Uygun ölçülerde yok hocam. Seneye değiştirmeye karar verdim zaten. Biraz daha ne yapacak edecek görmek istiyorum.
İnşallah.. Metzeler Cruisetec var ama onda da çok şikayet gördüm.
Avon markasını ben bu motoru satın aldığımda öğrendim. Dedim motoru yapmışlar, lastiği de bilmiyorum ama dandik değildir heralde demiştim. Gerçekten verdiği güven tepe noktasında. Türkiye'de bulabilsem tekrar Avon Chrome Cobra alırım net.
Ha diğer lastiklerini bilmiyorum ama. O konuda bir şey diyemem.
Şahsi tecrübeme göre lastikler hakkında "acaba değiştirsem mi değiştirmesem mi?" diye kafada şüphe ve sorular oluşmuşsa değiştirmek şarttır. 20k km lastik bence çöptür.
Her sene lastik yenileyen biri olarak değil 3 sene 5 sene sonrasını, 1 sene sonunda bile o lastikler ne hale geliyor bir ben bilirim bir Allah.
Çünkü o arabalar ve lastikleri dandik. Bir önceki arabamda hiç bir lastik takımı 20 k'dan fazla dayanmadı, arabayla gelen orijinal lastikler dahil. Bazıları 15k'da bitti. Motosiklet gibi, ön arka lastikler farklı boyutlarda olduğu için rotasyon da yapılmıyordu. Özellikle arka lastikleri çiğneyip atıyordu resmen, motosiklet gibi. Kullandığı lastikler de daha pahalı ve yumuşak hamurluydu. Aynı motosiklet lastikleri gibi.
Soruya gelince. Lastikler iyi görünüyorsa ve yol tutuşu sizi memnun ediyorsa gereksiz masrafa girmezdim yerinizde olsaydım. Evet lastik önemli ama çok da pimpirikli olmaya gerek yok bence.
1 yada 1.5 Yılda 1 lastik eskiten biri olarak ben hemen değişin derdim. Motor güçlü, lazım olduğu anda iş görmezse keşke denmesin.
Acaba dediğim daha olmadı, maşallahı var ilk günki gibi hissettiriyor. Ben sadece herkes 2.yılda değiştirin dedikleri için sormak istedim.
KM olarak 20.000'de. Aşınması da normal.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:21 ----------
Acaba değiştirsem mi değiştirmesem mi diye kafaya normalde takmadım. Bir sürü insan 2 yıl sonunda değiştirmek iyi dediği için aklıma geldi ve konu açtım.
Lastiklerimin şuanki km ve yaşında herhangi bi olumsuz durum yaşamadım. Önceden böyleydi şimdi böyle oldu falan gibisine de bir şey olmadı. Kış sezonunu da beklemeye karar verdim şimdilik. İçimde kuşku oluşturursa zaten direk değişime giderim. Hiç beklemem.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:24 ----------
Lastikler iyi görünüyor, yol tutuşu maşallahı var. Bende bir yıl daha beklemeye karar verdim. Olumsuz bir durum yaşarsam ufak ufak kaymalar vs. direk değişime giderim zaten.
lastik önemlidir. lasitik hayat kuratarır.
15.000 KM'yi tamamlamış her lastikte 2 seneyi vs beklemeden değiştirin derim.
Yamaha Virago XV 250 - Honda Spacy 110 - RKS K-Light 202 - Yamaha Xmax 250 - BMW F800 GS - Piaggio Medley 150 S
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)