Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Düşük Devirde Stop Etme Problemi

REKLAM ALANI

Selamlar dostlar,

1 yıla yakındır rks k-light 202 kullanıyorum. Mevcut kmsi 17 binde 10 binini ben yaptım ve bir kere bana mısın demedi rutin bakimlar dışında hiç masraf cikartmadi. Fakat iki gündür motor düşük devirde kendi kendine stop ediyor. Vites geçmek için debriyaja biraz uzun bassam vites, hız farketmeden stop ediyor veya kırmızı ışıkta durunca hemen stop ediyor. Stop ettikten sonra da yarım saat ugrastiriyor namussuz tekrar çalışmak için. Marşa basında dışarıya gürültülü şekilde pat pat diye alev atıyor galiba yakıtı yakamiyor. Konu hakkında bir fikri olan var mıdır? Ateşleme bobini problemli olabilir diye düşündüm başta ama düşük devirde gaz kesmesinin bununla alakası var mıdır? Bilgisi olan varsa çok müteşekkir olurum. Herkese keyifli forumlar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Subap ayarı ve yakıt sistemini kontrol edin.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Rölanti devrini biraz yükselt , yakıt kalitesinden veya rölanti kanallarındaki tıkanıklıktan devir çok düşüyordur , bir iki depo sonra düzelme olmazsa Würth gibi katkı kullanmayı dene , problem devam ediyorsa buji , gaz kelebek boğazı , sensörler ilk başta kontrol edilmesi gereken yerler..
    espresso bunu beğendi.

Değerli bilgiler için teşekkür ederim. Birkaç şey denedim ve düzeldi fakat peşine marş motoru takılı kaldı ve yandı. İyi tarafından bakarsak artık böyle bir problem yok

Motosikleti
    Kuba X Boss
    Alıntı Almora1598 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Değerli bilgiler için teşekkür ederim. Birkaç şey denedim ve düzeldi fakat peşine marş motoru takılı kaldı ve yandı. İyi tarafından bakarsak artık böyle bir problem yok
    Geçmiş olsun. Denediğiniz şeyleri ve çözümünü anlatabilir misiniz bizlerde faydalanalım.

John Gotti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F800 GS (2024) / Piaggio Medley 150 S
    RKS K-Light 202'lerde kronik olarak benzin kapağında normalde hafif hava alması için minik bir delik yok. Fabrikadaki abiler bunu düşünememiş. Bundan dolayı içerideki hava bittiğinde motor benzin çekemiyor olabilir. Aynı sorunu ben yaşamıştım. Servisler genelde ufak bir delik açıyor bunun için ve sorun düzeliyor. Ek olarak rölantiyi biraz yükseltmenizi öneririm.
    Yamaha Virago XV 250 - Honda Spacy 110 - RKS K-Light 202 - Yamaha Xmax 250 - BMW F800 GS - Piaggio Medley 150 S

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)