Düşük Devirde Stop Etme Problemi
Reklamlar
-
15 Ağustos 2024, 11:41
Selamlar dostlar,
1 yıla yakındır rks k-light 202 kullanıyorum. Mevcut kmsi 17 binde 10 binini ben yaptım ve bir kere bana mısın demedi rutin bakimlar dışında hiç masraf cikartmadi. Fakat iki gündür motor düşük devirde kendi kendine stop ediyor. Vites geçmek için debriyaja biraz uzun bassam vites, hız farketmeden stop ediyor veya kırmızı ışıkta durunca hemen stop ediyor. Stop ettikten sonra da yarım saat ugrastiriyor namussuz tekrar çalışmak için. Marşa basında dışarıya gürültülü şekilde pat pat diye alev atıyor galiba yakıtı yakamiyor. Konu hakkında bir fikri olan var mıdır? Ateşleme bobini problemli olabilir diye düşündüm başta ama düşük devirde gaz kesmesinin bununla alakası var mıdır? Bilgisi olan varsa çok müteşekkir olurum. Herkese keyifli forumlar
Reklamlar
-
15 Ağustos 2024, 11:46
Subap ayarı ve yakıt sistemini kontrol edin.
-
15 Ağustos 2024, 12:18
Rölanti devrini biraz yükselt , yakıt kalitesinden veya rölanti kanallarındaki tıkanıklıktan devir çok düşüyordur , bir iki depo sonra düzelme olmazsa Würth gibi katkı kullanmayı dene , problem devam ediyorsa buji , gaz kelebek boğazı , sensörler ilk başta kontrol edilmesi gereken yerler..
-
19 Ağustos 2024, 15:37
Değerli bilgiler için teşekkür ederim. Birkaç şey denedim ve düzeldi fakat peşine marş motoru takılı kaldı ve yandı. İyi tarafından bakarsak artık böyle bir problem yok
-
20 Ağustos 2024, 09:45
Almora1598 adlı üyeden alıntı
Değerli bilgiler için teşekkür ederim. Birkaç şey denedim ve düzeldi fakat peşine marş motoru takılı kaldı ve yandı. İyi tarafından bakarsak artık böyle bir problem yok
Geçmiş olsun. Denediğiniz şeyleri ve çözümünü anlatabilir misiniz bizlerde faydalanalım.
-
20 Ağustos 2024, 10:16
RKS K-Light 202'lerde kronik olarak benzin kapağında normalde hafif hava alması için minik bir delik yok. Fabrikadaki abiler bunu düşünememiş. Bundan dolayı içerideki hava bittiğinde motor benzin çekemiyor olabilir. Aynı sorunu ben yaşamıştım. Servisler genelde ufak bir delik açıyor bunun için ve sorun düzeliyor. Ek olarak rölantiyi biraz yükseltmenizi öneririm.
Yamaha Virago XV 250 - Honda Spacy 110 - RKS K-Light 202 - Yamaha Xmax 250 - BMW F800 GS - Piaggio Medley 150 S
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)