Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Trident 660 - CLX 700 - CB 650F (Öyle kararsızım ki anlatamam)

Motovento
    REKLAM ALANI
    dundanbiri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS JUPİTER 125
    Bu bütçeyi ayırmış olsam, sadece 3 seçenek arasından "Triumph" tercih ederdim, yeni, güzel, servisi burada güzel, artçım yok

aldıktan sonra da muhtemelen bir süre çalınacak korkusu ile uyuyamazdım , sonra takip sistemi alırdım, sabah örtüyü çıkar, akşam soğumasını bekle tekrar tak, sil süpür, kedilere söv

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    para çıkışırsa cb 650r

selsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Vstrom 800DE
    Triumph çok tatlı görünüyor ya, iri kıyım biri olmasam direkt salya akıtacağım model

Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Alıntı Gaahl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://youtu.be/HiOGAYOXN8U?si=oe8fSnLUhIJg4hxh&t=108

Düz maşa için bulamadım ama bu videoda ters maşa için bir örnek var. Bu bile bu kadar esniyor. Tabi triple clamp kısmındaki çap ne kadar kalınsa o kadar rijit oluyor. Düz maşa olunca çok sıska olduğundan daha fazla esniyor.
    İyi de burada esneyen şey maşa değil, lastik. 0,25x hızda oynattım gene de maşanın esnediğini göremedim, maşa lastiğin her sıkışıp açılmasında biraz daha kapanıyor sadece...

Bu arada çok güzel bir videodur, bu vesileyle hatırlamış olduk teşekkürler.

Orijinal soru için fikrimi belirteyim: Triumph.

Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    listede olmayan 2 motor hornet veya suzuki gs8 diyorum 400 bin altına alınabilecek en iyi 2 motor.triumph sürmen için max 1.75 boya sahip olman lazım eğerki buna sahipsen eksi olarak radyal olmayan fren ve çekişi düşük motor + gaz kolundaki gecikme benim motordan soğmam için gayet güzel sebepler.bu arada bana görede açık ara en güzel gözüken haklısın.bu listede clx700 300 bine alıyorsan al üzeri cb 650 güzel 4 silindirli seçenek ama pahalıdır diye biliyorum o parayı verince 0km hornet yada gx8 açık ara alırım.suzuki ve honda fiyatları şu an 2.el ve diğer markaları domine etti çok kafa yormayana gerek yok 2 markadan birini seçiceksin

Gaahl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    250 nk 2018
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyi de burada esneyen şey maşa değil, lastik. 0,25x hızda oynattım gene de maşanın esnediğini göremedim, maşa lastiğin her sıkışıp açılmasında biraz daha kapanıyor sadece...

Bu arada çok güzel bir videodur, bu vesileyle hatırlamış olduk teşekkürler.

Orijinal soru için fikrimi belirteyim: Triumph.

Maşa esnemese çamurluk radyatöre o kadar yaklaşır mı?

Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Maşa kapanıyor, esnemiyor. Maşa ile radyatör arasında oluşan şekil üçgen olduğu için yüksekliği azaldıkça kenarların ve köşelerin birbirine yaklaşması doğal.

Bu arada; mutlaka bir esneme vardır ama videodaki mesafeden gözle görünecek bir şey olmaz.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    250 nk 2018
    Maşa kapanıyor, esnemiyor. Maşa ile radyatör arasında oluşan şekil üçgen olduğu için yüksekliği azaldıkça kenarların ve köşelerin birbirine yaklaşması doğal.

Bu arada; mutlaka bir esneme vardır ama videodaki mesafeden gözle görünecek bir şey olmaz.
    Maşa kapandıktan sonraki esnemeden bahsediyorum. Aşağıda kırmızı ile gösterdiğim eksendeki harekete bakın. O hareket işte gözle görünen esneme. Yani belki ben görebiliyorum sadece ama iki ekran görüntüsü alıp aradaki mesafeye bakabilirsiniz gayet esniyor ve gözle de görünüyor.

https://imgur.com/a/EbKmgZO

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı tarzan rıfkı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eksi olarak radyal olmayan fren ve çekişi düşük motor + gaz kolundaki gecikme benim motordan soğmam için gayet güzel sebepler.
    Peki fren manetine / master silindire bakınca ne düşünüyorsun? =)

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:34 ----------

Amortisörler açılı oldukları için ön amortisör kapandığı zaman radyatör aşağı yönlü hareket ettiği gibi ileri yönlü de hareket eder. Aks mesafesi farklıdır mesela amortisör kapalı olduğunda. Videonun o anında bir maşa esnemesi görmek pek mümkün değil. Düz maşalar esner evet ama bu gözle göreceğimiz bir eğilme bükülme seviyesinde olmaz, öyle olsa kırılır giderdi zaten =)
    dundanbiri ve espresso bunu beğendiler.
    youtube.com/@bisuruyorum

Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Maşa kapandıktan sonraki esnemeden bahsediyorum. Aşağıda kırmızı ile gösterdiğim eksendeki harekete bakın. O hareket işte gözle görünen esneme. Yani belki ben görebiliyorum sadece ama iki ekran görüntüsü alıp aradaki mesafeye bakabilirsiniz gayet esniyor ve gözle de görünüyor.

Bkz. yukarıda üçgen ile ilgili yazdıklarım; okulda geometrimiz iyi değildi galiba?

Neyse, bence bu konuyu kapatalım; iletişim verimsiz olmaya başladı...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:49 ----------

Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...
    Amortisörler açılı oldukları için ön amortisör kapandığı zaman radyatör aşağı yönlü hareket ettiği gibi ileri yönlü de hareket eder. Aks mesafesi farklıdır mesela amortisör kapalı olduğunda. Videonun o anında bir maşa esnemesi görmek pek mümkün değil. Düz maşalar esner evet ama bu gözle göreceğimiz bir eğilme bükülme seviyesinde olmaz, öyle olsa kırılır giderdi zaten =)
    Şükür Allah'ıma
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    250 nk 2018
    Peki fren manetine / master silindire bakınca ne düşünüyorsun? =)

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:34 ----------

Çamurluğu göstererek yanlış bir örnek verdim ve sizi maşa kapanınca çamurluğun radyatöre yaklaşamayacağını düşündüğüme sevk ettim.
    Maşa tam olarak esnediği için kırılmıyor. Maşanın esneme frekansı bile açık ara belli videoda. Ama algılsal olarak bir yerde ayrı düşüyoruz sanırım neyse

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:51 ----------

Bkz. yukarıda üçgen ile ilgili yazdıklarım; okulda geometrimiz iyi değildi galiba?

Neyse, bence bu konuyu kapatalım; iletişim verimsiz olmaya başladı...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:49 ----------

Şükür Allah'ıma

Geometri zayıfken makine bölümü bitirmek pek mümkün değil
    Gösterdiğim eksendeki hareket çatal kapanınca sağlanamaz çünkü çatalın çalışma eksenine diktir. Sadece eğilmesi ile o eksende deplasman olur.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Çamurluğu göstererek yanlış bir örnek verdim ve sizi maşa kapanınca çamurluğun radyatöre yaklaşamayacağını düşündüğüme sevk ettim.
    Maşa tam olarak esnediği için kırılmıyor. Maşanın esneme frekansı bile açık ara belli videoda. Ama algılsal olarak bir yerde ayrı düşüyoruz sanırım neyse
    Ya yazarken ben de "ulan biliyoruz heralde" diye yanıt geleblir dedim ama ne bileyim kısa kısa yazıştığımız zaman kısa kısa yanlış çıkarımlar yapabiliyoruz.=)

Maşa esnemez demiyorum da; açık durumdaki doğrultusu ile kapalı durumdaki doğrultusu arasındaki farkın tamamı amortisörün esnemesi değil, o kadar esnerse kırılır demek istedim. Yüklediğin fotoğrafla daha iyi anladım ne demek istediğini, ama o hareketin tamamı komple amortisörün esneme miktarı değil. Bİr de gösterdiğin eksen dik de, radyatörün hareket ekseni tam olarak o değil, frenlemenin sonuna doğru yaklaşırkenki hareketi baz alıyorsun diye tahmin ediyorum, o sırada bütün şaside esneme var. Esasen yere paralel eksende deplasman var, o da amortisöre tam 90 derece değil, amortisör kapalıyken aks aralığının değişmesi de bu şekilde oluyor. Bunun göz önünde bulundurursan o hareketin tamamı sadece amortisörün eğilmesi değil yani.

Ha bu arada bağlamdan çıkmış olduk..
    Evet ben de bugün ters maşa olmayan bir motosiklet kolay kolay almam. Alana bişey diyemem de, terlik niyetine falan aldığım bir yan motor olursa belki.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    ...Maşanın esneme frekansı bile açık ara belli videoda. Ama algılsal olarak bir yerde ayrı düşüyoruz sanırım...
    Benim frekanslı gördüğüm tek hareket lastiğin ezilmesi ve deforme olmasından sonra tutuş kaybı gerçekleşip kaydıktan sonra eski haline gelmesi.

Evet görülen şeyin sizin ve benim tarafındaki algısı farklı.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    [QUOTE=killingroad;4787521]Peki fren manetine / master silindire bakınca ne düşünüyorsun? =)[COLOR="Silver"]

master zaten endirek basan sistem var.onu geçtim o hiç bir motorda yok.en ucuz motorlardan yamaha r7 de var hem radyal fren hem direk basan sistem.benim mt09 da da vardı güzel his hissiyat insan arıyor.mesela suzuki gsx1000gt de alsan bu sistem yok endirek basıyor.triumhp böyle bir dalgaya düşmez normalde nası koymuşlar o fren sistemini enteresan.100 le giderken basarsan tabi durur 170 le giderken bas bakalım450 bin verdiğim motorda RADYAL FREN OLACAAKK.hornetin frenlerden baya memnunum alt radyal üst endirek basıyor.mt09 dan sonra bile enteresan şekilde his bile var yeterlinin üzerinde bir sistem yani.gerçi trident660 nabsın adam kawasaki z900 e radyal fren koyma gereği görmemiş merkezi geç

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    nasıl yok canım, var işte R7'de kendin söylüyorsun =)

bence de radyal fren olacak motorda ama "radyal fren" diye bir şey yok =)
    radyal kaliper var, radyal master silindir var. master silindir de radyal olduğu zaman radyal kaliperin avantajlarını kullanabiliyorsun. bunu dert edersin etmezsin orası başka konu ama, buna takıksan kalipere takık olmak havada kalıyor biraz =)

Motosikleti
    nasıl yok canım, var işte R7'de kendin söylüyorsun =)

bence de radyal fren olacak motorda ama "radyal fren" diye bir şey yok =)
    radyal kaliper var, radyal master silindir var. master silindir de radyal olduğu zaman radyal kaliperin avantajlarını kullanabiliyorsun. bunu dert edersin etmezsin orası başka konu ama, buna takıksan kalipere takık olmak havada kalıyor biraz =)
    hiç alakası yok maşada esneyen tarihi bir fren tertibatı bir yanda,öbür yanda tek parça döküm bir fren kaliperi bir yanda.yani diyorsunki bunların performansları aynı sadece radyal direk basan master olursa anca radyal öne çıkar ? zaten başlı başına avantajlı, yukarıdada direk basan sistem varsa dibine kadar kullanırsın radyal frenlerini.yoksaki çoğunda yok yine diyorum elcik hassasiyetin azalıyor.yani çok basman gerekiyor ısırması için.frenin gücünü tartacak bir el tartın hissin olmuyor.çokmu dert bu değil durması kafi ama aşadakinin bu paralarda radyal disk olması ŞART.bunu sormam bile zaten 2024 yılında abs olmamasına denk bu kadar yüksek hacimli bir motorda.zaten böyle fren sistemine sahip toplasan 3 tane falan motor kaldı.bu benim seçimim yoksa gidin 2024 model tambur frenli motora binin beni ırgalamaz yani

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Valla abi kişisel tercihlere bir şey diyemem tabii, ama anlattıkların pek doğru yorumlar değil ne diyim =)

Radyal kaliperin işe yaradığı nokta maksimum frenleme, performans sürüşü veya pist kullanımı. Bu şekilde fren yapmaya kalktığın zaman radyal master kullanmazsan frenin ne durumda olduğunu bilmiyorsun - ısırması için daha çok basmak falan gerekmiyor öyle bir şey yok, basitçe bilmiyorsun ne kadar fren kuvveti uyguladığını.
    Usturuplu sürüşte zaten gerek yok böyle şeylere. Tepesine bineceğim dediğin zaman da kaliperin daha fazla yükü daha as esneme ile kaldırması güzel bir şey tamam da, bu seviyede fren yaptığın zaman frenin ne durumda olduğunu bilmezsen işler öyle pek tatlı olmuyor. Yolda sorun yaşamıyor olabilirsin, ben de 21 ön tekerli axial balatalı motorla köpek gibi sürüyorum bazen sorun yaşamıyorum =)

Motosikleti
    Pulsar 150NS>CBR125R>PULSAR RS200>CBF150>CB125F
    Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. İşin nihayetinde Tiger 660'da karar kıldım ve aldım

Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Alıntı Süleymantnz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. İşin nihayetinde Tiger 660'da karar kıldım ve aldım
    Güle güle kullanın.

doberman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 Dyna Wide Glide
    cb650f tercih etmezseniz ahirette iki elim yakanızda olacak.
    maximusti, bunu beğendi.

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)