Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

CrossPro Koruma Demirleri Hk.

REKLAM ALANI
    John Gotti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F800 GS (2024) / Piaggio Medley 150 S
    Herkese Selam,

Daha önce crosspro koruma demiri kullanmış veya bu marka hakkında bilgisi olan var mı?
    Güvenebileceğimiz bir marka mıdır? Kalitesi nasıldır?
    Yamaha Virago XV 250 - Honda Spacy 110 - RKS K-Light 202 - Yamaha Xmax 250 - BMW F800 GS - Piaggio Medley 150 S

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    Kendim kullanmadım
    V-strom 250 ye takılmışını inceleme fırsatı bulmuştum.
    Tamamen görsel bişeydi.
    Koruyuculuğu olduğuna ikna olmamıştım.
    Diğer modeller için nasıl bilemiyorum.

selsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Vstrom 800DE
    Şuanki motorumda takılı, test etme durumum olmadı ama bu modelde grenaja çok yakın. Demir var mı var diyoruz da çok koruyuculuğu olduğunu sanmıyorum sert bir kazada. Durduğu yerde yan yatınca falan işte korur.

Ama fiyat olarak da diğer alternatiflerinin yarısı kadardı, o yüzden şikayetim yok.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    motorunuza uygun modeli varsa altrider tavsiye ederim ama yeni gümrük yasası ile nasıl nereden temin edilir bilmiyorum
    adam afrika twin e takmış motorla 15 metre uçurumdan uçuyor far grenaj vs sıfır çizik kamyon çarpsa birşey olmaz

srdrrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750 X DCT
    Motosikletimi satın aldığımda GP Kompozit marka koruma demiri taktırmıştım. Sonradan yakından inceleyince pişman oldum. Tasarım hatası vardı. Ben de geçtiğimiz ay bu markayı araştırdım. Çok içime sinmedi. Sw-Motech markasında karar kıldım ve onu aldım.
    Cyan bunu beğendi.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Alıntı srdrrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosikletimi satın aldığımda GP Kompozit marka koruma demiri taktırmıştım. Sonradan yakından inceleyince pişman oldum. Tasarım hatası vardı. Ben de geçtiğimiz ay bu markayı araştırdım. Çok içime sinmedi. Sw-Motech markasında karar kıldım ve onu aldım.
    SW Motech, Givi/Kappa, Hepco Becker gibi markalardan mümkün olduğunca şaşmamak lazım. İyi yerli üreticiler de vardır mutlaka ama malı ve tasarımını bir görmek lazım; gerçekten işe yarar mı yoksa görüntü olsun diye mi konmuş o mühim...
    srdrrr bunu beğendi.

srdrrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750 X DCT
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    SW Motech, Givi/Kappa, Hepco Becker gibi markalardan mümkün olduğunca şaşmamak lazım. İyi yerli üreticiler de vardır mutlaka ama malı ve tasarımını bir görmek lazım; gerçekten işe yarar mı yoksa görüntü olsun diye mi konmuş o mühim...
    Bazı motosiklet guplarında yerli üretim ürünler satılıyor. Ama güvenmek zor oluyor. Bazı koruma demirleri de motosikleti fazlasıyla kapatıyor. Yani görünüşte güzel gözükse de sürüşe etkisi nasıl olur veya motor devrilirse hakikaten korur mu gibi soru işaretleri oluşturuyor.

Motosiklet markası farklı olsa da ben de benzer bir konuyu forumda sormuştum ve kararımı vermiştim. Belki faydası olur.
    Konu linki: https://www.motosiklet.net/forum/mot...irleri-hk.html

okanius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    Triumph Tiger 850 motoruma taktırmıştım. Görsel olarak şık ama sağlamlığı konusunda bir şey diyemiyorum. İhtiyacım olmadı.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Ben kullanıyorum şu an koruma demirini.
    Aluminyum olması hem hafiflik açısından hem de kazadaki davranışı açısından bence güzel bir artı. Darbeyi iletmek yerine kendisi eğilip bükülmesi bloğu kurtaran bir detay olabilir.
    Sinir olduğum bir detay var, yağ çubuğunu çıkarırken alt demire çarpıyor ciddi şekilde, ciddi bir sığırlık bunu görmezden gelerek sürmeleri ama alıştım yani hafif çarparak çıkarıp takıyorum.

John Gotti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F800 GS (2024) / Piaggio Medley 150 S
    Çok fazla alternatif var ancak ben Touratech marka koruma demiri almaya karar verdim. Cuma günü motoruma taktıracağım.
    Yamaha Virago XV 250 - Honda Spacy 110 - RKS K-Light 202 - Yamaha Xmax 250 - BMW F800 GS - Piaggio Medley 150 S

Motosikleti
    2022 DL650A
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben kullanıyorum şu an koruma demirini.
    Aluminyum olması hem hafiflik açısından hem de kazadaki davranışı açısından bence güzel bir artı. Darbeyi iletmek yerine kendisi eğilip bükülmesi bloğu kurtaran bir detay olabilir.
    Sinir olduğum bir detay var, yağ çubuğunu çıkarırken alt demire çarpıyor ciddi şekilde, ciddi bir sığırlık bunu görmezden gelerek sürmeleri ama alıştım yani hafif çarparak çıkarıp takıyorum.
    Alüminyum demirden daha kırılgan bir malzeme değil mi ki? Hafifliği OK, orada bariz bir avantaj sunuyor ama eğilip bükülme konusu biraz muğlak bende; sanki demir daha esnek bir malzeme...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)