Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mt 09 2023 QS Geçişleri

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha MT - 09
    Selamlar iyi günler diliyorum. 2023 model mt 09 sahibiyim ancak bi kaç takıldığım noktolar hakkında belki başka bi kullanıcısınında yorumu olur neticesinde sormak istiyorum.

Motorumda yukarı aşağı aktif olarak qs mevcut ancak şöyle bi problemler yaşıyorum her zaman süreli olmamalı şartıyla. Mesela 1 den 2 ye geçerken aşırı geçiş tepkisini hissettirmesi diğeri ise 5 den 6 ya veya 6 dan 5 e düşürürken geçmeme problemleri bi ara 5 den 6 ya atarken arada kalıp senkromenç sesini duyunca hemen debriyajı tazeleyip vitesi geçirdim herhangi bi problem görünmedi sonrasında ancak bunun böyle olması çok torklu bi motor olmasından mı yoksa kemikli tabiri olan vites sistemine mi sahip olması düşüncelerinizi bekliyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    üst vitesleri bilemicemde genel olarak 1 den 2ye performans dışında shifter kullanma.arada boş olduğundan daha zor geçer yada üst devir ister normaldir.genel şikayetin zincir yağı yada gerginliği ile alkalı olabilir.bendede aynı kasa vardı şıkır şıkır geçişleri vardı çok memnundum.kullanım ile alakalı yavaş veya az basmaman gerek.net ve seri olarak kullanmalısın ayağın değdiği an sensör okuyor çünkü.motorunun kıymetini bil çok özledim

Motosikleti
    Yamaha MT - 09
    Cevabınız için teşekkür ederim ancak net olarak basssam bile yine'de bu konuları yaşanıyor. Dediğiniz gibi aslında şehir içi kullandığım için stabil bi devirde iken geçirmek istediğimde zor gibi bi geçişi hissediyoruz zincir gerginliğim ve yağıda uygun servisi güncelleme atıldığını söyledi devam ederse bi sonraki bakımında isteyeceğim bu arada gerçekten bıraktığın kötü olmuş gen3 bambaşka birşey

Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    Alıntı UfukMt09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cevabınız için teşekkür ederim ancak net olarak basssam bile yine'de bu konuları yaşanıyor. Dediğiniz gibi aslında şehir içi kullandığım için stabil bi devirde iken geçirmek istediğimde zor gibi bi geçişi hissediyoruz zincir gerginliğim ve yağıda uygun servisi güncelleme atıldığını söyledi devam ederse bi sonraki bakımında isteyeceğim bu arada gerçekten bıraktığın kötü olmuş gen3 bambaşka birşey
    O zaman shifter ile alakalı dicem ama her viteste yapardı.siz belli viteslerden bahsetmişsiniz garip bi durum.valla mecbur kaldım inşallah gen4 sp ile seneye yolumuz kesişir kısmet ama ille alacam yinede

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    1-2 arası, arada boş olduğundan, QS ile viteste sarsıntılı geçiyor, piste çıkmıyorsan debriyaj kullan bu viteslerde.

QS ile vites yükseltirken, pedala biraz sertçe ve hızlı basmak gerek, uygun süre çok kısa, o yüzden hızlıca yapacaksın.

ne kadar yüksek devirde kullanırsan, QS ile vitesler o kadar pürüzsüz geçer. genelde de üreticiler QS için minimum 5-6k devir olsun derler.

Metehan48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Rocket 3 GT 221 Edition
    Alıntı UfukMt09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar iyi günler diliyorum. 2023 model mt 09 sahibiyim ancak bi kaç takıldığım noktolar hakkında belki başka bi kullanıcısınında yorumu olur neticesinde sormak istiyorum.

Motorumda yukarı aşağı aktif olarak qs mevcut ancak şöyle bi problemler yaşıyorum her zaman süreli olmamalı şartıyla. Mesela 1 den 2 ye geçerken aşırı geçiş tepkisini hissettirmesi diğeri ise 5 den 6 ya veya 6 dan 5 e düşürürken geçmeme problemleri bi ara 5 den 6 ya atarken arada kalıp senkromenç sesini duyunca hemen debriyajı tazeleyip vitesi geçirdim herhangi bi problem görünmedi sonrasında ancak bunun böyle olması çok torklu bi motor olmasından mı yoksa kemikli tabiri olan vites sistemine mi sahip olması düşüncelerinizi bekliyorum.
    22 model mt09 sp var elimizde. Bazen dediğiniz gibi vites geçmeme yapabiliyor, benim genelde karşılaştığım 4-5 arası ama oda çok sık değil çok çok nadir diyebilirim. Mt09da 3-5 bin devir arası bence düşük devir sayılabilecek bir yerde. Vitesi gaz açarak ve 3-5 bin devir arası değilde daha yüksek devirlerde geçirdiğinizde problem olmuyor, yağ gibi geçiyor.

Ha birde mesela gaz açık sabit hızla giderken, vites yükseltmek istediğiniz de vites atınca takırt diye geçer, öyleyken yapmayın, vites atmak istediğiniz de biraz daha gaz verin, sonrasında yükseltin.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Yamaha şanzımanları genel olarak biraz "kemikli" oluyor. Daha önce ne kullandığına bağlı olarak da ekstra garip hissediyor olabilirsin.
    Suzuki ve şaftsız BMW kullananlar genelde başka markaya geçince yadırgayabiliyor, biraz fazl yumuşak davranıp QS'i sürüncemede bırakabiliyor.

Bir de genel olarak QS/AB yüksek devirde gaz açıkken veya yüksek devirden kompresyona bindirmişken iyi çalışan bir şey. Aksi durumlarda rahat çalışan türleri de var, duruma göre de değişiyor, ama genel olarak hemem hepsinde böyle sakin sürüşte otomatik vites gibi davranmaya çalışınca hepsi saçmalamaya müsait.
    Metehan48 bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)