X-Treme max 200i motor bloğundan gelen ses (tıkırtı)
Reklamlar
-
05 Ağustos 2024, 20:31
Arkadaşlar selamlar, videoda devir yükseldikçe geliyor demişim fakat devirle alakalı değil daha çok 5 viteste 80 üzerine çıkınca duyulmaya başlıyor gazı açıp yük altındayken ses yok, gazı tam kapattığınızda yine ses yok ama sabit devir ve hafif gaz kapatırken tıkırtı gibi başlıyor. Ben eksantrik dişlisi veya horozlardan geliyor diye düşünüyorum ama bilemedim.
not: motorla 5 günde 2500km yol yaptım 2. gün 600 km yol yaptım son 400 km benzin alıp devam ettim neredeyse durmadım yani. Motor fazla ısındığı için bişeyler olduğu kesin yaşayan varsa bilgi verirse çok işime yarar. bu arada son 1600 km bu ses varken gittim. Çekişte, yakıtta çalışmada vs bişey yok bu arada rolantide ses te yok. 3. gün subap ayarını kontrol ettim çok az sıkıydı.
Bir de sorun depo kapağında değil bazı arkadaşlar o ses yapar dedi onda sıkıntı yok, grenajlarda da sıkıntı yok. Özellikle sıcakta ve uzun rampa çıkıp sıkıştırınca rampadan sonra düzlüğe çıkınca veya inişe geçerken yapıyor, gece serininde ses daha az oluyor ve soğukken belli bir km ses yok hatta ses başladıktan sonraki sabah 90 km gezdim denemek için gelmedi sonraki gün 250. kmde ses hafiften başladı.
Motorun km : 12000
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)