Motordan gelen garip ses yardım!
Reklamlar
-
03 Ağustos 2024, 08:55
Merhabalar tvs raider 125 sahibiyim. Motoru 0 aldım ve alalı 1 ay olmadı daha. İlk motorum oldugu için çok anlamıyordum ancak biraz araştırma sonucu motordan gelen sesin subap sesi olduğunu düşünüyorum.
https://youtu.be/9sj7n-Mk4Gg?si=t_jSBNbv33XVmrRb
Videoyu buraya bıraktım, anlayan birisi incileyebilir mi? 0 motorda bu ses normal midir? Götürsem garantiden karşılanır mı? Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler
Reklamlar
-
03 Ağustos 2024, 17:59
burdan kayış,subap vb sesleri tam anlaşılmaz ama anladığım kadarıyla subap sesi , motoru sıkıştırırsan ve yağı azsa birazda olsa hararet yaparsa ondan da bozulmuş olabilir bir sürü sebebi var subap ayarı 500 600tl normalde serviste ne kadar bilmiyorum
-
03 Ağustos 2024, 19:07
Motor 0, hiç sıkıştırmadim zorlamadim, 4000-5500 devir arasi sürdüm rodajda, yetkili serviste yağ değişimi de yaptım, şuan 750kmde ve hala 7000 deviri geçmiyorum. Rahatsız edici bir ses var, sanırım ayarlanması lazım. Başka bu sesi yaşayan var mı tvsde, normal mi bu ses ayara gerek var mı?
-
04 Ağustos 2024, 23:00
StepieX adlı üyeden alıntı
Motor 0, hiç sıkıştırmadim zorlamadim, 4000-5500 devir arasi sürdüm rodajda, yetkili serviste yağ değişimi de yaptım, şuan 750kmde ve hala 7000 deviri geçmiyorum. Rahatsız edici bir ses var, sanırım ayarlanması lazım. Başka bu sesi yaşayan var mı tvsde, normal mi bu ses ayara gerek var mı?
Çin'li motorların servislerine genel olarak çok güvenmiyorum ben bir dahaki yağ değişiminde kendi yağını götürmen daha iyi olur , adamların koyacağı yağı da kendin al yedekte durur vermiyorlarsa da kendi getirdiğin yağı koysunlar yağa para almasınlar bari
-
07 Ağustos 2024, 01:04
uurrdmrr adlı üyeden alıntı
Çin'li motorların servislerine genel olarak çok güvenmiyorum ben bir dahaki yağ değişiminde kendi yağını götürmen daha iyi olur , adamların koyacağı yağı da kendin al yedekte durur vermiyorlarsa da kendi getirdiğin yağı koysunlar yağa para almasınlar bari
Motor Hint motoru. Oktay motordan almıştım belki duymussundur ama büyük bir motorcu. Motul yağ koyuyorlar. Kendi yağını götürmeyi kabul etmiyorlar. Dediğin gibi yapabilsem yine iyi olurdu ama servise zaten 1200 alıyorlar yağ değişimi dahil. Bence çok fazla değil bu ekonomide.
-
07 Ağustos 2024, 04:32
Motor Hint motoru. Oktay motordan almıştım belki duymussundur ama büyük bir motorcu. Motul yağ koyuyorlar. Kendi yağını götürmeyi kabul etmiyorlar. Dediğin gibi yapabilsem yine iyi olurdu ama servise zaten 1200 alıyorlar yağ değişimi dahil. Bence çok fazla değil bu ekonomide.
Motosiklet sürmeye yeni başladın sanıırm :D Bu kullandıkları yağlar 370TL 5100 Motul 10W30 ve yağı boşaltıp geri doldurmak neredeyse 10-15dakikalarını alıyor ve malzemenin 3 katı işçilik alıyorlar . Yamaha için bu fiyat yanlış hatırlamıyorsam 1500 veya 1600TL'ydi 125cc için , servisler haksız kazanç elde etmeye bayılıyorlar . Çoğu Çinli motorun servisine güvenmiyorum bile önceden Drift L kullanıyodum servis benden 370TL'lik yağ için 1300TL para isteyince ve kendim çoğu işini yapabildiğim için servis dışı ettim motoru , bir arkadaşım 2024 model Drift L aldı ve servise götürdü en az 2 haftadır yatıyor motor parça bekliyoruz diye , çoccuğun motorunda başta sadece rölanti dalgalanması vardı enjeksiyon pompası yanmış veya orada bir arıza var dediler ( çocuğu tanıyorum ve motor sürekli kaliteli yağ ve güzel benzin kullanıyor) ordaki adam subap ayarı bozulmuştur diyip bir ayar yaptı motor birdaha çalışmadı :D ciddiyim hiç açılmadı . O yüzden Çinli motor servislerine hiç güvenmiyorum . Benim yaptığımı yapmanı önermem paran varsa , ben ayda 3-4Bin km yaptığım için ayda 1 kere Honda'ya 1300-1400TL vermekte saçma
-
07 Ağustos 2024, 04:40
Bazı motorlar şıkırtılı çalışır. Bu, o motorun karakteristiğidir. Bu nedenle yeni alınmış bir motoru hemen subap ayarına sokmak bence çok da doğru değil. Bir de o subap ayarının motor tam soğukken yapılması gerekiyor, yani farz edelim akşam motoru bıraktın, sabah gibi subap ayarına başlanması gerekiyor.
-
07 Ağustos 2024, 06:27
tommygun adlı üyeden alıntı
Bazı motorlar şıkırtılı çalışır. Bu, o motorun karakteristiğidir. Bu nedenle yeni alınmış bir motoru hemen subap ayarına sokmak bence çok da doğru değil. Bir de o subap ayarının motor tam soğukken yapılması gerekiyor, yani farz edelim akşam motoru bıraktın, sabah gibi subap ayarına başlanması gerekiyor.
Abi bu motorların çoğu fıtıfıtı çalışıyor TVS'nin egzozu biraz daha sesli öbürlerine göre daha doğrusu Drift L dışı neredeyse tüm 125cc yeni çıkan motosikletlerin egzozunun sesi fazla ama normal rölantide fıtıfıtı çalışıyorlar . Hepsine binmiş , sürmüş ve bakımını yapmış biri olarak söylüyorum daha önce böyle motor geldi ve subap ayarıyla olup bitmişti . Bu motor V4R veya yeni kasa R1M'deki crossplane sesi gibi değil olamazda Çinli 125cc başlangıç motorları o kadar uğraşmazlar karakteri için
-
07 Ağustos 2024, 21:30
koyduğu 1 kg yağ.. 1200 nedir yahu..
Sese gelecek olursak sanırım yağ değişiminden sonra başlamış ses... Eğer öyleyse koyduğu yağın markasını öğren...
Aynı sese sahio motorum var..Yamaha..Ama ENİ 15-60 kalın yağ koyuyorum düzenli olarak.. Yaz sıcaklarında da vizkozitesi düşmüyor..
Son olarak koyduğu yağ ile alakalı derim..
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
07 Ağustos 2024, 22:25
Subap gevşekliğinden ziyade subap sıkılığından korkun, sıkı subapta ses yapmaz... Bu tarz bloklarda subap ayarı yapmak basittir çokta meşakatli olmaz, problemin ana kaynağı motor toplanırken yeteri kadar iyi bir işçilik sergilenmediği için böyle problemler olabiliyor.
-
07 Ağustos 2024, 22:29
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
Subap gevşekliğinden ziyade subap sıkılığından korkun, sıkı subapta ses yapmaz... Bu tarz bloklarda subap ayarı yapmak basittir çokta meşakatli olmaz, problemin ana kaynağı motor toplanırken yeteri kadar iyi bir işçilik sergilenmediği için böyle problemler olabiliyor.
Sıkılığında çok ses çıkartıyor zaten , gevşekliğinde tam ritminde çalışmıyorum gibi
-
07 Ağustos 2024, 23:47
Sıkılığında çok ses çıkartıyor zaten , gevşekliğinde tam ritminde çalışmıyorum gibi
Sıkılığında subap ses çıkartamaz çünkü çıkartacak boşluğu bulunmamakta, subap sesi dediğimiz olay horoz ile subapın boşluğunun fabrika verilerinden fazla olmasıdır.
-
08 Ağustos 2024, 00:02
Performansı biraz düşürsede hava soğutma motorda yazın hafif subap şıkırtısı sağlıklıdır özellikle yoğun trafikte kullanıyorsanız , ama aşırı ses varsa boşluğu gidermek lazım horozları itecekleri vs bozar..
-
08 Ağustos 2024, 00:14
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Performansı biraz düşürsede hava soğutma motorda yazın hafif subap şıkırtısı sağlıklıdır özellikle yoğun trafikte kullanıyorsanız , ama aşırı ses varsa boşluğu gidermek lazım horozları itecekleri vs bozar..
Abi ayarlılar neysede lifterler ses yapınca uyuz oluyor insan , arabamda lifter var temizlesem değmez en güzeli komple değişim... Nedense kendi araçlarımı yaparken bir ağırlık bir üşengeçlik geliyor anlatam .
-
12 Ağustos 2024, 16:37
Motosiklet sürmeye yeni başladın sanıırm :D Bu kullandıkları yağlar 370TL 5100 Motul 10W30 ve yağı boşaltıp geri doldurmak neredeyse 10-15dakikalarını alıyor ve malzemenin 3 katı işçilik alıyorlar . Yamaha için bu fiyat yanlış hatırlamıyorsam 1500 veya 1600TL'ydi 125cc için , servisler haksız kazanç elde etmeye bayılıyorlar . Çoğu Çinli motorun servisine güvenmiyorum bile önceden Drift L kullanıyodum servis benden 370TL'lik yağ için 1300TL para isteyince ve kendim çoğu işini yapabildiğim için servis dışı ettim motoru , bir arkadaşım 2024 model Drift L aldı ve servise götürdü en az 2 haftadır yatıyor motor parça bekliyoruz diye , çoccuğun motorunda başta sadece rölanti dalgalanması vardı enjeksiyon pompası yanmış veya orada bir arıza var dediler ( çocuğu tanıyorum ve motor sürekli kaliteli yağ ve güzel benzin kullanıyor) ordaki adam subap ayarı bozulmuştur diyip bir ayar yaptı motor birdaha çalışmadı :D ciddiyim hiç açılmadı . O yüzden Çinli motor servislerine hiç güvenmiyorum . Benim yaptığımı yapmanı önermem paran varsa , ben ayda 3-4Bin km yaptığım için ayda 1 kere Honda'ya 1300-1400TL vermekte saçma
Rolantide dalgalanma tehlikeli bir durum mu? Ben motoru çalıştırdıktan sonra motor rolantideyken devir bir düşüyor bir yükseliyor. 1000-2000 devir arasında gidip geliyor. Hatta çalıştırdıktan 30 saniye sonra egzozun sesi değişip biraz daha ucuna balon baglanmis gibi bir ses veriyor soğukken.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:19 ----------
Balon bağlamış gibi derken tok sesi varken daha pırr pırrr bir sesi oluyor.
-
12 Ağustos 2024, 16:40
Merhabalar tvs raider 125 sahibiyim. Motoru 0 aldım ve alalı 1 ay olmadı daha. İlk motorum oldugu için çok anlamıyordum ancak biraz araştırma sonucu motordan gelen sesin subap sesi olduğunu düşünüyorum.
Videoyu buraya bıraktım, anlayan birisi incileyebilir mi? 0 motorda bu ses normal midir? Götürsem garantiden karşılanır mı? Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler
videodan tam anlayamayarak.
evet subap sesi ama bu ses bende de var ve hiç sorun yaşamadım.
eğer ses şıngırtı gibiyse sürerken kafadan geliyorsa Koruma demirlerini şasiye bağlayan 2 somonlu bir parça var o gevşemiş olabilir.
Ama sorun yok bende de 2000km gibi başladı bende motoru sıkmadım kroniksi bir şey bir kişiden daha duydum
-
13 Ağustos 2024, 06:26
instagramda görmüştüm TVS RTR200 motosiklete " adamlar hindistan'da kaliteli yağ bulamıyor mineralli yağlar bu sesi yapıyor normal" demişti tam emin değilim , incelemeni veya denemeni tavsiye ederim ama birşey olacağını sanmıyorum , 1500km rodaj süreci boyunca subap ayarının kaçacağını da sanmıyorum en sağlıklısı 5-10-15bin km aralığında subap ayarı yaptırmak ben şahsen kendim 5binde 1 kere yapıyorum , iyi olması var kusursuz olması var diye düşündüğüm için . deneyeceğin şey zaten sana max 700-1000TL arası bir fiyat çıkartır (yağ+subap)
-
13 Ağustos 2024, 19:52
instagramda görmüştüm TVS RTR200 motosiklete " adamlar hindistan'da kaliteli yağ bulamıyor mineralli yağlar bu sesi yapıyor normal" demişti tam emin değilim , incelemeni veya denemeni tavsiye ederim ama birşey olacağını sanmıyorum , 1500km rodaj süreci boyunca subap ayarının kaçacağını da sanmıyorum en sağlıklısı 5-10-15bin km aralığında subap ayarı yaptırmak ben şahsen kendim 5binde 1 kere yapıyorum , iyi olması var kusursuz olması var diye düşündüğüm için . deneyeceğin şey zaten sana max 700-1000TL arası bir fiyat çıkartır (yağ+subap)
Subap ayarını kendin mi yapıyorsun?
-
14 Ağustos 2024, 05:10
Subap ayarını kendin mi yapıyorsun?
yakın bir abimin dükkanında kendim yapıyorum ona göre fiyat verdim zaten yağ değişimi 500tl, subap ayarı 500tl şuan manisa'da . alıştıktan veya birisi sana gösterdikten sonra kolay oluyor , @Motoseverrr bu konularda benden daha bilgilidir ona özel mesajlardan ulaşıp nasıl yapılacağına dair yardım isteyebilirsin diye düşünüyorum
-
23 Ağustos 2024, 10:23
Peki bilgin var mı rolanti dalgalanması tehlikeli bir durum mu? 0 motorda yaşıyorum. 1000 oluyor 1500 oluyor 2000 oluyor 1000 oluyor kafasına göre. Onu da söyleyeyim en iyisi servise.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler