Voge R125 fan sesi ve yanık kokusu
Reklamlar
-
01 Ağustos 2024, 12:11
Merhaba, motorum daha rodajda, 400KM oldu henüz, fakat sıcak havalarda 5bin deviri geçmeden, trafiksiz bir yolda seyahat ederken bile fan açıyor. Su soğutmalı bir motor, acaba radyatör içinde bir soğutucu sıvı mı yok bilemiyorum. Bir adet video ekleyeceğim, acayip bir ses geliyor hep :D Bir de yanık kokuyo arada, 0 motor olduğundan dedi biri boyalar parçalar falan kaynıyormuş bilmemne, doğru mudur? Motorda hararet göstergesi var ve hep stabil hiç değişmedi bu arada.
Video linki: https://youtube.com/shorts/iHvwFt5Bi...SxIoaHB1O8K2rW
Bonus foto, geçen takoz taktırmaya gittim, olmadı gerçi () ama usta 13lük anahtar unutmuş motorda, beleşten anahtarım oldu xD
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Reklamlar
-
01 Ağustos 2024, 12:49
bazı motorlar fan açmayı seviyor,
benim duke de de var, çok dur kalka girmeyip sıkıştırmasam bile 10 km yolculukta en az 2 3 defa açıyor fanı.
-
01 Ağustos 2024, 13:41
Kafanın rahat etmesi için su seviyesine bak az ise değiştir, normal ise de değiştirebilirsin için rahat olsun istersen. Bazı motosiklet modellerinde fan müşürü nispeten daha düşük sıcaklıklarda devreye girecek şekilde olabiliyor. Hararet göstergesi ortalarda ise sorun yoktur. Yanık kokusu plastik kokusu gibi mi? Kedi, köpek manifolda işediyse o da koku yapar motor ısındıkça.
-
01 Ağustos 2024, 14:27
maximusti, adlı üyeden alıntı
bazı motorlar fan açmayı seviyor,
benim duke de de var, çok dur kalka girmeyip sıkıştırmasam bile 10 km yolculukta en az 2 3 defa açıyor fanı.
Biraz ürktüm ben de hemen açınca fanı. Bir de mesela geliyorum otoparka, kapatmadan bi 3-4 dk duruyor motor ben o sıra kilit kask cart curt ayarlarken, fan hep aynı seviye çalışıyor durma veya yavaşlama gibi bir şey olmuyor. Bu normal midir?
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:26 ----------
Beto87 adlı üyeden alıntı
Kafanın rahat etmesi için su seviyesine bak az ise değiştir, normal ise de değiştirebilirsin için rahat olsun istersen. Bazı motosiklet modellerinde fan müşürü nispeten daha düşük sıcaklıklarda devreye girecek şekilde olabiliyor. Hararet göstergesi ortalarda ise sorun yoktur. Yanık kokusu plastik kokusu gibi mi? Kedi, köpek manifolda işediyse o da koku yapar motor ısındıkça.
Eve gidince bakacağım hiç bilmiyorum nereden su koyacağım diye... Evet hararet hiç artmadı, azalmıyor da hep stabil. Koku ise plastik olabilir, metal gibi de geliyor anlayamıyorum tam, egzos da olabilir o koku yani acemi olduğum için tam ne nereden geliyor kestiremiyorum..
-
01 Ağustos 2024, 14:35
125lik motorun fan açtığını ilk kez duyuyorum hayatımda.evet model model değişen bir durumdur doğrudur ama 125cc de bu olayı ilk kez gördüm.soğutma sıvısını kontol edin ekleyin yada daha kaliteli bir üründe kullanabilirsiniz.
-
01 Ağustos 2024, 15:29
yarım akıllı adlı üyeden alıntı
Biraz ürktüm ben de hemen açınca fanı. Bir de mesela geliyorum otoparka, kapatmadan bi 3-4 dk duruyor motor ben o sıra kilit kask cart curt ayarlarken, fan hep aynı seviye çalışıyor durma veya yavaşlama gibi bir şey olmuyor. Bu normal midir?
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:26 ----------
soğutma sıvısı normal seviyede ise ve fan durduktan sonra hararetinde düşüş görünüyorsa normal.
örneğin otoparkta 3 4 dakika çalışıp durduğunda hararetinin bir kaç çizgi düşmüş olması gerekiyor.
koku da yukarda söylendiği gibi kedi köpeğin işemesi yada kılını tüyünü dökmesi nedeniyle olabilir.
-
01 Ağustos 2024, 16:15
tarzan rıfkı adlı üyeden alıntı
125lik motorun fan açtığını ilk kez duyuyorum hayatımda.evet model model değişen bir durumdur doğrudur ama 125cc de bu olayı ilk kez gördüm.soğutma sıvısını kontol edin ekleyin yada daha kaliteli bir üründe kullanabilirsiniz.
Evet sürüşe başladıktan 5 dakika sonra fan açıyor yani korkuyorum bir şey olacak diye. Radyatör sıvısı falan mı koymadılar acaba :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:14 ----------
soğutma sıvısı normal seviyede ise ve fan durduktan sonra hararetinde düşüş görünüyorsa normal.
örneğin otoparkta 3 4 dakika çalışıp durduğunda hararetinin bir kaç çizgi düşmüş olması gerekiyor.
koku da yukarda söylendiği gibi kedi köpeğin işemesi yada kılını tüyünü dökmesi nedeniyle olabilir.
Soğutma sıvısını nasıl kontrol edicem bilmiyorum ki ya. Hararet göstergesi hep sabit, 5 çubuk varsa hep 2de bi kere 3e çıktı ama azcık devri düşürünce indi yine. Koku için, umarım geçer motosiklet dışarıda duruyor kedi köpek falan yanaşıyodur illa.
-
01 Ağustos 2024, 16:21
yarım akıllı adlı üyeden alıntı
Evet sürüşe başladıktan 5 dakika sonra fan açıyor yani korkuyorum bir şey olacak diye. Radyatör sıvısı falan mı koymadılar acaba :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:14 ----------
Soğutma sıvısını nasıl kontrol edicem bilmiyorum ki ya. Hararet göstergesi hep sabit, 5 çubuk varsa hep 2de bi kere 3e çıktı ama azcık devri düşürünce indi yine. Koku için, umarım geçer motosiklet dışarıda duruyor kedi köpek falan yanaşıyodur illa.
kullanım kılavuzundan bakın ona. nereden kontrol edildiğine vs detaylara.
-
01 Ağustos 2024, 16:47
kullanım kılavuzundan bakın ona. nereden kontrol edildiğine vs detaylara.
Valla motorla birlikte bir kullanım kılavuzu vermediler, internetten buldum orada da göstermiyor radyatör sıvısı değişimi. Araştıracağım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)