Virajda Ön Fren Kullanırsanız ...! - Sistem Yetmez, Kendinizi Geliştirin
Reklamlar
-
02 Ağustos 2024, 18:03
Ben okican ı pek tutmam. Akp sempatisi var bir kere..mete yarar ı seviyo sayıyo falan.
Ama şimdi yiğidi öldür hakkını yeme, adam bu konuya hakim.
Karşısına çıkanı önce tokatlayıp sonra sevgilerimle diyerek iyice rencide ediyor.
Tamam, ben de okican fanı değilim ama adamın söylediklerini anlayın azıcık.
Anlamak istemeyen de yolda trail break yapsın ya.bize ne?
Yazık okican yapma bırak artık.
Reklamlar
-
02 Ağustos 2024, 18:29
Okan Sinan Ocan adlı üyeden alıntı
...
Ben okudugum bunca döküman , yurt icinde ve disinda alinan kamyonla egitim ve bunca yillik tecrübeden sonra birilerinin cikip hem de cok hassas konularda youtube videolarindan referans alip millete akil dagitmaya calismasindan hic mi hic hoslanmiyorum.
...
Hah, tahmin ettiğim gibi; sancı tam da burada. (Takılma kısmı: Buscopan tavsiye ediyorum. Not: İlacı kasten kibar seçtim.)
Ciddileşirsek; eleştirmek OK tabi ki bilgiler ve fikirler çarpışacak. Ama burada herşeyden önce aşağılamak (İlk öyle başladı zaten! Halen de devam ediyor; neymiş? "Youtube videolarını referans göstermek" falan. Bunlar destekleyici malzemeler, senin referansın nedir? Üzerine oturduğun organ mı? - Ne? Diploma sertifika mı? Bende de epey yaş var; ne diplomalı eşekler gördük, sürüsüne bereket... - Sen de savlarını desteklemek için Youtube videosu göndermiyor musun? Sen yapınca OK başkası yapınca no-no mu? Bunların çok tipik tutumlar olduğunu biliyorum ama elimde değil yine de kızıyorum. Neyse...), altını doldurmadan ahkâm kesmek, esas konu ile ilgili katma değer meydana getiren hiçbir yorum yapmadan bekleyip bekleyip sonra zayıflık gördüğünü düşündüğün yan konulara sapmak ve sonra bu ilgisiz yan konuları uzattıkça uzatmak gibi bir tutum görünce ajandanın çok farklı olduğu gibi bir algı oluşuyor.
...
Acaba birgün bir ögrencime yanlis bir bilgi verir veya dogru bilgiyi dogru sekilde aktaramaz veya ögrencimin bu bilgiyi anlayip anlayamadigini cözemez ve en iyi ihtimal ile yaralanmasina , daha da kötüsü kendisi veya baskalarinin ölümüne sebep olursa bunun vicdan azabinin altindan kalkabilirmiyim ?
...
Madem ki öğrencilerinin gelecekleriyle bu kadar ilgilisin, bu mesleği de yapmaya devam edeceksen eğer, umarım endişe listene yukarıdaki ile birlikte "acaba bir gün kendisine doğru şekilde aktaramam, anlayıp anlamadığını çözemem diye öğrencime anlatmayıp onunla donatmadığım bir bilginin eksikliği yüzünden dolaylı olarak öğrencimin yaralanmasına, daha da kötüsü kendisinin veya başkalarının ölümüne sebep olmasına katkıda bulunmam" maddesini de eklersin.
Bu konuya da son mesajımdır. Lağıma döndü konu, lağımcıları tebrik ediyorum.
-
02 Ağustos 2024, 19:18
ÜstadMotorcu adlı üyeden alıntı
Ben okican ı pek tutmam. Akp sempatisi var bir kere..mete yarar ı seviyo sayıyo falan.
Karşısına çıkanı önce tokatlayıp sonra sevgilerimle diyerek iyice rencide ediyor.
Hocanin dedigini yap yaptigini yapma ..
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
-
02 Ağustos 2024, 19:37
ÜstadMotorcu adlı üyeden alıntı
Seviyenin düşmesinden üzülüp yumuşak karın gösterdim diye ayaklanma salih efendi.
Kim vurduya gitme durduk yere =)
Git ödete africana 3 litre yaktır, mastürbasyonunu yap, uza. Ötesi fazla gelir sana.
bir gün bir eleştiri yaparsan başımla birlikte Okan Bey. Sadece kimin daha uzağa işeyeceğiyle ilgilenmiyorum.
Kabalaştım ve aslında sadece senin seviyene indim diye özrümü diledim, egondan ötürü seviyeyi düşürmeni unuttuğum anlamına gelmiyor =) Sen onu dedin de ben bunu dedim de yan yattı da çamura battı da falan filan..
Şurada iki satır insanlara faydası olabilecek bir şeyler konuşuluyordu.
Boka döndü. Tebrikler. Keşke güvenli sürüş için kullanılabilecek denen bir şeyin neden güvenli sürüşe katkısı olmayacağı yazılıp çizilseydi. Onun yerine sidikler yarıştı.
Herkes alacağını almıştır. Kimsenin mesleğini elinden almak gibi bir niyetim yoktu.
Öğrenilecek çok şey var neticede.
-
02 Ağustos 2024, 21:26
Senin ego dediğin şeye bilgi deniyor . Önce konuya hakim ol , işine geleni alıntılayıp işine gelmeyeni görmezden gelme.
Çok farklı şeyler hocam. Bakın teknik bir konuda çok bariz bir yanlışınızı yazdım. Kabullenemediniz. Açıkladım. Verdiğiniz cevap:
Sirf cevap vermis olmak icin sacmalamissin. Amerikada uyuyor olman gereken saatte yazarsan böyle oluyor . Yat iyice dinlen kafani topla bence.
Profesyonel eğitmenlik yaptığı bir konuyla ilgili çok basit bir yanlışını dahi egosuna takılıp kabullenemeyen, hatasını düzeltip kendisini geliştirmekten aciz birinin yazdıklarına kim nasıl güvensin, nasıl bu aşağıda döktürdüğünüz duygu sömürüsünü kale alsın?
Acaba birgün bir ögrencime yanlis bir bilgi verir veya dogru bilgiyi dogru sekilde aktaramaz veya ögrencimin bu bilgiyi anlayip anlayamadigini cözemez ve en iyi ihtimal ile yaralanmasina , daha da kötüsü kendisi veya baskalarinin ölümüne sebep olursa bunun vicdan azabinin altindan kalkabilirmiyim ?
...
Bu is bir cocuga matematik dersi vermeye benzemez . Kagit üzerinde yapilan hata silgiyle , asfalt üzerinde yapilan hata kanla canla biter.
Bu vebale girebiliyorsan , geceleri rahat uyuyabiliyorsan kimse elini tutmuyor ,istedigin kadar yaz ciz. Ama ben ve benim gibi düsünenlerin elestirilerine katlanmayi da göze al.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:15 ----------
Yukarıda @Cyan'ın bahsettiği çelişkili paylaşımlar:
Ben okudugum bunca döküman , yurt icinde ve disinda alinan kamyonla egitim ve bunca yillik tecrübeden sonra birilerinin cikip hem de cok hassas konularda youtube videolarindan referans alip millete akil dagitmaya calismasindan hic mi hic hoslanmiyorum.
-
02 Ağustos 2024, 21:48
killingroad adlı üyeden alıntı
Seviyenin düşmesinden üzülüp yumuşak karın gösterdim diye ayaklanma salih efendi.
Kim vurduya gitme durduk yere =)
Git ödete africana 3 litre yaktır, mastürbasyonunu yap, uza. Ötesi fazla gelir sana.
bir gün bir eleştiri yaparsan başımla birlikte Okan Bey. Sadece kimin daha uzağa işeyeceğiyle ilgilenmiyorum.
Kabalaştım ve aslında sadece senin seviyene indim diye özrümü diledim, egondan ötürü seviyeyi düşürmeni unuttuğum anlamına gelmiyor =) Sen onu dedin de ben bunu dedim de yan yattı da çamura battı da falan filan..
Şurada iki satır insanlara faydası olabilecek bir şeyler konuşuluyordu.
Boka döndü. Tebrikler. Keşke güvenli sürüş için kullanılabilecek denen bir şeyin neden güvenli sürüşe katkısı olmayacağı yazılıp çizilseydi. Onun yerine sidikler yarıştı.
Herkes alacağını almıştır. Kimsenin mesleğini elinden almak gibi bir niyetim yoktu.
Öğrenilecek çok şey var neticede.
Senin yumuşak karnın veya kıçınla ilgilenmiyorum.
Paragraf paragraf yazdıklarını okuyacak kadar işsiz değilim çok şükür.
Haklı olduğun konu ise bana fazla gelir doğru bu.
Çünkü motosikleti senin gibi hayatımın merkezine koymuyorum.
Piste girmek, trail breakle viraja hız taşımak, pegleri ve kaskı asfalta sürterek dönmek, motosikletin arka maşasındaki mikronluk esneme leri tespit etmek falan benim işim değil.
Tüm bunlar senin işin
Sevgilerimle
-
02 Ağustos 2024, 21:59
-
02 Ağustos 2024, 22:24
Chatgbt bu işe ne diyor aynen aktarıyorum.
Ben : Sevgili chatgbt, bizim motosiklet forumunda bir çocuk var tutturmuş bir trail breaking diye kafa şişiriyor.
Cadde de motosiklet süren bizler için bunun gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Ne dersin?
Chatgbt:
Trail braking, motosiklet sürüşünde fren yaparken viraja girerken frenlemeye devam etmek anlamına gelir. Bu teknik, özellikle yarış pistlerinde ve dağ yokuşlarında daha fazla kontrol ve denge sağlar. Cadde kullanımında ise, trail braking genellikle daha az gerekli olabilir çünkü trafik koşulları ve yol yüzeyi farklıdır. Cadde sürüşünde daha dengeli ve öngörülebilir bir frenleme tercih edilir. Ancak, bazı deneyimli sürücüler bu tekniği, virajlarda daha iyi kontrol sağlamak için kullanabilirler. Yine de, cadde sürüşünde güvenlik her zaman ön planda olmalıdır.
-
02 Ağustos 2024, 22:52
Peki Virajda gaz açılır mı?
Birazda ben kafanızı karıştırayım
-
02 Ağustos 2024, 23:22
Sinan Aksu adlı üyeden alıntı
Kendi sürüşüme göre cevap veriyorum , ben viraja kompresyonla girer gazla çıkarım , motoru kaldırıp karşı şeride taşmayacak kadar fren kullanabilecek şekilde de bir çizgi tuttururum..
-
02 Ağustos 2024, 23:26
Nikkfurie adlı üyeden alıntı
Kendi sürüşüme göre cevap veriyorum , ben viraja kompresyonla girer gazla çıkarım , motoru kaldırıp karşı şeride taşmayacak kadar fren kullanabilecek şekilde de bir çizgi tuttururum..
Aynen bende öyle yapıyorum.
Yıllar önca virajda gaz açmak benim için çok acı bir tecrübe ile sonuçlandı.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
03 Ağustos 2024, 09:43
Aa yokuş aşağı viraj, ben rahat rahat dönemiyorum vallahi, kapıdağ'da antreman yapalım ne güzel olur.
-
03 Ağustos 2024, 09:58
Sinan Aksu adlı üyeden alıntı
Ohooo isim gücüm var kardesim benim . Iki gündür yemedigim laf kalmadi bir de bununla ugrasamam.
Git youtube dan video izle , hem de bedava.
Sevgilerimle
Not: Umarim yukaridaki ironiyi sahsina özel algilamazsin
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
-
03 Ağustos 2024, 12:56
Ohooo isim gücüm var kardesim benim . Iki gündür yemedigim laf kalmadi bir de bununla ugrasamam.
Sevgilerimle
Vallahi senden korkulur.hem hedefe nokta atış yapıp sonra da ironi diyosun :D
-
03 Ağustos 2024, 17:16
Sevgilerimle
Yok sıkıntı yok abi,
İzlemeyeceğim de zaten çünkü cevabı biliyorum
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
Evet bölüm iki.
Ön fren yapıldığında motor neden dikleşmez.
Ses konusunu içime sinecek gibi çözemediğim için kaçıncı deneme bilmiyorum artık, o yüzden bazen videoda söylemek istediğim şeyleri unutabiliyorum.
Kabaca virajda doğru bir ön fren kullanımı ile motorun kolay kolay dikleşme eğilimi göstermeyeceğini anlatmaya çalıştım. Açı / hız / çizgi ilişkisini doğru bir düzleme oturttuğumuz zaman konu biraz daha berraklaşıyor diye düşünüyorum.
Virajda frene başladığımızda motorun kalktığını gözlemlemiş olabilirsiniz. Eğer fren doğru bir şekilde uygulandıysa gözlemlediğiniz şey çok büyük ihtimalle oldukça hız kaybettiğiniz için virajın fazla içine gitmemek için motoru dikleştirmeniz, zira viraj ciddi şekilde sertleşmiyorsa hızlanırken doğal olarak yapmak zorunda olduğunuz şey motoru dikleştirmek.
Hadi iyi sürüşler :p
-
"Virajda Fren Yapinca" biraz silik kalmis. Daha cok "NEDEN DIKLESIYOR?" goze carpiyor.
-
Milletin kapısının önünde egzoz bağırtıp trafikte onunla bununla kavga çıkartmıyorum, bu kadar "gel gel" de olsun artık =)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)