Çok değil bir kaç sorum var
Reklamlar
-
Öncelikle konuyu doğru yere mi açtım, bunu bilmiyorum ama en uygun sub-forum burası gibi geldi.
Herkese merhabalar, ben KKTC'nde okuyan 22 yaşında bir dostunuz, kardeşinizim. Bilir kişi olan sizlere bir kaç soru yöneltmek istiyorum.
İzniniz ile öncelikle durumu açıklayayım, ben uzun yıllarca motosiklet kullanmış olsam da daha önce hiç ehliyet almadım. Doğrudan A2 ehliyete başvurdum ve bir MT-25 almayı düşünüyorum.
Ehliyete başvurma sebebim motosikleti alıp KKTC'ne gitmeyi düşünmemdi, ancak aklıma takılan bir kaç konu var. ;
1- Ehliyeti aldığımda A2 ehliyette olsa "Stajyer" olarak tanımlanacak mıyım?
2- İkametim şu anda yurtdışında, stajyer olarak uzun yol yaparsam bunu nasıl anlayacaklar? (Eski ikametimin de şu an ailemin yaşadığı yerle alakası yok)
3- Motoru KKTC'ye götürürken hangi belgeleri kesinlikle yanımda bulundurmalıyım?
4- Yeni alınmış ehliyet araç götürmeme engel olur mu?
5- İkinci el motor alırken nelere dikkat etmeliyim?
6- İkinci el motor aldıktan sonra yapmam gereken ilk şeyler nedir?
7- Türkiye'den aldığım A2 ehliyet Kıbrıs'ta H2 ehliyete denk geliyor, H2 ehliyet 125-250cc kullanımına izin veriyor. Ben buradan daha yüksek cc bir motorla gidersem ehliyeti çevirdiğimde (çevirmek zorundayım 1 ay izin veriliyor KKTC ehliyeti hariç ehliyetlerin kullanımına) bana sorun çıkartır mı?
Aklıma başka sorular geldikçe buraya eklemeler yapacağım, cevap veren herkese şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)