Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

FC MOTO- Yazlık mont

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale
    Merhaba;

https://www.hepsiburada.com/revit-eclipse-2-mont-gri-yazlik-fileli-pm-HBC000067UGFS

Bu montu FC MOTO' dan almak istedim.

https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Revit-Eclipse-2-Motorcycle-Textile-Jacket

107 Euro ürünün fiyatı. Kargo ile 127,51 Euroya geliyor. Kargo ürün fiyatına dahil olmadığından vergi yok. KDV hariç fiyat yazıyor. Bu KDV' yi nerede ödeyeceğim? PTT' den teslim alırken oraya mı ödemem gerekir?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı Fure61 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba;

https://www.hepsiburada.com/revit-eclipse-2-mont-gri-yazlik-fileli-pm-HBC000067UGFS

https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Revit-Eclipse-2-Motorcycle-Textile-Jacket

107 Euro ürünün fiyatı. Kargo ile 127,51 Euroya geliyor. Kargo ürün fiyatına dahil olmadığından vergi yok. KDV hariç fiyat yazıyor. Bu KDV' yi nerede ödeyeceğim? PTT' den teslim alırken oraya mı ödemem gerekir?
    150 euroyu geçmediği için kişisel gönderi sayılıyor, KDV yok yalnızca %20 gümrük vergisi var başka bir şey yok onu da ptt teslim ederken tahsile ediyor ama ptt nakit çalışıyor kredi kartı kabul etmiyor, yanınızda nakit bulunsun.

Bu mont çok rahat bir mont, aynısını 2 yıl önce almıştım. Revit'in ayrıca sattığı sırt korumasını almayı da ihmal etmeyin. Sırtındaki koruma cebine o korumayı takınca sırtı biraz terletiyor gibi ama bu sıcaklarda mesela dün yaklaşık 350km yol yaptım bir sıkıntı hissetmedim.
    Revit'in sırt korumaları bir kaç farklı boy. Kışlık montum da revit olduğu için ondaki sırt korumasını yazın çıkarır yazlık olana takarım diye düşünüyordum ama ikisi farklı boylardaymış, yazlık montu alırken de ayrıca koruma almak zorunda kalmıştım boyları aynı olmadığı için.

Montu FCmoto'dan, korumayı istanbuldan alabilirsiniz, sırt koruma çok aşırı pahalı bir şey değildi. Montla birlikte Hasanğaşa'daki motospartan mağazasından almıştım.
    Fure61 ve dundanbiri bunu beğendiler.

Motosikleti
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    150 euroyu geçmediği için kişisel gönderi sayılıyor, KDV yok yalnızca %20 gümrük vergisi var başka bir şey yok onu da ptt teslim ederken tahsile ediyor ama ptt nakit çalışıyor kredi kartı kabul etmiyor, yanınızda nakit bulunsun.

Bu mont çok rahat bir mont, aynısını 2 yıl önce almıştım. Revit'in ayrıca sattığı sırt korumasını almayı da ihmal etmeyin. Sırtındaki koruma cebine o korumayı takınca sırtı biraz terletiyor gibi ama bu sıcaklarda mesela dün yaklaşık 350km yol yaptım bir sıkıntı hissetmedim.
    Revit'in sırt korumaları bir kaç farklı boy. Kışlık montum da revit olduğu için ondaki sırt korumasını yazın çıkarır yazlık olana takarım diye düşünüyordum ama ikisi farklı boylardaymış, yazlık montu alırken de ayrıca koruma almak zorunda kalmıştım boyları aynı olmadığı için.

Montu FCmoto'dan, korumayı istanbuldan alabilirsiniz, sırt koruma çok aşırı pahalı bir şey değildi. Montla birlikte Hasanğaşa'daki motospartan mağazasından almıştım.
    Aydınlatıcı oldu. Yani 107 Euronun %20' si olarak PTT' de nakit yaklaşık olarak 770 TL ödeyeceğim.

107X36 TL= 3.852 X0.20= 770 TL

133 x 36= 4.788 +770= 5.558 TL' ye gelmiş olacak.

Turuncu site fiyatı : 7.613 TL

2.000 TL için bu işlemi yapıp beklemeye değer.

Ürünü teslim aldıktan sonra da yazlık bot ve eldiven alırım inşallah. Bu sıcaklarda Antep' te zaten motora binilmiyor.
    dundanbiri ve Metehan48 bunu beğendiler.

Motosikleti
    Ducati 848, Hero X-Pulse 200
    FC Moto'dan aynısını almıştım, iki sene oluyor galiba. Ürünün fiyatı üzerinden %18 vergi ödeyeceksiniz Avrupa'dan geldiği için (diğer kıtalardan %20). PTT ile adresinize 2-3 haftada gelir, nakit ödeme yapmanız lazım. Eğer o an ödeyemezseniz veya evde yoksanız PTT şubesine gidip almanız gerekir. Ürün çok iyi, zaten Revit seçeneği varsa herhangi bir şeyde ilk ona bakarım, fiyat performans ayarını çok iyi tutturan bir marka.

fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Ufak bir düzeltme, son duruma göre, Avrupa'dan gelen mallara %20, diğer ülkelerden gelenlere %30 vergi alınıyor bildiğim kadarıyla.

Motosikleti
    Ducati 848, Hero X-Pulse 200
    Haklısınız Mayıs tarihli bir yazıda güncelleme gelmiş.

Rheago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Titanic 150-S
    Aynı motun gri rengini FC-Moto dan aldım 2 hafta önce.

Revit Eclipse 2
    Normal Fiyat €126,04
    İndirimli Fiyat €107,56
    Kur 36,14 TRY
    UPS Kargo €25,95
    Toplam EUR 133,51 TRY
    Ürün Bedeli TL 3.886,95 TRY
    Kargo Bedeli TL 937,77 TRY
    Toplam TL 4.824,72 TRY
    Vergi 786,00 TRY
    Toplam Ödenen 5.610,72 TRY

Bu şekilde çıktı ödemesi. Sırt koruması çıkmıyor. Kışlık montumun sırt korumasını taktım o şekilde kullanıyorum. Mont dar kalıp, bedeninize göre biraz dar gelebilir. Bende göbek olduğu için biraz sıkıyor karından. Ama kol kısımları tam oturuyor. Ben deneyip öyle aldım.
    Metehan48, fazil, espresso ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

Metehan48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Rocket 3 GT 221 Edition
    Bende yeni FC MOTO dan eldiven almıştım. Vergi %20 geliyor herkes söylemiş zaten.
    Bir önceki montum Revit Eclipse'ti. O bile fiyat performans bir ceketti. 2.si de öyledir muhtemelen.
    Hayırlı olsun.

Motosikleti
    Unfortunately your order will be delayed.

Enclosed you will find the current delivery data that we received from the manufacturer: 08.08.2024

Üretici 8 Ağustosta FCMOTO' ya gönderecekmiş.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:34 ----------

Yurtdışı sipariş limiti 30 Euro' ya düşürülmüş. O yüzden geç gelir ve problem olur diye düşündüğüm için siparişi iptal için FCMOTO' ta yazdım. Bakalım başka neler çıkacak başımıza.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    express gönderi seçersen ki gönderim maliyeti artacak, 21 ağustos'tan önce gelmiş olur - fiyat türkiyeye göre ciddi uygunsa express kargoyu da çıkartıyorsa öyle yapabilirsin.

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet

Merhaba;

21 Ağustos tarihine kadar bu 30Euro muhabbeti geçerli değil . Kargo Türkiye'ye girdiğinde hangi kanun geçerliyse ona göre vergiye tabi tutulursunuz . o yüzden bence direkt gidip montu deneyip alın veya direkt 1-2 mont daha deneyin yoksa %30 vergiyle alacaksınız buda ekstradan 500-1000tl vermeniz demek

Motosikleti
    Sipariş iptalim onaylandı. Bundan sonra bu ürünleri Hollanda' da yaşayan abimin adresine isterim. Bir şekilde oradan valizde getirtiriz. Yapacak bir şey yok. Bu ülkede yaşıyorsan insan gibi araba, motosiklet sahibi olamazsın. İstediğin ürünü bile alamazsın. Sanki Prada ayakkabı alıyoruz. Nedir arkadaş çektiğimiz?
    espresso bunu beğendi.

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    Sipariş iptalim onaylandı. Bundan sonra bu ürünleri Hollanda' da yaşayan abimin adresine isterim. Bir şekilde oradan valizde getirtiriz. Yapacak bir şey yok. Bu ülkede yaşıyorsan insan gibi araba, motosiklet sahibi olamazsın. İstediğin ürünü bile alamazsın. Sanki Prada ayakkabı alıyoruz. Nedir arkadaş çektiğimiz?
    hocam prada ayakkabı alsan bu kadar vergi ödemezsin, onların vergi borçları siliniyor.

E.Yzr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R25 Abs, CRF 250L
    Alıntı Rheago adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı motun gri rengini FC-Moto dan aldım 2 hafta önce.

Revit Eclipse 2
    Normal Fiyat €126,04
    İndirimli Fiyat €107,56
    Kur 36,14 TRY
    UPS Kargo €25,95
    Toplam EUR 133,51 TRY
    Ürün Bedeli TL 3.886,95 TRY
    Kargo Bedeli TL 937,77 TRY
    Toplam TL 4.824,72 TRY
    Vergi 786,00 TRY
    Toplam Ödenen 5.610,72 TRY

Bu şekilde çıktı ödemesi. Sırt koruması çıkmıyor. Kışlık montumun sırt korumasını taktım o şekilde kullanıyorum. Mont dar kalıp, bedeninize göre biraz dar gelebilir. Bende göbek olduğu için biraz sıkıyor karından. Ama kol kısımları tam oturuyor. Ben deneyip öyle aldım.
    Hocam vergi ödemesini yaptıktan sonra ne zaman elinize ulaştı?

Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam prada ayakkabı alsan bu kadar vergi ödemezsin, onların vergi borçları siliniyor.
    Şimdi baktımda yurtdışında 720Euro , Türkiye'de Euro'ya çevirince 800Euro . Cidden dediğiniz gibiymiş :D

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)