motosiklet için benzini hangisinden almalıyız ?
Reklamlar
-
YILLLAARDIR tartışılan o efsane konu..
Motosikletimi bayiden çıkardığım ilk günden itibaren benzini her zaman opet'ten alırım. Hatta bırakın opet'ten almayı aynı yerden alırım her zaman.Ancak benzin göstergemin yanlış göstermesinden kaynaklı benzin deposuna baktım ve çok az benzinim kalmıştı.Bende mecbur olarak shell'den almak zorunda kaldım.Yıllardır şu mevzu dönüyor. Shell v power almayın motosikletler için iyi değil fazla patlama oluyor pistona zarar veriyor deniliyor.Bu yüzden shell fuel save alayım idarelikten sonra opet'ten tekrardan alırım dedim ve pompacının dediği şey bana şuydu. Artık fuel save yok sadece v power var. Fuel save i kaldırdılar fiyat farkından denildi. Bende fuel save pompasından v power mı geliyor şimdi dedim. O da bana malesef evet dedi.Şimdi asıl konu da şu sizce hangi marka benzin alınmalı. V power denildiği gibi pistona zarar veriyor mu yoksa bir şehir efsanesi mi ?
Reklamlar
-
Hepsi aynı, fikfik pet gibi dandirik bir yer olmadığı sürece alın geçin. Ben de geçenlerde yolda kaldım, yakıt kalitesine yordum ve tavsiye üzerine 5-6 depo hep Shell'den aldım yine yolda kaldım, sorun başka şeymiş.
-
bu kadar kafaya takmamalı, depoyu dolrurup yürümeli bence
tommygun +1
-
Benim bildiğim Vpower V tipi motorlara iyi geliyor , diğer motorların pistondan aşağısı hatta şaseye kadar zarar verir..
-
Kelden almadıkça sıkıntı yok.
-
opet,bp ve shell alınır bence ama v powerin zarar vereceğini düşünmüyorum. Anket açsaydınız keşke herkes ne kullanıyormuş görseydik
-
Tüpçüden almam kılım Total iyi puan veriyor Toytale devam!
-
adını duymadıgın markadan alma yeter.geri kalan markalar aynı kalitede.
bir de bp den falan alıp 20-30km fazla yapıp kar edenler var
-
bizim ülkedeki motorlarda prenses; farklı benzinlikten alınca öksürüyor
dandik kuytu köşe bilinmemiş marka olmadıgı sürece istediğinizden alın.
-
26 Temmuz 2024, 09:07
total de tüpçünün değil mi?
-
26 Temmuz 2024, 09:39
BP artık PO biliyorsunuz değil mi?
-
26 Temmuz 2024, 09:40
En işlek yerdeki benzinciden alın cartpet, curtpet isimli olmadığı sürece. Belki üç kuruş fazla olur ama kafanız rahat eder. İstanbul için kesinlikle göztepe köprüsündeki benzinciden almayın. Arabaya mazot aldık, kirli çıktı 3 ayda anca araç kendine geldi. Ben BP, Shell ve Opet'ten alıyorum yakıtı bana yakın en işlek istasyonlardan. Bunlar yoksa o anda civarda, totalden alırım.
-
26 Temmuz 2024, 09:44
Çoğunlukla olmak üzere yıllardır Petrol Ofisinden alıyoruz, bi sıkıntı yaşamadım.
Uzun yola çıktığımda mesela şu petrolü tercih edicem şansı pek kalmıyor.
Benzin bitmek üzereyken hangi benzinlik yakınımdaysa ondan alıyorum. Shell, Petrol ofisi az çok benzin kaliteleri aynı diyebilirim. Hangisinden alsam sonuç aynı. Opet'ten aldığımda benzin daha çabuk bitiyor. Total'den alınca daha fazla km yapabiliyorum. BP'den hiç kullanmadım bilmiyorum.
-
26 Temmuz 2024, 10:33
Ferrari'ciyim o yüzden Shell'den alıyorum ama fark etmiyor, Total'den de aldığım oldu BP'den de..
-
26 Temmuz 2024, 11:17
Eve yakın BP var, aslında daha yakın Total var ama çok işlek görünmedi gözüme oradan almıyorum, BP işlek, tam ilçenin girişinde, hem kolayıma geliyor yakın diye hem de kredi kartı ödeme şeysi pompada var içeri girmekle uğraşmaya gerek kalmıyor. BP'ler de petrol ofisine satıldı yakında tabelaları da değişir ama hep oradan almaya devame derim herhalde.
-
26 Temmuz 2024, 11:46
V-Power benim zincirimin paslanmasına sebep oldu.
Bir de aşırı patlama yaptığı için fren manetim eğildi.
=)
Motoru bayiden çıkardım, Shell'e gittim.
Yolda bulamadığım veya denk gelmediği durumlar dışında yıllardır Shell'den benzin alıyorum. Dizel aracım varken (2017'ye kadar) GTL, o günden beri benzinli aracımda da hep V-Power aldım. Hali hazırda iki motosikletimde de sürekli Shell V-Power alıyorum.
V-Power ile Fuel Save arasında fark var mı? Var. V-Power almazsam nolur. Hiçbişey olmaz.
-
26 Temmuz 2024, 12:06
killingroad adlı üyeden alıntı
V-Power ile Fuel Save arasında fark var mı? Var. V-Power almazsam nolur. Hiçbişey olmaz.
Nedense artık Fuel Save alamıyoruz, hepsi V-Power oldu.
-
26 Temmuz 2024, 12:37
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
Nedense artık Fuel Save alamıyoruz, hepsi V-Power oldu.
İki tane ayrı yakıt sunmanın maliyeti yüksek geldiği içindir muhtemelen. =)
-
26 Temmuz 2024, 12:57
Güzergahıma göre değişiyor, genelde shell,opet,bp, po vb, diğer adı sanı yeni duyulan işletmelerden almıyorum.
-
26 Temmuz 2024, 13:38
3 ay önce Shell yerine Opet'ten aldım sevgilim benden ayrıldı. O zamandan beri dikkat ediyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)