Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Double-D Bağlantı

REKLAM ALANI
    Routinues - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CFMOTO 250 SR
    Herkese merhabalar.

Amazon üzerinden AGV K6S Mat Siyah kaskı sipariş geçmiştim, kask geçenlerde elime ulaştı fakat kafama takıp deneme fırsatım olmamıştı dün kaskı kafama taktım ve Double-D bağlantısını bağladığımda sanki birisi boğazımı sıkar gibi bir his yaşadım. Bunun başlıca sebebi gırtlak bölgemde bulunan ve halk dilinde "adem elması" olarak geçen çıkıntı yüzünden.

Double-D bağlantısını yapıp yutkunmadığım sürece sıkıntı yok o baskılama ve boğazda sıkma hissini yaşamıyorum fakat neticede insanız illaki yutkunacağız, yutkunduğumda direkt olarak adem elmam yukarı aşağı hareketini yaparken Double-D bağlantı ipine değiyor ve acı hissediyorum zaten uzun kullanımda da büyük ihtimalle yara yapacak gibi bir his var içimde.

Sizlere sormak istediğim şey şu; benim yaşadığım durumu yaşayan başka kimse var mı? Eğer varsa bu durumu nasıl çözebiliriz? Bu sadece agv'ye özel bir durum mu bilerek mi bu kadar kısa yapmışlar bu bağlantı ipini? Bağlantı ipini uzatmak için herhangi bir şey yapamaz mıyız? Lütfen bi akıl verin 20k para verdim kaska ve sırf şu durum yüzünden takamıyorum.

Mikrometrik bağlantılı kasklarda böyle bir sorun hiç yaşamadım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Ducati 848, Hero X-Pulse 200
    AGV K6 kullanıyorum, hiç böyle bir sıkıntı yaşamadım, bağlantı kayışını ilk halkadan geçirirken çok sıkıyor olabilir misiniz? Bildiğim kadarıyla o kadar sıkı olmasına gerek yok, halkalardan gerekli turu atıp kilitleyecek kadar salmanız yeterli.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Mikrometrik bağlantı elemanlarında hafif bir eğim var belki o sebeple baskı hissetmiyordun..sebebine yorumum var ama ne yapılabilir maalesef yok..

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    başka kask al.

BoraKara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Scrambler
    Yüz ve boyun yapinizdan dolayi, cift D baglantisi malesef o bolgeye gelmis. Yapacak bir seyiniz yok. Kask almak takım elbise almak gibidir, giymeden kesinlikle alamazsiniz. Ben kask alacaklara magaza pahali geliyorsa bile gidip deneyip beden bulup sonra internetten siparis verin doye uyariyorum. İnsan olarak yapi farkimiz cok birbirimize benzemiyoruz. Kasklar ortalama bir insana gore uretiliyor. Mesela benim kask bedenim M ama bazi marka ve modeller asla olmuyor, çene altimin sag tarafindaki normalden biraz şiş lenf bezine basiyor bazi modeller. Yillardir boyle M beden her kaski takamam. İmkaniniz var ise degisim yapin muhakkak. Yoksa asla rahat edemezsiniz.
    espresso bunu beğendi.

Routinues - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CFMOTO 250 SR
    Alıntı JK5F adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    AGV K6 kullanıyorum, hiç böyle bir sıkıntı yaşamadım, bağlantı kayışını ilk halkadan geçirirken çok sıkıyor olabilir misiniz? Bildiğim kadarıyla o kadar sıkı olmasına gerek yok, halkalardan gerekli turu atıp kilitleyecek kadar salmanız yeterli.
    Hocam bağlantı kayışı boğazıma sıfıra sıfır oturuyor desem yeridir. Çıtçıtı kapattığımda kayışın altından parmağımı sokmaya çalışıyorum serçe parmağım bile girmiyor yani o derece siz düşünün.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:36 ----------

Alıntı BoraKara adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yüz ve boyun yapinizdan dolayi, cift D baglantisi malesef o bolgeye gelmis. Yapacak bir seyiniz yok. Kask almak takım elbise almak gibidir, giymeden kesinlikle alamazsiniz. Ben kask alacaklara magaza pahali geliyorsa bile gidip deneyip beden bulup sonra internetten siparis verin doye uyariyorum. İnsan olarak yapi farkimiz cok birbirimize benzemiyoruz. Kasklar ortalama bir insana gore uretiliyor. Mesela benim kask bedenim M ama bazi marka ve modeller asla olmuyor, çene altimin sag tarafindaki normalden biraz şiş lenf bezine basiyor bazi modeller. Yillardir boyle M beden her kaski takamam. İmkaniniz var ise degisim yapin muhakkak. Yoksa asla rahat edemezsiniz.
    Hocam kaskı mototaş bayisinde denedim zaten almadan önce fakat oradayken sadece kaskı kafama geçirip sıkma veya bolluk var mı diye bakmak için takmıştım. Double-D bağlantısının hiç boğazımı böylesine sıkacağını tahmin etmediğim için oradayken Double-D bağlantısını bağlamamıştım.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)