Scooter şanzıman yağı değişimi.
Reklamlar
-
Scooter şanzıman yağı değişimi gerçekten çok önemlidir. ben her 30000 de bir değişim yaparım.
Buraya da Honda activa nın Şanzıman yağ değişim videosunu koyuyorum.
https://youtu.be/kJondC5ZY_U?si=5AaN3BUT5ty0zytc
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Reklamlar
-
Bende 2 binde değiştim sonra her 10 binde değiştirmeyi düşünüyorum hocam
-
video bana ait değil ama bende bu şırınga tekniği ile xmax'in ağır bakım aralığı olan 20000 de bir değiştiriyorum.
-
X-Slim adlı üyeden alıntı
Bende 2 binde değiştim sonra her 10 binde değiştirmeyi düşünüyorum hocam
Erken değiştirmenin bir zararı olmaz aksine faydası olur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:11 ----------
aLoneman adlı üyeden alıntı
Ben video mu böyle neden ekleyemiyorum yaa.
-
Ben video mu böyle neden ekleyemiyorum yaa.
video linkini altta gösterdiğim butonu tıklayıp içine yapıştıracaksın.
-
Şanzıman yağı değişiminde zaten üç parametre var: Periyot, ölçü ve yağ. Otuz bin km değişim periyodu yanlış, taşana kadar doldurmak yanlış, hangi yağı koyduğunuza da bakmadım daha. Yani insan doğru bilgi paylaşmak için böyle video çeker ama siz bir kullanma kılavuzuna bile bakmamışsınız.
-
birbilent adlı üyeden alıntı
Şanzıman yağı değişiminde zaten üç parametre var: Periyot, ölçü ve yağ. Otuz bin km değişim periyodu yanlış, taşana kadar doldurmak yanlış, hangi yağı koyduğunuza da bakmadım daha. Yani insan doğru bilgi paylaşmak için böyle video çeker ama siz bir kullanma kılavuzuna bile bakmamışsınız.
Ne desem bilemedim. Bilmenizi isterim ki ilk kez yapmıyorum, ilk motorum değil ve 60-100 bin km dir motor kullanan biri değilim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:04 ----------
aLoneman adlı üyeden alıntı
Teşekkür ederim.
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
Kimi araçlarda kapasitesi taşana kadar doldurulması söyleniyor, genelde otomatik ve manuel araçların şanzımanlarında bu kural geçerli, difransiyellerde tamamı böyle diyebilirim. Kimi markalar hariç belirtilen dolum miktarı taşma kapasitesine denk geliyor. Tabi her zaman kara düzen ilerlemektense servis manuelinden bakmak en doğrusu.
-
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
Kimi araçlarda kapasitesi taşana kadar doldurulması söyleniyor, genelde otomatik ve manuel araçların şanzımanlarında bu kural geçerli, difransiyellerde tamamı böyle diyebilirim. Kimi markalar hariç belirtilen dolum miktarı taşma kapasitesine denk geliyor. Tabi her zaman kara düzen ilerlemektense servis manuelinden bakmak en doğrusu.
Çıraklık meslekte bize öğretilen ilk kural şanzıman ve diferansiyellerde taşına kadar doldurmak yani oranın üst seviyesi zaten maksimum seviyesini gösteriyormuş.
-
21 Temmuz 2024, 12:39
Ramazan Can adlı üyeden alıntı
Çıraklık meslekte bize öğretilen ilk kural şanzıman ve diferansiyellerde taşına kadar doldurmak yani oranın üst seviyesi zaten maksimum seviyesini gösteriyormuş.
Genel olarak bahsettiğiniz gibi zaten ama videoda hangi viskozitede yağ kullandığınızdan bahsetseydiniz iyi olurdu.
-
21 Temmuz 2024, 13:16
Genel olarak bahsettiğiniz gibi zaten ama videoda hangi viskozitede yağ kullandığınızdan bahsetseydiniz iyi olurdu.
75-80 şanzıman dişli yağı kullanıyorum ben
-
21 Temmuz 2024, 15:13
Ramazan Can adlı üyeden alıntı
75-80 şanzıman dişli yağı kullanıyorum ben
Bende değişmeyi planlıyorum aslında, Motul'un 150 ml yağına 200 TL vermektense 1 litre yağ alıp kullanmak daha mantıklı hemde neredeyse aynı fiyata.
-
21 Temmuz 2024, 16:33
Bende değişmeyi planlıyorum aslında, Motul'un 150 ml yağına 200 TL vermektense 1 litre yağ alıp kullanmak daha mantıklı hemde neredeyse aynı fiyata.
Ben uzun zamandır öyle yapıyorum.
-
21 Temmuz 2024, 16:38
İnternetten ilk bakışta Honda 6 bin km'de bir dişli kutusu yağı değişimi yapılır diyor. Hadi artık 12 bin olsun ama 30 bin olamaz ve varsa kitapçık bakın ama muhtemelen 17 cl 80W90 yağ önerdiğini sanıyorum.
-
21 Temmuz 2024, 17:48
İnternetten ilk bakışta Honda 6 bin km'de bir dişli kutusu yağı değişimi yapılır diyor. Hadi artık 12 bin olsun ama 30 bin olamaz ve varsa kitapçık bakın ama muhtemelen 17 cl 80W90 yağ önerdiğini sanıyorum.
Yetkili servise götürüyorsanız motorunuzu faturalarınızı kontrol edin 40-50 binde bile değiştirmiyor lar . Çok bilmişlik falan için yazmıyorum. İstenirse değiştiriliyor. Kullandığım yağ şanzıman yağı olarak üretiliyor ve diğer motorum olan fizy ve vespa dada bu yağı kullanıyıruz. Hatta 176 km deki gs1200 dede bu yağ var . İçinden çıkan yağda yine aynı yağ .
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)