Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Scooter şanzıman yağı değişimi.

REKLAM ALANI
    Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    Scooter şanzıman yağı değişimi gerçekten çok önemlidir. ben her 30000 de bir değişim yaparım.
    Buraya da Honda activa nın Şanzıman yağ değişim videosunu koyuyorum.
    https://youtu.be/kJondC5ZY_U?si=5AaN3BUT5ty0zytc
    jonvolkan bunu beğendi.
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    X-Slim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    23' Tvs Jupiter 110 CC
    Bende 2 binde değiştim sonra her 10 binde değiştirmeyi düşünüyorum hocam
    Ramazan Can bunu beğendi.

video bana ait değil ama bende bu şırınga tekniği ile xmax'in ağır bakım aralığı olan 20000 de bir değiştiriyorum.

jonvolkan bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı X-Slim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende 2 binde değiştim sonra her 10 binde değiştirmeyi düşünüyorum hocam
    Erken değiştirmenin bir zararı olmaz aksine faydası olur.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:11 ----------

Alıntı aLoneman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    video bana ait değil ama bende bu şırınga tekniği ile xmax'in ağır bakım aralığı olan 20000 de bir değiştiriyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=pMYFjx1kznU
    Ben video mu böyle neden ekleyemiyorum yaa.

Ben video mu böyle neden ekleyemiyorum yaa.
    video linkini altta gösterdiğim butonu tıklayıp içine yapıştıracaksın.

Motosikleti
    Lambretta V200 Special
    Şanzıman yağı değişiminde zaten üç parametre var: Periyot, ölçü ve yağ. Otuz bin km değişim periyodu yanlış, taşana kadar doldurmak yanlış, hangi yağı koyduğunuza da bakmadım daha. Yani insan doğru bilgi paylaşmak için böyle video çeker ama siz bir kullanma kılavuzuna bile bakmamışsınız.

Motosikleti
    Alıntı birbilent adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şanzıman yağı değişiminde zaten üç parametre var: Periyot, ölçü ve yağ. Otuz bin km değişim periyodu yanlış, taşana kadar doldurmak yanlış, hangi yağı koyduğunuza da bakmadım daha. Yani insan doğru bilgi paylaşmak için böyle video çeker ama siz bir kullanma kılavuzuna bile bakmamışsınız.
    Ne desem bilemedim. Bilmenizi isterim ki ilk kez yapmıyorum, ilk motorum değil ve 60-100 bin km dir motor kullanan biri değilim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:04 ----------

Alıntı aLoneman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    video linkini altta gösterdiğim butonu tıklayıp içine yapıştıracaksın.

https://i.hizliresim.com/2cs5p1m.jpg
    Teşekkür ederim.
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Kimi araçlarda kapasitesi taşana kadar doldurulması söyleniyor, genelde otomatik ve manuel araçların şanzımanlarında bu kural geçerli, difransiyellerde tamamı böyle diyebilirim. Kimi markalar hariç belirtilen dolum miktarı taşma kapasitesine denk geliyor. Tabi her zaman kara düzen ilerlemektense servis manuelinden bakmak en doğrusu.

Motosikleti
    Alıntı Motoseverrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kimi araçlarda kapasitesi taşana kadar doldurulması söyleniyor, genelde otomatik ve manuel araçların şanzımanlarında bu kural geçerli, difransiyellerde tamamı böyle diyebilirim. Kimi markalar hariç belirtilen dolum miktarı taşma kapasitesine denk geliyor. Tabi her zaman kara düzen ilerlemektense servis manuelinden bakmak en doğrusu.
    Çıraklık meslekte bize öğretilen ilk kural şanzıman ve diferansiyellerde taşına kadar doldurmak yani oranın üst seviyesi zaten maksimum seviyesini gösteriyormuş.

Motosikleti
    Alıntı Ramazan Can adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çıraklık meslekte bize öğretilen ilk kural şanzıman ve diferansiyellerde taşına kadar doldurmak yani oranın üst seviyesi zaten maksimum seviyesini gösteriyormuş.
    Genel olarak bahsettiğiniz gibi zaten ama videoda hangi viskozitede yağ kullandığınızdan bahsetseydiniz iyi olurdu.

Motosikleti
    Genel olarak bahsettiğiniz gibi zaten ama videoda hangi viskozitede yağ kullandığınızdan bahsetseydiniz iyi olurdu.
    75-80 şanzıman dişli yağı kullanıyorum ben

Motosikleti
    Alıntı Ramazan Can adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    75-80 şanzıman dişli yağı kullanıyorum ben
    Bende değişmeyi planlıyorum aslında, Motul'un 150 ml yağına 200 TL vermektense 1 litre yağ alıp kullanmak daha mantıklı hemde neredeyse aynı fiyata.

Motosikleti
    Bende değişmeyi planlıyorum aslında, Motul'un 150 ml yağına 200 TL vermektense 1 litre yağ alıp kullanmak daha mantıklı hemde neredeyse aynı fiyata.
    Ben uzun zamandır öyle yapıyorum.

Motosikleti
    Lambretta V200 Special
    İnternetten ilk bakışta Honda 6 bin km'de bir dişli kutusu yağı değişimi yapılır diyor. Hadi artık 12 bin olsun ama 30 bin olamaz ve varsa kitapçık bakın ama muhtemelen 17 cl 80W90 yağ önerdiğini sanıyorum.

Motosikleti
    İnternetten ilk bakışta Honda 6 bin km'de bir dişli kutusu yağı değişimi yapılır diyor. Hadi artık 12 bin olsun ama 30 bin olamaz ve varsa kitapçık bakın ama muhtemelen 17 cl 80W90 yağ önerdiğini sanıyorum.
    Yetkili servise götürüyorsanız motorunuzu faturalarınızı kontrol edin 40-50 binde bile değiştirmiyor lar . Çok bilmişlik falan için yazmıyorum. İstenirse değiştiriliyor. Kullandığım yağ şanzıman yağı olarak üretiliyor ve diğer motorum olan fizy ve vespa dada bu yağı kullanıyıruz. Hatta 176 km deki gs1200 dede bu yağ var . İçinden çıkan yağda yine aynı yağ .

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)