Pluggerz Unifit kulak tıkacı hk
Reklamlar
-
Değerli arkadaşlar, uzun yıllardır kullandığım silikon, tırto kulak tıkaçları dün Alaçatı'dan eve dönerken sök-tak sırasında yırtıldı. Ben de haliyle Rüştü Reçber gibi degaj vurup kulak tıkaçlarımı tarihin tozlu sayfalarına yolladım. Şimdi yeni bir kulak tıkacı alacağım, Alpine Motosafe düşünmüyorum, çünkü sökmesi takması için aparat olduğundan üşenirim, kıl olurum. Forumun konuyla ilgili önceki mesajlarından birinde bir üye kardeşimiz Pluggerz filtreli kulak tıkaçlarından bahsetmişti ama ne konuya ulaşabildim, ne mesajı bulabildim, ne de üye arkadaşın ismi aklımda. Bu nedenle Pluggerz Unifit motosiklet kulak tıkacı (23 dB) ya da Pluggerz Unifit Uçak & Seyahat kulak tıkacı (27 dB) seçenekleri arasından birini seçeyim diyorum. İkisinin de fiyatı 495 TL. Bu ürünü duyan, bilen, kullanan var mı?
Reklamlar
-
İlk olarak şu ürünü kullanıyordum ve memnundum:
https://www.bhphotovideo.com/c/produ...g_go_foam.html
Sonra çok kısa bir süreliğine şunu kullandım, pek memnun kalmadım. Sorduğun ürün buna benziyor. Filtre kısmı pek bir işe yaramıyor gibi geldi bana.
https://www.motoron.com.tr/motosikle...cilarina-ozel/
Yıllardır da bunu kullanıyorum ve memnunum. Bu ürünü fabrikadaki işçiler için alıyorlar aslında. Ben de denetimdi, müşteri ağırlamaydı gibi konular için fabrikaya gittiğimde, 1-2 kutu alıyorum.
https://www.tokgozler.com/howard-lei...t-kulak-tikaci
-
Motosafe'ler 36 dB. 27 ile 36 dB arasında 4,5 dB mutlak ses kesme farkı var. (36 olanlar %50 daha fazla kesiyor gibi hissettirir...)
27'ler 10 dB keser (yarıya indirir), 36'lar 14,5 dB keser (üçte birine indirir) gibi düşün.
-
Abi bu tip kulak tıkacı kullandım ama o katman şapkalarının kenarları kulağımı keser gibi acı ve ağrı yaptığı için 1 saat sonra artık çok can sıkmaya başlıyordu.3M in süngerimsi ipli tek parça kulak tıkacından aldım hem kulağımı acıtmıyordu hemde gayet güzel iş görüyordu. Kullanım ömrü sıkıntılı ama ben 1 sene kadar kullandım. Yıkayınca sünger şişiyor tek kötü tarafı o.
-
Cyan adlı üyeden alıntı
Motosafe'ler 36 dB. 27 ile 36 dB arasında 4,5 dB mutlak ses kesme farkı var. (36 olanlar %50 daha fazla kesiyor gibi hissettirir...)
27'ler 10 dB keser (yarıya indirir), 36'lar 14,5 dB keser (üçte birine indirir) gibi düşün.
İlla "üşenme, çubukla tak" diyorsun
-
Ben kullandım, çok memnunum. (başka bir tıkaç deneyimim olmadı ama)
-
tommygun adlı üyeden alıntı
İlla "üşenme, çubukla tak" diyorsun
Yani 3. alternatif Moldex tarzı olanlar, en iyi onlar kesiyor. Benim yanımda hep bulunur. Motosafe'ler bir süre sonra kulağımı acıtıyor (3-4 saat), Moldex'lerle 9 saat sürerim.
-
Cyan adlı üyeden alıntı
Yani 3. alternatif Moldex tarzı olanlar, en iyi onlar kesiyor. Benim yanımda hep bulunur. Motosafe'ler bir süre sonra kulağımı acıtıyor (3-4 saat), Moldex'lerle 9 saat sürerim.
Bu tek kullanımlık, yeşil olanlardan mı?
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Bu tek kullanımlık, yeşil olanlardan mı?
Ben defalarca kullanıyorum valla, ıslak mendille siliyorum.
-
16 Temmuz 2024, 21:19
Ben de kullan-at kullanıyorum. Ama temizlemiyorum. Çok kirlenmediği müddetçe birkaç kez kullanıp sonrasinda eli mahkum atıyorum. Fabrikalarda bol bol kullanıldığı için fiyatları uygun. Al 250'lik bir kutu, bol bol kullan. Kullan-at olmayanlar aşırı titiz olmadığınız müddetçe eli mahkum bakteri yuvası ve pislik deposu.
No-name tavsiye etmem. Howard Leight iyidir. Türlü özelliklerde ve standartlarda ürünleri mevcut.
dB değerine takılmayın. 25dB üstü fazlasıyla yeterli. Asıl önemli olan ne kadar kolay kullanıldığı. Takip çıkarırken uğraştırıyorsa kesinlikle tercih etmezdim.
Bulabilirseniz elinizle sıkıştırmadan takılanlar var, ben o modeli tercih etmiştim. Süper rahat ve kullanışlı.
-
16 Temmuz 2024, 21:37
hasmet adlı üyeden alıntı
...dB değerine takılmayın. 25dB üstü fazlasıyla yeterli...
25 dB olanlar dış ortam sesini 9 dB düşürür. Yani 100 dB'i 91 dB yapar. 91 dB halen çok yüksek bir seviye.
36 dB olanlar 100 dB'i 85,5 dB yapar, buna 7-8 saat maruz kalsanız bile tehlikeli olmaz ama 91 dB kulağınızı 2 saat sonra haşat eder.
TLDR; dB değerlerine kesinlikle takılın.
-
16 Temmuz 2024, 21:48
3'ün 5'in hesabını yapmayın. Tıkayın. Üstüne sonra bakarsınız.
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
-
16 Temmuz 2024, 23:32
Cyan adlı üyeden alıntı
25 dB olanlar dış ortam sesini 9 dB düşürür. Yani 100 dB'i 91 dB yapar. 91 dB halen çok yüksek bir seviye.
36 dB olanlar 100 dB'i 85,5 dB yapar, buna 7-8 saat maruz kalsanız bile tehlikeli olmaz ama 91 dB kulağınızı 2 saat sonra haşat eder.
TLDR; dB değerlerine kesinlikle takılın.
100dB aşırı yüksek bir değer... Ful kask içinde kulağınıza 100dB gelmemesi lazım, yan şeritte jet uçaklar inip kalkmıyorsa
Benim kullandığım 26dB indiriyor. 10+ saat yolculukta bile herhangi bir rahatsızlık yaşamadım.
Zamanında sadece kulak tıkacı satan bir siteden 25 civarı farklı kulak tıkacı içeren bir "sample set" satın alıp hepsini denemiştim. Aralarında 34dB olanlar da vardı. Daha fazla ses kesiyor ama ya kulak kanalına düzgün sokup çıkarmak daha sıkıntılı, tam düzgün sokmazsanız da 34dB elde etmiyorsunuz zaten. Düzgün takınca bile bazilari yolculuk esnasında rahat değil, ya basınç farkını hissettiriyor, ya kaşındırıyor, ya fazla kulak kiri salgılatıyor, vs. Eninde sonunda sağladığı marjinal farka değmedigini farkettim.
Tabi son birkac yilda farklı ürünler çıkmıştır, daha iyidir, bilemiyorum. Ama benim tecrübem bu yönde oldu. Kolay çıkarıp takılabilen ve saatlerce rahat kullanılabilen 26dB tikaç benim için çoook daha iyi bir çözüm oldu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:51 ----------
Yanlışım varmış: Kötü kask ve ortamlarda kask içi gürültü 100dB'i geçebiliyormuş. Bu arada farklı faktörler mevcut. Birincisi dB azaltma ölçü standartları Avrupa ve Amerika'dsa farklıymış, bu örnekte arada 4dB fark var nerdeyse: https://bloglocation.com/art/guide-earplugs-and-decibel
Bir de bir ürünün her örneği aynı dB azaltma gücünde olmuyormuş, minimumu alınıyormuş. Ama ortalama ürünün dB azaltma gücü verilen minimumdan en az 5dB daha yüksek. Bu da frekansa göre değişiyor, mesela daha yüksek frekanslarda 14dB daha güçlü azaltıyor.
Velhasıl mesele karışık. Ayrıntılı araştırmak ya da en iyisi bizzat denemek lazım. Tek bir rakama güvenmek mantıklı değil.
-
16 Temmuz 2024, 23:38
Şefin tafsiyesi:
5.56'yı bilmiyorum ama .357 desibeli düşürüyor. Test edildi, onaylandı.
-
17 Temmuz 2024, 00:11
hasmet adlı üyeden alıntı
...Yanlışım varmış: Kötü kask ve ortamlarda kask içi gürültü 100dB'i geçebiliyormuş...
Evet bayağı detaylı inceleme ölçüm yapan bir Youtube kanalında seyretmiştim 100 dB üzeri değerler vardı. O yüzden ne kadar çok o kadar iyi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)