Liqui Moly, Putoline, Motul?
Reklamlar
-
Cyan adlı üyeden alıntı
Ekleme: Şu Akdeniz Gezisi konusuna baktım da motor 1190 Adventure sanırım. Kılavuzu indirdim, 10W50 Fully Synthetic ve 5W40 Synthetic diyor gerçekten ama tavsiye edilen yağ ürünü ikisinde de aynı, Motorex Power Synt 4T:
https://i.ibb.co/6spJ3P2/Screenshot-...1749-Drive.jpg
Bence söylemini bir redaksiyon hatası üzerine kurgulamış gibisin? Ya da Motorex manyak, gitmişler fully synthetic ve synthetic ürünlerinin her ikisine de aynı ismi vermişler. Belki de gerçekten ürünlerin biri fully synthetic diğeri de synthetic'tir, o zaman öyle yazılmasının sebebi tavsiye edilen tam da öyle olduğu içindir. Çok da şey yapmaya gerek yok gerçekten...
İleride hasbelkader 5W40 fully synthetic kullanıp da debriyajın kaçırırsa buraya yazar yüzümü kara çıkarırsın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:27 ----------
"Yarı sentetik yağ kullanılması gereken bir motosiklet" diye saçma bir kavram olmadığı için sorun saçma, cevap alamaman ondan...
Mevzu kim daha uzağa işeyecek yarışmasına evrildi, benden bu kadar. Mantık ve sebep sonuç ilişkisine dayanan müspet bilgi yerine tarikat şeyhlerinin müritlerini yönlendirdiği şekilde anekdotlara dayanacaksak orada ben yokum.
Önce sentetikle tam sentetik aynı şey dedin. Sonra öyle yağ tavsiyesi olmaz dedin. Şimdi de suçu KTM ye attın ya. Daha ne diyeyim sana Haklısın mal bunlar o kadar motor yapıyorlar bir kullanım kitapçığı hazırlamaktan acizler. Yağ tavsiyesi gibi önemli bir noktayı bile kontrol etmemişler 3-4 sene yayınladıkları süre içinde.
Ben bundan sonra hunili üyenin tavsiyelerine uyacağım. En azından eğlenceli
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:23 ----------
Cyan adlı üyeden alıntı
Ekleme: Şu Akdeniz Gezisi konusuna baktım da motor 1190 Adventure sanırım. Kılavuzu indirdim, 10W50 Fully Synthetic ve 5W40 Synthetic diyor gerçekten ama tavsiye edilen yağ ürünü ikisinde de aynı, Motorex Power Synt 4T:
https://i.ibb.co/6spJ3P2/Screenshot-...1749-Drive.jpg
Bence söylemini bir redaksiyon hatası üzerine kurgulamış gibisin? Ya da Motorex manyak, gitmişler fully synthetic ve synthetic ürünlerinin her ikisine de aynı ismi vermişler. Belki de gerçekten ürünlerin biri fully synthetic diğeri de synthetic'tir, o zaman öyle yazılmasının sebebi tavsiye edilen tam da öyle olduğu içindir. Çok da şey yapmaya gerek yok gerçekten...
İleride hasbelkader 5W40 fully synthetic kullanıp da debriyajın kaçırırsa buraya yazar yüzümü kara çıkarırsın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:27 ----------
"Yarı sentetik yağ kullanılması gereken bir motosiklet" diye saçma bir kavram olmadığı için sorun saçma, cevap alamaman ondan...
Mevzu kim daha uzağa işeyecek yarışmasına evrildi, benden bu kadar. Mantık ve sebep sonuç ilişkisine dayanan müspet bilgi yerine tarikat şeyhlerinin müritlerini yönlendirdiği şekilde anekdotlara dayanacaksak orada ben yokum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:29 ----------
Sonradan ekleme:
power-synt-4t-sae-5w40:
https://motorex.com/en-ch/power-synt...category=82250
power-synt-4t-sae-10w50:
https://motorex.com/en-ch/power-synt...category=82250
İkisi de fully synthetic. Yani iyi trene bindirdin kendini de, beni de, vallahi helal olsun.
Sürekli aynı trende gitmeyelim, hat değiştir.
Reklamlar
-
Peki bunca yazı Türkiye genelinde kullanılan motorlara, kullanıcının bütçesi dahilinde alabileceği veya servisin, ustanın çaktığı yağı koyacağı gerçeğine ne etki etti bu tartışma?
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
sallami adlı üyeden alıntı
Peki bunca yazı Türkiye genelinde kullanılan motorlara, kullanıcının bütçesi dahilinde alabileceği veya servisin, ustanın çaktığı yağı koyacağı gerçeğine ne etki etti bu tartışma?
31 malzemesi işte, faydasız faydasiz işler. Ben pes ettim, (mecazdır) deve çobanı mıyım ki deveye hendek atlatmakla uğraşayım? Canım sıkılmış demek ki; trenle gezintiye çıkmışım, önceki durakta indim ben...
-
sallami adlı üyeden alıntı
Bilgi edinmek isteyen önce yağ değiştirmesini öğrenerek başlasın. Sonra buradaki tartışmalardan birşeyler alıp uygulayabilir.
-
sodurlu88 adlı üyeden alıntı
Bilgi edinmek isteyen önce yağ değiştirmesini öğrenerek başlasın. Sonra buradaki tartışmalardan birşeyler alıp uygulayabilir.
Maalesef iyi bir tavsiye değil seninki, merdiven altı ustanın okuma yazması olmayan göçmen çırağı da yağ değiştirebiliyor. Okuma ile işin olmadığı için ikinci gönderdiğin ürünün bilgi sayfasını incelememişsin, ondan yazma gereği duydum. Okumak iyidir nitekim. Önce okuyalım, bir de okuduklarımızı çeşitli güvenilir kaynaklardan doğrulayalım. Uygulama daha güzel olur öyle, en azından uygulamanın sonuçlarının sebeplerini daha iyi tartabiliriz.
-
sodurlu88 adlı üyeden alıntı
Yav babam kasma işte, herkes bu işleri anlayacak yapacak diye bir kural yok. Boş ver vallahi cahillik mutluluktur. Bu yapmak isteyenin öğreneceği bir şey. Daha millet forumda arama yapmıyor. Bilmem hangi yağın speclerine mi bakacak. Dediğim gibi liqui molynin tadı güzel. Senelerce arkadışımın yanında rektifiyede takıldım. Amerikan arabalarını aldım sattım. İnternet olmadığı zamanda yağı doldurur, çubuğu çeker, iki parmağımızın arsında bakar bi boktan anlamadan bunun zamanı gelmiş der ve yağ değiştirdik. Ne oldu hiç bir motoru kucağımıza almadık, yaptığımız hiç bir motordan şikayet almadık. Çok kasınca çok iş gelir başına. Boş ver yaşamana bak.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)