motor yağ yakıyor her 500 km de bi servise gidip yağ koydursam çok masraflı oluyor kendim yağ alıp arada eski yağın üstüne yağ eklesem bir şey olur mu alt kapağı açmak için ekipmanım yok o yüzden eski yağı tahliye edemiyorum
motor yağ yakıyor her 500 km de bi servise gidip yağ koydursam çok masraflı oluyor kendim yağ alıp arada eski yağın üstüne yağ eklesem bir şey olur mu alt kapağı açmak için ekipmanım yok o yüzden eski yağı tahliye edemiyorum
olmaz tabikide bir yere kadar bu işi yaparsın.zaten öyle yağ yakıyorsa onun tamir edilmesi şart.kendin eklersen daha basit olur hemde dedğin gibi kolay ve ucuz olur
Yağ eksiltmenin kaynağı piston silindir mi yoksa contadan sızdırma mı?
aynı yağdan al hiç sorun olmaz hatta o cc de çok farklı vizkolitede bir şey koymazsan yine sorun yapmaz ama sorunun kaynağını çözmen en mantıklısı pistondan vs ise zamanla daha çok yakar en son kalırsın yolda ama contadan vs ise boşu boşuna yağ al ekle ile uğraşmadan daha ucuza çözülür gibi
Yağ eksiltme aşırı fazla değilse, tamir zor ya da pahalıysa, mutat yağ ekleyerek idare etme bence gayet makul bir çözüm.
motor 2 zamanlı değilse durum normal değil, bence yağ yakma durumunu çözün öncelikle.
2008 yılında ilk yolda kalmamı bu sorundan yaşamıştım. Ekleye ekleye dolaşıyordum, en son piston kitleyip gece vakti e5 te kaldım.
Kısa zamanda tamirini yaptırman daha sağlıklı ve daha ucuza malolacaktır. Sık sık seviye kontrolü yapın.
Benelli TRK502 - Hyosung GV250 - Regalraptor SPT350 - Kanuni Caracal200 - Kanuni Windy125 - Kawasaki GPZ500 - Kawasaki EN500 - Aprilia MANA850 - Regalraptor Spyder250 - Honda VT600 - Zealsun ZS150-19
Eksilen yağı tamamlamanın bir zararı olmaz. Aynı özelliklerde aynı marka yağ kullanmaya dikkat et. Hatta yanan yağı azaltmak için yaz mevsimi biraz daha kalın yağ koyabilirsin.
MAkine yag yakarak eksiltiyorsa elbette ayni ozellikte ki bor yag ile tamamlamanin hic bir zarari olmaz.
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)