Başlangıç İçin Kask Önerisi
Reklamlar
-
Herkese selamlar,
Bu ay Pulsar F250 satın alacağım, ilk motorum olacak. Ekipman araştırmalarına başladım. Kask için maksimum 10 bin lira civarı bir bütçe ayırmayı planlıyorum. Daha düşük bütçelere de üzmez dediğiniz önerileriniz olursa onlara da açığım. Buğu önleme ve dahili güneş vizörü özelliği benim için önemli.
Biraz araştırma yaptım ve aşağıdaki modelleri buldum:
1- HJC I71 veya HJC F71
2- LS2 Challenger
Bu modellerden hangisini önerirsiniz? Veya farklı önerileriniz var mıdır?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Reklamlar
-
scorpion modellerine de bakip arastirmani öneririm
ama almisken biraz daha butce koyup daha kaliteli biseyler baksan kendimden biliyorum sonra ileride degisme ihtiyaci hissediyo insan
-
Bence kaskın başlangıcı olmaz. Kaza olduğunda başlangıç veya usta ayırmıyor.
Tabiki bütçe işi olmayınca olmuyor, bunun da farkındayım. Biraz daha bütçenizi zorlamanızı tavsiye ederim. Mesela lastik alırken durumum olmasa da taksitle de olsa borçla da olsa en iyisini almaya çalışırım. Motor istediğin kadar kaliteli, kıyafet istediğin kadar korumalı olsun lastiğin kötü ise virajda lastikten dolayı kayarsan iş bitti, geçmiş olsun.
Damacanadan hallice termoplastik kask kullanan da var, nazi kaskı dediğimiz çanak kullanan da. Anladığım kadarıyla kask ve ekipmanın öneminin farkında bilinçli bir kullanıcı olacaksınız. HJC nin Carbon modelleri var 22K bandında. Bütçenizi bu seviyeye yükseltmenizin imkanı varsa değerlendirin.
Ben cebimde beş kuruş yokken taksitle aldım. Çok zorlandım, öğlen yemeklerimden feragat ettim, akşamları çorba, salata yedim. ama bir şekilde ödedim.
Sizde böyle bir imkan yok ise Nexx Viliture öneririm. HJC den önce kullandığım kasktı ve çok memnundum.
-
HJC pek başlangıç sınıfında kask olmuyor.
Ben olsam Mt den giderdim 22.06 standartı yazıyorsa iş bitmiştir.
-
yakınlardaysan, git istanbul'daki mağazalarda farklı marka kaskları bi dene. iç kalıpları farklı hep. bedeni tutsa kalıbı tutmaz. zaten çok büyük ihtimalle de, internetten de alacak olsan gene o mağazaların web sitelerinden satın almış olacaksın.
-
Merhaba, öncelikle teşekkür ederim öneriniz için. Maalesef 20 bin civarına çıkma durumum şu an için yok. Nexx modeli ise tasarım olarak hoşuma gitti, bütçeme de uygun.
Fakat bir şey merak ediyorum; Bütçe ve kullanıcının tercihleri (mesela benim buğu önleme ve güneş vizörü) belli olduktan sonra kask seçiminde neye dikkat etmek gerekir?
İstanbul Kadıköy yakınlarında oturuyorum. Kaskımı almadan önce muhakkak mağazalarda deneyeceğim. Herkese teşekkürler.
-
Caberg Duke X öneririm. Sanırım bütçeniz dahilindedir.
Ben Caberg Duke 2 kullanıyorum bu da onun yeni modeli. Ben alırken güvenlik sertifikaları tam ve sharp testlerin 5 yıldız almış çene açılır kasklar arasında en ucuzuydu, Shoei ile aralarında 3 kat fyat farkı vardı shoei almaya param yetmeyince bundan almıştım ve memnun kaldım. ECE 22.06 sertifikası da almış yeni modeli. Güneş vizörü var ve vizör buğulanmasın diye pinlock yanında geliyor.
Kask alırken mutlaka kafaya deneyin, birinin çok rahat dediği kask sizin kafa yapınızda rahatsız edebilir, bir başka markanınki tam uyabilir. Denemeden alınmaz kask.
Kask alırken siyah vb. koyu renk almayın, mümkünse düz beyaz alın. Yolda ne kadar görünür olursanız o kadar iyi. Bir de alırken üretim tarihine bakın, zaten bir raf ömrü olan şeyler alırken olabildiğince yeni üretim olsun.
-
Nexx Y.100 B veya SX.100 olabilir. (Bazı modellerin düz renklerinden çene altı pedi çıkmıyor. Ona dikkat edin!) Bütçe az zorlanabilirse Nexx X.WST 2 de çok güzel bir kask. Vilitur çenesi açılan kasklardan, kuryelik gibi kaskı sık sık çıkartmanız gereken bir iş yapmıyorsanız (veya yolda sık sık sigara molası falan vermiyorsanız) çok tavsiye etmem; daha karmaşık yapıları var, az daha büyük oluyorlar, interkom kullanacaksanız hiç pratik değiller. (İnterkom mikrofonu için kaskın içine kol monte etmek zorunda kalıyorsunuz...)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)