Genel Gümrük İle Alakalı Bir Soru
Reklamlar
-
Selam arkadaşlar
Hollanda dan gurbetçi bir arkadaşım bir kaç motosiklet parçasını kromlatmak için bana kargo ile göndermek istiyor
Soru şu
Faturasız, ticari amaçlı olmayan şahsi bir malı (metal çıtalar ve parçalar) gümrükten geçebilir mi ?
Ben geçmez takılır dedim, o ise geçer dedi
Aynı şekil de geri gidecek
Bilgi sahibi olan var mı ?
Reklamlar
-
Geçiremez, "geçirirler".
(Türkiye'de aracını boyatan Almancının çıkışta vergi ödemek zorunda kaldığını okumuştum. Haberi bulamadım.)
-
TIGERSHARK adlı üyeden alıntı
Selam arkadaşlar
Hollanda dan gurbetçi bir arkadaşım bir kaç motosiklet parçasını kromlatmak için bana kargo ile göndermek istiyor
Soru şu
Faturasız, ticari amaçlı olmayan şahsi bir malı (metal çıtalar ve parçalar) gümrükten geçebilir mi ?
Ben geçmez takılır dedim, o ise geçer dedi
Aynı şekil de geri gidecek
Bilgi sahibi olan var mı ?
Abi selam, metal veya plastik malzeme hele ki 2.el %100 takılır gümrüğe. Malum ülkemiz kanunlarında 2.el bir malzemenin ithalatı izahatsız olarak mümkün değil. İzahatten kastımda, ürünün türevine göre belirlenen denetim veya işleme göre içeri sokulması gerekiyor.
Talebin esasen gümrük kanunlarında mevcut. Bir malzeme gelecek, Türkiyede işçilik görecek ve geri gidecek, bunun için geçici ithalat yapılıp, ürün yenilenip, tamir görüp tekrardan geri gönderilerek dosyası kapanarak işlem gerçekleştirilir. Bunu yapabilmen için bir gümrükçü ile çalışman lazım, o olmadan bu işlemin sorunsuz şekilde gelmesi ve gitmesi bir mucize.
Tavsiye: Bu süreç oldukça maliyetli olabilir. Araç hırsızlığının ve tamirinin meşhur olduğu çakma EU ülkelerine göndererek bu işi evraksız kağıtsız küreksiz çok daha ucuza ve hızlı halledebilir.
Selamlar.
-
Kargo ile gönderecekse takılma ihtimali çok yüksek. Hollandadan var mı bilmiyorum ama otobüs şirketleri ile göndermeyi deneyebilirsiniz. BG'ye gelen/giden otobüsler (metro, nişikli v.s) dünyanın malını geçiriyor. Yinede risk her zaman var.
-
Suriyeli olsaydı kolayca gelirdi ama vatandaşa gerekli şeyler için hep sıkıntı çıkar.
-
Herkes bi suriyeli beslese ortada sorun kalmaz
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)