espresso adlı üyeden alıntı
Motorda botu kar kış için değil ayaklarımızı, ayak bileğimizi ve kaval kemiğimizi korusun diye giyiyoruz. Öndeki kamyondan düşen taş kaval kemiğimize çarpsa ki orası motor sürerken açıkta kalıyor mermi etkisine yakın etki eder, uzun botlar bundan da koruyor.
Ben ayakları kolay kolay kokmayan, az terleyen şanslı azınlıktanım, botla hep rahat ederim. Gençlikte de metalci tarzı olsun diye yazın bile şort altına bot giyerdik, bota alışığım.
Uzun adventure botlar pahalı ama hem koruma, konfor ve terletme açısından rahatlık sağlıyorlar hem de kaliteli malzemeden üretildikleri için uzun yıllar dayanıyorlar, toplamda ucuza gelmiş oluyorlar. 2017'de 650 liraya taksitle aldığım, o devirde bütçemi sarsan botlarımı hala kullanıyorum, en az 2 yıl daha da gidecek gibi görünüyor, artık sıkıldım eskisin diye bekliyorum, ucuz mal almış olsam çoktan 2-3 çift eskitmiş olurdum belki de.
Ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim, bütçemi zorlar, taksitle falan iyisini almaya çalışırım uzun vadede ucuza gelir, mesela kışlık gündelik mont için de 2017 yılında columbia'nın bir montunu almıştım ona da 6 ay taksit ödedim bütçemi zorladı ama bu kış bile trakya ayazında üşümedim rahat ettim, artık eskidi önümüzdeki kış başı yine bütçemi zorlayacağım gibi görünüyor ama 7 yıl giymişim verdiğim paraya değdi. Üzerime giyeceğim şeyler konusunda böyleyim, çok şey almam, gerekmedikçe giysi almam ama alırsam iyisini alırım yıllarca eskiyene kadar giyerim.