Merhabalar.
Yeni aldığım AGV K6S kaskıma kaplama yaptırmak istiyorum. İstanbul içi PPF kaplama yapan yer biliyor musunuz arkadaşlar?
Merhabalar.
Yeni aldığım AGV K6S kaskıma kaplama yaptırmak istiyorum. İstanbul içi PPF kaplama yapan yer biliyor musunuz arkadaşlar?
Öncelikle hayırlı olsun
Kask için kaplama yapıldığını ilk defa duydum.
Ankara içi kaplama yapan varsa bende kaplattırmak isterim şahsen
Ziebart şubelerini arayıp bir sor istersen yapıyorlar mı ama pahalıya patlayabilir kask için değer mi bilemedim. Orta kalite malzeme ile komple araç kaplatmak 70-80 bin liraları buluyor şu an. Uğraşmak isterlerse artmış malzemelerden ucuza da yapabilirler.
Yaa Instagram da kaskı almadan önce karşıma kaç kere çıktı hiç isimlerine falan dikkat etmemiştim sayfaların, şimdi ara ki bulasın
Ben benim motoru komple söktüm bir saat uğraştım ama olmadi deponun kivrimlarina ppf olmadi cok uzuldum sadece yarim yapti depoyu tank pad misali koruyor iste ama kaplaninca cok guzel parlak duruyordu
Yok ben söktüm ppf ci kapladi ama olmadi :(
Hocam bir ara PPF kaplama işi ile uğraştım hatta kendi motosikletimin depo hariç yan grenajlarını kapladım. Depo hariç çünkü kıvrımından kaynaklı temiz işçilik çıkarmak zor bazı yerlerinde ufakta olsa katlanmalar oldu içime sinmedi söktüm. Çoğu kişi fazla kıvrımdan dolayı motosikleti bile kaplamak istemezken kask kaplama işinin biraz zor olacağını ve çoğu işletmenin yanaşmayacağını düşünüyorum.
Sonunda buldum hocam karşıma çıktı tekrardan dediğim sayfa.
Numara üzerinden iletişime geçtim ve bilgi aldım işletme sahibinin bana söylediği şey şu; İlk başta ben sordum normalde otomobillere kapladığınız PFF kaplamalardan arta kalanları mı kaska kullanıyorsunuz diye çünkü çoğu işletme öyle yapıyor, bana mat ve parlak kasklar için ayrı ayrı PPF kaplama kullandıklarını şu anda ellerinde sadece parlak kasklar için ppf kaplama kaldığını söyledi. Eğer yüzde yüz kaplamaya yaptırmayı düşünüyorsanız bana önceden haber verin ona göre mat ppf kaplama getireyim dedi.
Ücret olarak vizor dahil tek kaskın kaplama ücreti 5 Bin TL dedi fakat biz iki arkadaş gidecektik size kask başına 4 Bin yaparım dedi ama bize fazla geldi o fiyatlara motoru boydan boya kaplıyorlar. Yaptırmak isteyen ve durumu olan varsa bu işletmeye yaptırabilir.
Tek sorum olacak...
Neden?
arapla yağ ilişkisinin kaskla ppf versiyonu
tickles my pickle to see that motor wiggle
Memleketn genelinde boya takıntısı var.Ülkemizde otomobil almak zor olduğundan alanda aman çizilmesin boyası solmasın diye yaptırıyor heralde.Kask için neden yaptırılır.belki çok daha parlak görünüyordur kaplanmışını canlı görmedim.
Ama şu otomobillere yaptıkları yanarlı dönerli boyalarada içim gıcıklanmıyor değil.Adam siyaha boyamış ışık altında mora kırmızıya falan dönüyor rengi acayip bişeyy.
Yahu kask zaten kafatasını darbelerden koruma amaçlı. Zaten kendisi darbelerden koruma amaçlı olan bir ürünü, darbelerden nasıl koruyacakmış PPF kaplama?
Kask dediğin otomobil gibi ikinci el piyasası olan bir ürün de değil ki, rengini koruyacak kaplama yaptırasın. Kask zaten darbe aldı mı, bitti, geçmiş olsun. Çöpe atılacak. PPF çizikten korusa ne olur, korumasa ne olur?
Tamamen pazarlama işi...
Bence dünyanın en gereksiz işi ama kolay temizlemeye faydası olur denebilir.
O kask iin hazır bilgisayar kesimli bir kit bulursan kendin uygulayabilirsin. Misal K3 SV için xpel'de hazır kit var $30 fiyatı, ama K6 için bir şey bulamadım. İlle de bir şey yapacağım diyorsan seramik uygulayabilirsin, ppf kadar kalın bir kaplama olmasa da toz böcek temizleme vs'de işe yarar.
ben motorun deposunu ekranina 1000tl para verdimmayıs ayında falandı yeni yanı.kask için çok saçma bir para ve saçma bir detay.çok seviyorsan seramik sprey falan var motora arabaya kullanıyorum arada da kaska sıkıyorum.toz olmuyor su tutmuyor parıl parıl parlıyor.hem motora hem kaska dene.bu arada bu boş zaman ve yetenek sabır işi.kafaya taktıysan 1000tl teklif et kaplamacilara illaki birisi kabul eder.ama kendi görüşüm ve beklentim illakı bir yerden açılıcak ucu sürekli elde vs çok uğraştırır.bu arada her motoruma depo ve ekrana ppf kesinlikle yaptırırım herkesede ciddi derecede tavsiye ederim.kafam rahat oluyor o işte beni rahatlatıyor.kullanımdada poşet kutu vs koyuyorum depoya tabiki 0 çizik extra parlaklık cabası
Arkadaşlar bende Ankara Mercan Motor da yeni kaskıma PPF kaplattırdım
İlgisini çekenler inceleyebilir ve tercih edebilirler
https://streamable.com/6p240d
Yorumlardaki saçma bulan arkadaşlar için şöyle bir şey söyleyeyim olay kaza anında koruması değil, yanımızda taşırken sağa sola ufak sürtme vb sebebiyle kaskın görüntüsünün bozulmaması açısından böyle bir uygulama tercih ediliyor
0 çizik, sürekli parlak, hep yeni.. hiç bir yaşanmışlık belirtisi yok (!?)
tickles my pickle to see that motor wiggle
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)