Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

FC MOTO - Eldiven

REKLAM ALANI
    Metehan48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Rocket 3 GT 221 Edition
    Merhaba arkadaşlar.

FC MOTO'dan linkteki ürünü satın almak istiyorum.

https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf...-R2-Glove-0005

Ürünü sepete eklediğimde 151,22 € fiyatı var. Sepete devam ettiğimde UPS kargo ile 25,95 € daha üzerine fiyatı ekleniyor. Toplamda 177,17 € fiyata çıkıyor.

Şimdi ben FC MOTO'dan 2-3 €'luk kupon istesem ürün 148-149 € bandına gelecek ve 150 € altına inmiş olacak.

Fakat aklıma takılan şu, ürün 148 € diyelim, kargosu 26 €, totalde ödeyeceğim tutar 174 € olacak. Bu ürün gümrüğe girdiğinde sıkıntı yaşar mıyım?

Gümrükte sadece ürün fiyatına mı bakıyorlar yoksa kargo dahil olarak mı bakıyorlar?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Yaşayabileceğin maksimum sıkıntı "faturasını göster bakalım" demeleri olacaktır. Bunu bazen yapıyorlar, sanki ürün yanında fatura yokmuş gibi... =) sen de bu PDF'i sunuyorsun ve konu kapanıyor.
    Ha bunu DHL ile gümrükleme yapılırken şak diye halledebilirsin, PTT işin içinde olduğu zaman "gel gümrüğe faturanı göster" gibi salak bir talepte bulunabilirler ama şimdiye dek PTT'yle gelen bir üründe böyle bir şey hiç duymadım.

Kanuni durum da net bu konuda, gümrükleme işleminin temeli sadece ürün fiyatından yapılır, navlun dahil edilmez.

Bunlar şu konuda geçiyor bu arada:
    https://www.motosiklet.net/forum/mot...s-rehberi.html
    Genel yurtdışı alışveriş tecrübesi/soruları da burada toplanırsa daha kolay olur diye düşünüyorum.

*

5000TL'ye GP PRO R da bedava ama yaaa =)
    Metehan48, dundanbiri ve -Black- bunu beğendiler.

Rheago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Titanic 150-S
    Faturada ürünün normal fiyatı ve senin kupondan gelen iskonto tutarı gözükecek. Gümrükte ürünün gerçek bedelinin 151 Euro olduğunu fark edip 150 Euro üstüymüş gibi muamele edebilirler. Benzer şeyi kask alırken ben de düşünmüştüm. Ama risk almak istemedim. Almak istediğim rengi 151 Euro, ama farklı rengini mecbur 142 Euro ya sipariş ettim.
    Metehan48 ve -Black- bunu beğendiler.

Yobaaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TRK 502X
    ben mont almıştım gümrüğe takılmıştı. ürünün fiyatı 147 euro idi geri kalanı gönderim ya abi o gerisi gönderim ücreti dedim adamda göstersene bi dedi ben giriş yapmaya çalışırken sabremedi taam taam öde şunu vezneye git dedi teşekkür ettim eve döndüm.
    Metehan48 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaşayabileceğin maksimum sıkıntı "faturasını göster bakalım" demeleri olacaktır. Bunu bazen yapıyorlar, sanki ürün yanında fatura yokmuş gibi... =) sen de bu PDF'i sunuyorsun ve konu kapanıyor.
    Ha bunu DHL ile gümrükleme yapılırken şak diye halledebilirsin, PTT işin içinde olduğu zaman "gel gümrüğe faturanı göster" gibi salak bir talepte bulunabilirler ama şimdiye dek PTT'yle gelen bir üründe böyle bir şey hiç duymadım.

Kanuni durum da net bu konuda, gümrükleme işleminin temeli sadece ürün fiyatından yapılır, navlun dahil edilmez.

Bunlar şu konuda geçiyor bu arada:
    https://www.motosiklet.net/forum/mot...s-rehberi.html
    Genel yurtdışı alışveriş tecrübesi/soruları da burada toplanırsa daha kolay olur diye düşünüyorum.

*

5000TL'ye GP PRO R da bedava ama yaaa =)
    Vallahi hocam kanun da bir sürü şey yazıyorda hepsini uygulayıp denetimli düzgün şekilde işletmiyorlar. Bende Fethiye'de ikamet ediyorum gümrüğe gidip konuşma gibi bi şansım yok.

Yani nakliyeyi esas almıyorlarsa %5 iskonto verdiler şimdi bana. UPS kargo seçeneği ile sipariş vereceğim bakalım ne olacak.

Aynen çok iyi fiyat gibi geldi bana da. GP Pro R2 hocam bu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:00 ----------

Alıntı Rheago adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Faturada ürünün normal fiyatı ve senin kupondan gelen iskonto tutarı gözükecek. Gümrükte ürünün gerçek bedelinin 151 Euro olduğunu fark edip 150 Euro üstüymüş gibi muamele edebilirler. Benzer şeyi kask alırken ben de düşünmüştüm. Ama risk almak istemedim. Almak istediğim rengi 151 Euro, ama farklı rengini mecbur 142 Euro ya sipariş ettim.
    Kupon değilde %5 iskonto verdiler bana. Sipariş kısmında belirtin fiyatı biz ayarlarız dediler. Ben bu riske gireceğim sanırım denicem sansımı

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:03 ----------

Alıntı Yobaaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben mont almıştım gümrüğe takılmıştı. ürünün fiyatı 147 euro idi geri kalanı gönderim ya abi o gerisi gönderim ücreti dedim adamda göstersene bi dedi ben giriş yapmaya çalışırken sabremedi taam taam öde şunu vezneye git dedi teşekkür ettim eve döndüm.
    %5 iskontoula 143,4 euro ya gelcek ürün, 26 euro da teslimat, vericem siparişi, ne olacak bitecek bu konunun altına yazarım.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Heralde Marmaris Gümrük Müdürlüğü'ne çağırırlar, kalkıp İstanbul'a çağıracaklarını sanmıyorum ama. Yani bizim ülkede belli olmuyor tabi.
    Ama muhtemelen de bir şey olmayacaktır.
    Metehan48 bunu beğendi.

Motosikleti
    Heralde Marmaris Gümrük Müdürlüğü'ne çağırırlar, kalkıp İstanbul'a çağıracaklarını sanmıyorum ama. Yani bizim ülkede belli olmuyor tabi.
    Ama muhtemelen de bir şey olmayacaktır.
    143,5 €'ya düşüyor ürün. Bence gümrükten sorunsuz geçer yav. Kargo bedelini sonuçta ayrı keserler. Hayırlısı siparişi vereceğim, göreceğiz.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı Metehan48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    143,5 €'ya düşüyor ürün. Bence gümrükten sorunsuz geçer yav. Kargo bedelini sonuçta ayrı keserler. Hayırlısı siparişi vereceğim, göreceğiz.
    Tek fatura keserler ama mutlaka kargo bedeli ayrı kalem olarak belirtilir.
    İşte normalde bunu ayırt ediyorlar zaten fatura onların da önüne gelebildiği için, bu sene şansıma denk geldi benim bir sipariş €150'yi gerçiyordu kargo ile, DHL dedi ki gümrük memurları evrak istiyor, faturayı ve ruhsatı istediler, halloldu normal vergisini ödedim geldi. PTT olunca maille istemek yerine çağırabilirler, o risk var ama orada da işte Marmaris Gümrük'e gitmek yeterli olur diye umuyorum. Tabi bu şanssızık olursa o da, yoksa dediğin gibi direk geçmesi lazım.
    youtube.com/@bisuruyorum

TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konu dan alakasız bende bu deri eldiveni sipariş verdim. Her şeyi ile 1800tl maal oldu. Eldiven ihtiyacı olan göz ardı etmesin derim. Türkiye fiyatı min x2

https://s.click.aliexpress.com/e/_DdfLPcX

Motosikleti
    Tek fatura keserler ama mutlaka kargo bedeli ayrı kalem olarak belirtilir.
    İşte normalde bunu ayırt ediyorlar zaten fatura onların da önüne gelebildiği için, bu sene şansıma denk geldi benim bir sipariş €150'yi gerçiyordu kargo ile, DHL dedi ki gümrük memurları evrak istiyor, faturayı ve ruhsatı istediler, halloldu normal vergisini ödedim geldi. PTT olunca maille istemek yerine çağırabilirler, o risk var ama orada da işte Marmaris Gümrük'e gitmek yeterli olur diye umuyorum. Tabi bu şanssızık olursa o da, yoksa dediğin gibi direk geçmesi lazım.
    Siparişi verdim. Tek fatura ama ayrı kalem keserler, bende öyle olacağını düşünüyorum. Sipariş yorumuna ticket numarasını da girdirdiler, oradan takip edecekler.

Valla ben DHL seçmedim kargoyu. UPS daha hızlı gelir diye UPS seçtim 8 € fazla verip. İnşallah öyle olur. Sıkıntısız geçmesi lazım şuan her şey kitaba uygun. En kötü dediğin gibi gümrüğe giderim artık.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Siparişi verdim. Tek fatura ama ayrı kalem keserler, bende öyle olacağını düşünüyorum. Sipariş yorumuna ticket numarasını da girdirdiler, oradan takip edecekler.

Valla ben DHL seçmedim kargoyu. UPS daha hızlı gelir diye UPS seçtim 8 € fazla verip. İnşallah öyle olur. Sıkıntısız geçmesi lazım şuan her şey kitaba uygun. En kötü dediğin gibi gümrüğe giderim artık.
    Bu kargo işleri yüzünden FC'den biraz soğudum ben.
    Ufak tefek bir kaç parça şey söylüyorum, €40 diyor. O da DHL Ground + PTT, kabaca iki hafta kadar sürebilecek bir kargo süreci. Üstüne FC'den kaynaklanmasa da beni etkileyen başka bir konu, PTT'ye kapıda nakit vergi ödemek.
    Geçen hafta Carpi'den bir sipariş verdim. Yağ anahtarı, 12 litre çanta + 10 litre yağ toplama kabı, baya cüsseli bir kargo yani, €36 ödedim ve DHL Express. Pazartesi öğlen verdim siparişi, Salı sabahı mail geldi ben kartımla vergiyi ödedim, öğlen teslim edilmişti.

Şimdi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? FC'nin hacmi carpi'den düşük olamaz, DHL express yerine ground kullanıp bir de daha fazla kargo ücreti alıyor... UPS gönderimini denemedim hiç açıkçası bir şey diyemiyorum ama daha pahalı olduğuna göre express gönderimdir muhtemelen.
    youtube.com/@bisuruyorum

Motosikleti
    Bu kargo işleri yüzünden FC'den biraz soğudum ben.
    Ufak tefek bir kaç parça şey söylüyorum, €40 diyor. O da DHL Ground + PTT, kabaca iki hafta kadar sürebilecek bir kargo süreci. Üstüne FC'den kaynaklanmasa da beni etkileyen başka bir konu, PTT'ye kapıda nakit vergi ödemek.
    Geçen hafta Carpi'den bir sipariş verdim. Yağ anahtarı, 12 litre çanta + 10 litre yağ toplama kabı, baya cüsseli bir kargo yani, €36 ödedim ve DHL Express. Pazartesi öğlen verdim siparişi, Salı sabahı mail geldi ben kartımla vergiyi ödedim, öğlen teslim edilmişti.

Şimdi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? FC'nin hacmi carpi'den düşük olamaz, DHL express yerine ground kullanıp bir de daha fazla kargo ücreti alıyor... UPS gönderimini denemedim hiç açıkçası bir şey diyemiyorum ama daha pahalı olduğuna göre express gönderimdir muhtemelen.
    Benimde ilk siparişim FC'den. 26€ UPS, DHL 20€ imiş. 6€ fazla vermişim. Kargosuyla beraber fiyatı bana çok uygun geldi. Türkiye'de 10,5-11k bandında satıyorlardı, kaldı ki stok yok.

Kargo'da baya fark olmuş Carpi ile FC'nin.

UPS Express gönderim evet.

Rheago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Titanic 150-S
    Ben de 1 Temmuz Pazartesi günü aşağıdaki linkteki kaskı sipariş verdim 142 EUR + 26 EUR UPS Express kargo ile. Toplam 168 EUR ödedim. Aynı gün kargoya verildi. Dün de gümrük işlemleri başladı İstanbul'da. Az öncede mesaj geldi UPS den 1016 TL vergi ödemeniz gerekiyor diye. Ödemeyi yaptım bugün bekliyorum bakalım gelmesini.
    HJC F70 Galla Red

Ürün Bedeli + UPS Express Kargo + Vergi = 7.088,60 TRY tuttu.
    Ürünü İstanbul'daki birkaç mağazada 11.500 TL ye gördüm. Başka mağazada 25 gün içinde 13.000 TL ye getiririz falan demişti.
    Mağazalarda kaskı deneyip aldım FC-Moto'dan. Bundan önce HJC C70 kask almıştım artçım için XL beden. Ama o olmayınca elimde kaldı maalesef. İade etmeye çalışsam her şey dahil 5350 TL ödediğim ürün için toplam 6000 TL masraf etmiş olacaktım iade kargo bedeli dahil. Sonrasında 3500 TL geri ödeme almış olacaktım, ödediğim kargo ve vergileri düştüğümüzde. Ben de Türkiye de satmaya çalışıyorum.
    Metehan48 bunu beğendi.

muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 800
    ...........................

Motosikleti
    Alıntı Rheago adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de 1 Temmuz Pazartesi günü aşağıdaki linkteki kaskı sipariş verdim 142 EUR + 26 EUR UPS Express kargo ile. Toplam 168 EUR ödedim. Aynı gün kargoya verildi. Dün de gümrük işlemleri başladı İstanbul'da. Az öncede mesaj geldi UPS den 1016 TL vergi ödemeniz gerekiyor diye. Ödemeyi yaptım bugün bekliyorum bakalım gelmesini.
    HJC F70 Galla Red

Ürün Bedeli + UPS Express Kargo + Vergi = 7.088,60 TRY tuttu.
    Ürünü İstanbul'daki birkaç mağazada 11.500 TL ye gördüm. Başka mağazada 25 gün içinde 13.000 TL ye getiririz falan demişti.
    Mağazalarda kaskı deneyip aldım FC-Moto'dan. Bundan önce HJC C70 kask almıştım artçım için XL beden. Ama o olmayınca elimde kaldı maalesef. İade etmeye çalışsam her şey dahil 5350 TL ödediğim ürün için toplam 6000 TL masraf etmiş olacaktım iade kargo bedeli dahil. Sonrasında 3500 TL geri ödeme almış olacaktım, ödediğim kargo ve vergileri düştüğümüzde. Ben de Türkiye de satmaya çalışıyorum.
    Yani gümrük vergi ödemesi çıkmaması gereken ürüne gümrük vergisi mi ödemiş oldunuz 1016 TL hocam? bende 143,5 € + 26 = 169,5 €'ya aldım, kargoya verildi ama daha yola çıkamadı 3 gün oluyor, bekliyorum bende.

Bende bedenimi bilmeden satın aldım. Türkiye içerisinde en uygun fiyatlı 10,500 tl civarlarında (stok yok). Beden uymazsa bende ettiğim masraf karşılığında ilan edip satmayı düşünüyorum, yenisini sipariş edeceğim tabiii ki %36 indirim bitmez ise.

Motosikleti
    250r
    Yani gümrük vergi ödemesi çıkmaması gereken ürüne gümrük vergisi mi ödemiş oldunuz 1016 TL hocam?
    Gümrük vergisi değildir o. KDV'dir. Gümrük vergisi olsa duramaz.
    Metehan48 bunu beğendi.

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    hocam totalde ödenen ücretin 150 Euroyu geçmemesi gerekli diye biliyorum. Geçtiği zaman ithalat olayına giriyor, bunun prosedürü de sıkıntı. ödediğiniz ürün fiyatının 2-3 katı masraf çıkabiliyor.

Motosikleti
    Alıntı yec adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gümrük vergisi değildir o. KDV'dir. Gümrük vergisi olsa duramaz.
    Anladım hocam. O zaman bana da çıkacak o KDV.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:21 ----------

Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam totalde ödenen ücretin 150 Euroyu geçmemesi gerekli diye biliyorum. Geçtiği zaman ithalat olayına giriyor, bunun prosedürü de sıkıntı. ödediğiniz ürün fiyatının 2-3 katı masraf çıkabiliyor.
    Ürün 143,5 €'ya kesildi faturası, geri kalan 26 € taşıma ücreti.

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    nedir son durum?

fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Ben de bugün 128 Euro'ya Motocard.com'dan Pirelli 140/90-15 lastik ısmarladım. Shipping de 56 Euro. Toplam 185 Euro tuttu. Umarım gümrükte takılmaz.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)