Hayırlı olsun alpinestars bağımlısı olarak eldivenleri çok beğendim. Ben de yeri gelmişken sorayım. Zincir ve sele çantası aldım kargo dahil 129 euroya geldi. UPS getirecek kargomu salı günü tahmini teslim diyor. Bu vergi işini nasıl yapıyoruz?
Hayırlı olsun alpinestars bağımlısı olarak eldivenleri çok beğendim. Ben de yeri gelmişken sorayım. Zincir ve sele çantası aldım kargo dahil 129 euroya geldi. UPS getirecek kargomu salı günü tahmini teslim diyor. Bu vergi işini nasıl yapıyoruz?
Bu modeli çok güzel gerçekten. İnanılmaz ucuza aldım, mutluyum. Hocam şöyle olacak. Ürünler İstanbul gümrüğe gelince size UPS'den Türkiye'den mesaj gelecek. "Gönderiniz Türkiye'ye ulaşmıştır. Gümrük işlemlerinize devam edebilmek için; Import Asistan Linki: ....." diye. O linke tıklayıp formu doldurun. Slip ve Fatura .pdf'lerine ihtiyacınız olacak. Eğer ki FC-MOTO'dan aldıysanız direk ikisini de gönderiyor zaten.
Bunu hallettikten sonra da Maktu vergi ödemesi oluşturulmuştur diye mesaj gelecek yine. Benim ki formu doldurduktan 4 gün sonra geldi. Sonra tekrar mesajdaki linke tıklayarak hızlıca ödemenizi yapabilirsiniz. Sonrasında da kargo dağıtım işleri vs. sürüyor.
Bu arada Maktu Vergi linkinde ben ilk açtığımda telefon numaramı kabul etmedi, eşimin, kuzenimin, kardeşimin no.larını denedim bir türlü olmadı. Sahada çalışıyordum sinir olup kapadım linki sonra bakarım diye, 2-3 saat sonra tekrar girip ödemeye çalıştığımda telefon numaramı kabul etti. Hani başınıza gelirse biraz zaman verin diye dedim.
Hayırlı olsun bu arada.
Öncelikle teşekkürler. Bu arada link geldi dediğiniz gibi form dolduruyorum fakat şu slip olayını tam anlamadım. Mailden gelen slip iade slipi ve kredi kartı ile aldığım için de banka slip veya dekont oluşturmuyor. İade slipini veya faturayı aynı kısma tekrar yüklesem sıkıntı olur mu?
Bir de bu şahsi kısmından yurda son giriş belgesi falan istiyor onu nasıl halledeceğiz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:52 ----------
İşten güçten kafa kalmadığı için her şeyi yanlış anlamışım. Şimdi geniş bir zamanda hallettim. Bilgilendirdiğiniz için tekrardan teşekkür ederim. Ürünler gelince ben de durum güncellemesi yaparım.
Ben de Fed-ex ile lastik getirtme tecrübemi anlatayım.
Motocard sitesinden 165 Euro'dan 128 Euro'ya düşmüş Pirelli marka bir lastik ısmarladım.
Posta ücreti 56 Euro, Ispanya'dan geliyor.
928 TL (Avrupa'dan olduğu için %20) de gümrük masrafı çıktı,
Bunu Fed-ex'in banka hesaplarına nakit olarak yatırmanız gerekiyor. Kredi kartı geçmiyormuş.
Toplam gelme süresi 10 gün.
Sonuç olarak
7500TL gibi bir fiyata tek bir lastik alabildim. (Bu lastik Türkiye'de bulunmuyor, bulunsa da 10 binden aşağı olmaz diye düşünüyorum)
https://www.motocard.com/en/tires/pirelli-800200.aspx
Ben de bot satın almıştım ayın 18'inde. Şimdi takip numarasından baktığım zaman lokel UPS'ye gelmiş falan diyor ama bir bildirim gelmedi bana henüz formdur vs. Yarın teslim edilecekmiş. Bekliyoruz...
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:53 ----------
Bunu yazdıktan 10 dk sonra mesaj geldi
İşten güçten bende şimdi okuyabildim mesajınızı, halletmenize sevindim. Ben o şahsi kısmı değil de direk e-ticaret miydi neydi onu seçip geçmiştim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:38 ----------
Bi benim ürünler uzun sürdü heralde gelmesi bu nedir yav.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)