Diğer arkadaşların ne yazığını okumadım ama;
Gümrük tutarına her türlü mal bedeli + kargo + ardiye vs. dahildir. Limitleri aştığında "normal şartlarda" gümrüğe takılır.
Diğer arkadaşların ne yazığını okumadım ama;
Gümrük tutarına her türlü mal bedeli + kargo + ardiye vs. dahildir. Limitleri aştığında "normal şartlarda" gümrüğe takılır.
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
Benim bildiğim sadece mal bedeli 150 Euro'yu aşmazsa sorun yok.
Posta dahil değil yani.
Sizin pratikte tecrübeniz var mı bu konuda?
Yoksa tahmini bilgi mi?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:00 ----------
şurada da bu konu tartışılımış:
https://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/215454-yurtdisindan-alisveris-rehberi-4.html
150 EUR ve altı sadece mal bedeli oluyor. Kargo bedeli dahil değil. Mal bedeli 143 EUR olup Kargo ile beraber 168 EUR olan alışveriş yaptım. Sorunsuz teslim edildi. Ayrıca Gümrük tutarı mal bedeli üzerinden hesaplanır. Yanlış bilgi vermeyin insanlara.
Merhaba arkadaşlar. 143,5€ ürün + 26€ kargo şeklinde siparişimi vermiştim. Gümrükte 1048 TL normal vergi çıktı, ödedim ve gümrükten dün çıkışı yapıldı bilgisi geldi.
Sorunsuz geçti ürün, sadece, henüz elime ulaşmadı. Hala beklemekteyim.
Ben de senin gibi iskontolu yapmak istedim alışverişi. Almak istediğim kaskın sevdiğim rengi 151 EUR başka rengi ise 143 EUR a düşmüştü. 151 EUR olanı biraz daha düşürmelerini istedim ama düşürmeyince fiyatını ben de mecbur 143 EUR olan kaskı aldım. Kaskı aldıktan sonra bana %5 iskonto kuponu verdiler. Bilseydim senin gibi iskontolu fiyattan baz aldıklarını beklerdim ben de kupon kazanmayı.
Alışverişlere yönelik farklı bir uygulama varsa bir şey diyemem. Ama zamanında ticari olarak ithalat da yapmış biri olarak, gümrük vergisi ve kdv hesaplanırken kargo bedeli hatta ardiyenin de dahil edildiğini net olarak söyleyebilirim. Merak eden araştırabilir.
Diğer yandan, bizde düzenlemeler rastgele yapıldığı ve bazen kısa sürelere özel olarak durum değiştirilebildiği için durum nedir bilemiyorum.
Bugün senin 168 euroluk malına sıkıntı çıkarmazlar, yarın ötekine 151 euro diye arıza çıkarırlar. Görevli kişiye göre bile değişiyor bu işler.
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
ülkemizde maalesef uygulama birliği olmadığı için bazı iş bilmeyen, yönetmelik okumayan çalışanlar kafasına göre iş yapabiliyor. ancak haklarımızı öğrenmemiz gerekli.
https://ticaret.gov.tr/gumruk-isleml...argo-muafiyeti
6.Soru: Posta/hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesi neye göre yapılır? Kargo ücreti dikkate alınır mı?
Cevap: Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesinde, kargo ücreti dikkate alınmayacak, ayrıca aynı gönderici tarafından Türkiye’deki bir alıcı adına gönderilen aynı konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate alınacaktır.
Aslında şöyle onu da açıklığa kavuşturayım, ben ürünü 151€ + 26€ kargo parası ile sipariş ettim ama sipariş etmeden önce onlara mail atmıştım 2-3 € indirim yapar mısınız diye. Onlarda siparişin son sayfasına geldiğimde, %5 iskonto ve bilet numaranızı yazın dediler. Aynı şekilde yaptım.
Daha sonrasında düzenledikleri fatura da indirimli olarak 143,5€'ya düşürdüler. Aslında indirimli almadım ama kağıt üzerinde indirimli almış oldum, bu şekilde de gümrükten yırtmış oldum.
Bakalım kargo dahil 97 euroya knox aldım. Ne kadar vergi çıkacak.
Gümrüğe sunma bedeli... =)
Meali.. BİZİM ÇALIŞMAMIZA NEDEN OLDUN...
Benim son alışverişimde %20 nin üzerindeydi istedikleri bedel. 22 ye falan denk geliyordu hatırladığım kadarıyla. Dediğiniz gibi hizmet bedeli falandır diye çok kurcalamadım. Zaten detay fatura, belge de yok. Posta memuru geldl, şu kadar ödemesi var abi dedi, ödedim gönderdim.
%30 değil miydi vergi?
avrupadan gelenlerde %20 mi acaba?
AB ile gümrük birliğindeyiz, AB menşeli ürünlere gümrük vergisi uygulanamaz. %20 KDV alınır.
Çin'den gelenlerde yarısı kadar mesajları gördüğümü hatırlıyorum, o da işte 30% GV ve 20% KDV'dir muhtemelen. Ürün kategorisine göre GV daha düşük de olabilir.
ben genellikle aliexpressten aldığım için ürünün fiyatı üzerine %30 ekliyor sipariş verirken.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)