Yeniden Nordkapp Yollarında
Reklamlar
-
31 Temmuz 2024, 22:52
Reklamlar
-
01 Ağustos 2024, 10:26
-
01 Ağustos 2024, 11:13
İsmet abi hoşgeldin.
Gezinizin sorunsuz ve güzel geçmesine sevindim.
-
01 Ağustos 2024, 11:29
Hoşgeldin + tebrikler
-
01 Ağustos 2024, 18:31
Maşallah abi, darısı başımıza
-
01 Ağustos 2024, 18:41
İsmet Abi hoşgeldin. Muhteşem bir gezi yapmışsın vallahi özendirdin.
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
Dönüş yolunda sizlerle olan irtibatı mı kesip, sizleri merakta bıraktığım için özür dilerim.
Videolarımı seyredip, gezi yazımı okuduktan sonra anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.
Ne özürü abi Allah aşkına Yazını okuyalım, videonu izleyelim de keyiflenelim. Bu forum senin gibi insanlarla güzel...
-
01 Ağustos 2024, 18:47
İsmet Abi sen ve yengenin sağ salim yurda dönmesine çok sevindim.
-
01 Ağustos 2024, 21:36
manifest adlı üyeden alıntı
eyw.
sağol
Çok teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:31 ----------
espresso adlı üyeden alıntı
İsmet abi hoşgeldin.
Gezinizin sorunsuz ve güzel geçmesine sevindim.
Hoş bulduk.
Sağ olun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:32 ----------
dundanbiri adlı üyeden alıntı
Maşallah abi, darısı başımıza
Dilerim daha güzel geziler sizlerin olur. Gönlünüzce gezersiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:33 ----------
abyasar adlı üyeden alıntı
İsmet Abi hoşgeldin. Muhteşem bir gezi yapmışsın vallahi özendirdin.
Ne özürü abi Allah aşkına
Yazını okuyalım, videonu izleyelim de keyiflenelim. Bu forum senin gibi insanlarla güzel...
Dönüşte de irtibatı koparmasak iyi olacaktı ama böyle oldu artık.
Beğendiğiniz için memnun oldum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:35 ----------
tommygun adlı üyeden alıntı
İsmet Abi sen ve yengenin sağ salim yurda dönmesine çok sevindim.
Çok sağ ol. Çok naziksiniz.
-
01 Ağustos 2024, 22:06
Başlangıçta böyle bir geziyi yapıp yapamayacağınıza dair şüphelerim vardı. Yapmış olmanıza çok sevindim.
Siz ve eşinizi canıgönülden tebrik ediyorum.
-
02 Ağustos 2024, 08:49
Şu hayatta inandığım bir lafı bana tekrar ispat ettin abi sağolasın. İnsanın yapmak istediği şeye tek engel kendisidir. İnsan kafasına koydumu yapamayacağı şey, gidemeyeceği yer yok.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
02 Ağustos 2024, 09:26
Hoşgeldiniz İsmet Bey.
Çok güzel bir gezi gerçekleştirdiniz.
Tebrik ederim.
-
04 Ağustos 2024, 00:55
-
04 Ağustos 2024, 19:11
Vista86 adlı üyeden alıntı
Başlangıçta böyle bir geziyi yapıp yapamayacağınıza dair şüphelerim vardı. Yapmış olmanıza çok sevindim.
Siz ve eşinizi canıgönülden tebrik ediyorum.
Bizde nereye kadar gideceğimizi tam bilmiyorduk. Kısmet oldu sonuna kadar gittik.
Sağ olun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:03 ----------
sallami adlı üyeden alıntı
Şu hayatta inandığım bir lafı bana tekrar ispat ettin abi sağolasın. İnsanın yapmak istediği şeye tek engel kendisidir. İnsan kafasına koydumu yapamayacağı şey, gidemeyeceği yer yok.
Teşekkür ederim. İşi inada bindirmeden geze geze gittik.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:05 ----------
Guven adlı üyeden alıntı
Hoşgeldiniz İsmet Bey.
Çok güzel bir gezi gerçekleştirdiniz.
Tebrik ederim.
Sağ olun hoş bulduk.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:09 ----------
Memcoş48 adlı üyeden alıntı
Maşallah, hoşgeldiniz.
Teşekkür ederim hoş bulduk.
-
04 Ağustos 2024, 21:43
Yengeyi ve seni tebrik ediyorum abi videolarını ailecek sabırsızlıkla bekliyoruz
-
05 Ağustos 2024, 19:57
EMRE_R19 adlı üyeden alıntı
Yengeyi ve seni tebrik ediyorum abi videolarını ailecek sabırsızlıkla bekliyoruz
Teşekkür ederim şu an videoları hazırlamakla meşgulüm kısmetse en kısa zamanda yayınlayacağım.
-
Videoları izledim öncelikle geçmiş olsun. Eğer cevap verirseniz birkaç şey sormak istiyorum.
Kasım ayında ailecek bir buçuk ay kadar Norveç'e gideceğiz zaten birazdan bundan sıcağı sıcağına sormak istedim.
İlk sorum bizle ilgili değil sadece merak. Motosikletiniz Norveç' de mi kaldı. Ülkemize getirmeycek misiniz?Cevap evet ise plakayı yanınıza aldınız mı?Bide motosikletin orda durması kalması nedeniyle herhangi bir para alacakmasınız, yada siz bir para ödeyecekmisiniz ?Bunu sorma nedenim ben hep yurt dışında motosiklet arıza verir yada böyle bir kaza yaşarsam motosiklet fiyatından fazla servis ve tamir parası ödemek yerine motosikleti olduğu yere bırakıp dönme taraftarıyım bu düşüncem doğrumu yanlış mı onu öğrenmek,
İkinci ve en önemli sorum videoda sağlık sigortası yaptırmayı unuttuğunuzu bu nedenle tüm hastane masraflarını Norveç hükümetinin üstlendiğini söylediniz.Bu bana çok ilginç geldi. Bu durum sadece Norveç' e has bir durum mu (Tam ab üyesi olmaması nedeniyle) yani normalde sağlık sigortasız ab bölgesinde birşeye karışsanız tabir yerindeyse baya bir öpüyorlar.Yada şöyle sorayım sizin faydalandığınız bu hizmetten yararlanmak için herhangi birşey gerekiyor mu (bildiğim kadarıyla siz ab vatandaşıydınız. Bu uygulama sadece ab vatandaşlarına özel mi)
Üçüncü sorum denediniz mi bilmiyorum ama yerel işletmelerde lokal yerlerde euro kullanabilirmiyiz. yani fiziki olarak euoro,
-
Sayın Bergson elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım.
1 - Bizi helikopterle karadan yaklaşık 200 km uzakta bir hastaneye götürdüler. Kaza yerinde motosikletimiz, eşyalarımız ekipmanlarımız kaldı polis onları yakında bir depoya kaldırmış.
Bizim oraya gidip almamız mümkün değildi birincisi sağlık olarak, ikincisi oralarda vasıtanız yoksa şehir içi hariç bir yerden bir yere gitmek mümkün değil o yüzden motosikletin yanına gidemedik, üçüncüsü zaten binip gelemeyecektik, dördüncüsü tamir ihtiyacı varsa oralarda tamir ettirme imkanı yok, beşincisi kargoya sordum 4250 euro istedi onun da gelip gelmeyeceği meçhul bence kargo kafadan salladı.
Motosikletiniz çok pahalı değilse arızası da basit ve hemen yapılamıyorsa orada bırakmak en mantıklısı.
Orada bırakırsanız burada iki seçenek var burada hurdaya çıkarmak veya trafikten çekmek, bana sigortacı arkadaş trafikten çekmek en avantajlısı dedi öyle yaptım.
2 - Sorma sigorta şirketinde yarım saat bekledim motosikleti sigorta yaptırmak için kendimizi sigorta yaptırmak hiç aklıma gelmedi onlarda uyarmadı. Cidden basiretim bağlanmış.
Hastanede sigorta numaramızı sordular yok deyince onlarda şaşırdı ilk defa sigortasız biz gelmişiz, peki masrafları ödeyebilecek misiniz dediler o imkanımız da yok dedik o zaman Norveç sağlık bilmem nesine ödetelim dediler iki üç gün onları beklediler bir günde onun için bizi fazladan beklettiler gelmedi öyleyse siz gidin dediler.
Bize her hangi bir şey imzalatmadılar öylece geldik. Bize orada yardım eden Taner bey söylemiş bunların parası yok diye hastaneye.
Sonra başımıza bir masraf çıkar mı bilmiyorum.
3 - Bu gezi boyunca biz hiç nakit kullanmadık o yüzden bilmiyorum. Size tavsiyem mutlaka yanınızda bir kaç bankanın kartı olsun bir çok yerde benzin pompaları yolun kenarında her hangi bir görevli yok kendi benzininizi kartla kendiniz alıyorsunuz.
Her kart her yerde geçmiyor yapı kredinin kartı her yerde sorunsuz geçti ama siz her ihtimale karşı bence en az üç adet farklı banka kartı alın.
-
hocam bir buçuk ay Norveç için fazla değil mi?
bildiğim kadarıyla EUR geçmiyor, sadece turistlerin çok gittiği yerlerde tek tük kabul ediyorlar.
ama kredi kartı her yerde geçerli.
ayrıca motoru tamir ettirmek veya çöpe atmak motorun modeline göre değişir hocam
-
İsmet Abi tekrardan geçmiş olsun.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
İsmet Abi tekrardan geçmiş olsun.
Teşekkür ederim. Dönüşü de anlat demiştin videosunu yayınladım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)