Yeniden Nordkapp Yollarında
-
Sevgili Ismet bey ve degerli arkadaslar,
Öncelikle size ve degerli esinize tekrar tekrar büyük gecmis olsun . Otobüs gibi büyük bir aracin darbesi ile cok daha vahim durumlar ortaya cikabilirdi.
Buradan sonra Ismet beye degil ama , konu hakkinda bilgi sahibi olan arkadaslara kücük bir sitemim olacak.
Seyahat rotasi belli olur olmaz Ismet beyi , Hamburgdan gecerken bir iki günlük dinlenme ve tanisma icin evime davet etmistim. Bunu özel mesajda dahil olmak üzere yapmama ragmen geri dönüs alamamistim.
Daha sonra Ismet beydeki takip cihazi ayni konumda cakilip kalinca bir sikinti oldugunu hissedip defaten foruma yazdim hatta Ismet beye özel mesaj ile ulasmaya calistim.
Bu forumda Ismet beye en yakin konumda olmama ragmen elim kolum bagli beklemek zorunda kaldim. Ismet beyin icinde bulundugu durumu anliyorum , bana ulasamamis olabilir ama koca forumda öncelik ile UFOZ dahil Ismet beyin sikintisinin oldugunu bilen arkadaslar beni bilgilendirmek yerine uzaktan kumanda bir seyler yapmaya calismislar. Halbuki benim 24 saat icerisinde hem de römorklu özel aracim ile oraya ulasma , Ismet bey ve esi ile ilgilenmeye , Özel esyalarini ve motorunu alip Almanyaya sevk etmeye (Almanyadan Türkiyeye göndermek dünyanin en kolay isi ve cok pahali degil) imkanim vardi. Nedenini anlamadigim sekilde "ismet beye ulasamiyoruz, konum bilgisi dondu " diye defalarca yazmama ragmen hic kimse dönüp te bilgi verme zahmetine katlanmadi.
Kisisel olarak sevmiyor olabilirsiniz ama bu insan oldugumuz gercegini degistirmez. Birinizin aklina gelebilmis olsaydim Ismet bey ve esinin cok daha az sikinti yasayarak bu süreci atlatmalarini saglayabilirdim.
Ismet bey Türkiyeye döndükten sonra özel mesaj ile bana dönüp durumu acikladi ve o telasin icerisinde bana ulasmayi düsünemedigini aciklayarak nazik bir sekilde tesekkür etti.Bu nedenle kendisine sitemim olamaz.
Sevgilerimle
Reklamlar
-
Yeni öğrendim kaza durumunu, çok geçmiş olsun.
Yurtdışı turu yapacak arkadaşlara önerim.
En yakın yabancı ülke dahil her çıkışınızda yurtdışı özel sağlık sigortası yaptırın. Teminatını düşük tutmayın. Çok aşırı pahalı değil. 7 günlük
, 14 günlük vs yapılabiliyor.
Aracınızın kaskosu varsa yurtdışı geçerliliğini zeyil yaptırın vs.
-
Okan Sinan Ocan adlı üyeden alıntı
...Halbuki benim 24 saat icerisinde hem de römorklu özel aracim ile oraya ulasma , Ismet bey ve esi ile ilgilenmeye , Özel esyalarini ve motorunu alip Almanyaya sevk etmeye (Almanyadan Türkiyeye göndermek dünyanin en kolay isi ve cok pahali degil) imkanim vardi...
Ben bunu şimdi öğreniyorum; (başına bir şey gelmiştir belki ihtimaliyle) o zaman bu imkana sahip olduğunu yazmış mıydın foruma? Samimiyetle hatırlayamadım / görmemiş de olabilirim.
Yani sırf Hamburg Nordkapp'a İstanbul'dan daha yakın diye (İstanbul 4700 km, Hamburg 2700km - yine uzak bir mesafe...) senin birilerinin aklına gelmen çok makul bir beklenti değil sanki?
Öğrenmiş olduk bir daha böyle bir durum yaşanırsa ilk akla gelecek isim oldun, teşekküler.
-
Okan Bey,
Yazdığınız bu mesajdan sonra şunu bir kez daha anladım. İnsan olmanın birinci kuralı güzel ahlak sahibi olmak ve diğer insanlara gerektiğinde yardım elini karşılıksız olarak uzatabilmektir. Bana bu gerçeği hatırlattığınız için teşekkür ederim.
İyi ki varsınız.
-
Öncelikle size ve degerli esinize tekrar tekrar büyük gecmis olsun . Otobüs gibi büyük bir aracin darbesi ile cok daha vahim durumlar ortaya cikabilirdi.
Buradan sonra Ismet beye degil ama , konu hakkinda bilgi sahibi olan arkadaslara kücük bir sitemim olacak.
Seyahat rotasi belli olur olmaz Ismet beyi , Hamburgdan gecerken bir iki günlük dinlenme ve tanisma icin evime davet etmistim. Bunu özel mesajda dahil olmak üzere yapmama ragmen geri dönüs alamamistim.
Daha sonra Ismet beydeki takip cihazi ayni konumda cakilip kalinca bir sikinti oldugunu hissedip defaten foruma yazdim hatta Ismet beye özel mesaj ile ulasmaya calistim.
Bu forumda Ismet beye en yakin konumda olmama ragmen elim kolum bagli beklemek zorunda kaldim. Ismet beyin icinde bulundugu durumu anliyorum , bana ulasamamis olabilir ama koca forumda öncelik ile UFOZ dahil Ismet beyin sikintisinin oldugunu bilen arkadaslar beni bilgilendirmek yerine uzaktan kumanda bir seyler yapmaya calismislar. Halbuki benim 24 saat icerisinde hem de römorklu özel aracim ile oraya ulasma , Ismet bey ve esi ile ilgilenmeye , Özel esyalarini ve motorunu alip Almanyaya sevk etmeye (Almanyadan Türkiyeye göndermek dünyanin en kolay isi ve cok pahali degil) imkanim vardi. Nedenini anlamadigim sekilde "ismet beye ulasamiyoruz, konum bilgisi dondu " diye defalarca yazmama ragmen hic kimse dönüp te bilgi verme zahmetine katlanmadi.
Kisisel olarak sevmiyor olabilirsiniz ama bu insan oldugumuz gercegini degistirmez. Birinizin aklina gelebilmis olsaydim Ismet bey ve esinin cok daha az sikinti yasayarak bu süreci atlatmalarini saglayabilirdim.
Ismet bey Türkiyeye döndükten sonra özel mesaj ile bana dönüp durumu acikladi ve o telasin icerisinde bana ulasmayi düsünemedigini aciklayarak nazik bir sekilde tesekkür etti.Bu nedenle kendisine sitemim olamaz.
Sevgilerimle
Olayın paniği ile siz akla gelmemiş olabilirsiniz. Ben olsam alamanya nere Norvaç nere çok uzak der aklıma gelmezdi size ulaşmak mesela. Yani bir artniyet aramak gereksiz. Keşke sizin de haberiniz olsaymış daha iyi olurmuş.
(Buradan devamı herkese)
Bu konu üzelinden genelleştirsek, böyle dilini, yolunu yordamını işleyişini bilmediğimiz yerlere giderken başımıza her tür tehlike olay gelebilir diye varsayıp oralarda kimlere ulaşabiliriz yola çıkmadan bunu da planlamak gerekiyormuş, bu olaydan bunu öğrendim.
-
Cyan adlı üyeden alıntı
Ben bunu şimdi öğreniyorum; (başına bir şey gelmiştir belki ihtimaliyle) o zaman bu imkana sahip olduğunu yazmış mıydın foruma? Samimiyetle hatırlayamadım / görmemiş de olabilirim.
Yani sırf Hamburg Nordkapp'a İstanbul'dan daha yakın diye (İstanbul 4700 km, Hamburg 2700km - yine uzak bir mesafe...) senin birilerinin aklına gelmen çok makul bir beklenti değil sanki?
Öğrenmiş olduk bir daha böyle bir durum yaşanırsa ilk akla gelecek isim oldun, teşekküler.
Benim ve aracimin Norvece gitmesi icin vize vs prosedürlere ihtiyac yok. Daha önce Nordkapp tecrübem oldugu ıcın o bölge hakkında fazlası ıle bılgım var. Her ne kadar Almanyada yasıyor olsamda bulundugum sehır Danımarka sınırına 2 saat Nordkappa 24 saat mesafede. Takdır edersınız kı Istanbuldan arac ıle Norvece gelebılmenız ıcın gecmenız gereken sınır sayısı oldukca fazla ve gurbetcı trafıgının yogun oldugu o tarıhlerde sadece gümrük kapılarında kaybedecegınız zaman 24 saatten daha fazladır.
Icınde bulundugumuz baslıgın gerıdekı sayfalarına baktıgınızda Ismet bey ıle ırtıbat koptugunda bılgı almaya calıstıgımı görebılırsınız. Bırılerı Ismet beyın sorun yasadıgından forumu haberdar etseydı gerek kendım müdehale edebılır veya bölgeye yakın dostlerdan destek ısteyebılırdım. Maalesef Ismet beye özelden yazdıgım mesajları kendısı cok gec okuyabıldıgı ıcın dırek kendısınden bılgı alabılmem de mümkün olamadı.
Tekrarının olmamasını dıleyerek yınede buralarda bır abınızın oldugunu hatırlatmakta fayda görüyorum.
Sevgılerımle
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
-
Benim ve aracimin Norvece gitmesi icin vize vs prosedürlere ihtiyac yok. Daha önce Nordkapp tecrübem oldugu ıcın o bölge hakkında fazlası ıle bılgım var. Her ne kadar Almanyada yasıyor olsamda bulundugum sehır Danımarka sınırına 2 saat Nordkappa 24 saat mesafede. Takdır edersınız kı Istanbuldan arac ıle Norvece gelebılmenız ıcın gecmenız gereken sınır sayısı oldukca fazla ve gurbetcı trafıgının yogun oldugu o tarıhlerde sadece gümrük kapılarında kaybedecegınız zaman 24 saatten daha fazladır.
Icınde bulundugumuz baslıgın gerıdekı sayfalarına baktıgınızda Ismet bey ıle ırtıbat koptugunda bılgı almaya calıstıgımı görebılırsınız. Bırılerı Ismet beyın sorun yasadıgından forumu haberdar etseydı gerek kendım müdehale edebılır veya bölgeye yakın dostlerdan destek ısteyebılırdım. Maalesef Ismet beye özelden yazdıgım mesajları kendısı cok gec okuyabıldıgı ıcın dırek kendısınden bılgı alabılmem de mümkün olamadı.
Tekrarının olmamasını dıleyerek yınede buralarda bır abınızın oldugunu hatırlatmakta fayda görüyorum.
Sevgılerımle
Muhtemelen kendi özel isteği nedeniyle duyuru geçilmedi üstat. İsmet Abi başına gelenleri bile aylar sonra anlatma kararı aldı.
-
Sevgilerimle
Sevgili Okan,
Foruma yazmamakta kasıtlı bir durum yok.
Lütfen farklı yorumlama.
----------------
Belki biraz İsmet'in özeline girmek olacak ama,
yurt dışı tur yapacaklara örnek olması açısından yine bir kaç şeyi vurgulamak istiyorum.
İsmet'le kaza sonrası ilk konuştuğumuzda kendisinin iyi olduğunu ısrarla söylemişti.
Kolunda sıyrık ve ezilme vardı ama en azından kırığı, çıkığı, kanaması yoktu.
Bu oldukça sevindiriciydi.
O an için İsmet'in tek problemi Gül hanımdan haber alamayışıydı.
Ne, nerede olduğundan haberdar, nede durumu hakkında bilgi sahibiydi.
Kendisine tek söylenen "durumu daha ağır olduğu için 500km uzaktaki bir hastaneye götürüldüğüydü".
Eşi için oldukça endişelenmekteydi.
Üstelik yurt dışında yardım isteyebileceği en önemli kurum olan
"Norveç Oslo Konsolosluğu acil durum hattı" tüm aramalarına rağmen cevap vermiyordu.
Eşi için o derece endişeliydiki, o haleti ruhiye içerisinde,
"İstanbulu arayayım, oğlan arabaya atlayıp gelsin, bizi bulsun, hep beraber dönelim" demekteydi.
Tam İsmet'i bunun tehlikeli olduğu konusunda ikna etmişken,
"O zaman ben uçağa atlayıp istanbula gideyim, arabayı alıp geleyim" demekteydi.
Öncelikle İsmet'i biraz sakinleştirmek, ardındanda eşine ulaşmasını sağlamak gerekliydi.
Sanırım konuşmak İsmet'e iyi geldi ve efektif olmayan oğlunu çağırma veya arabayla gidip gelme
fikrini bir kenara bıraktı.
Osloda tercüman Pelin hanıma ulaşıp İsmet'le irtibatı sağlamanın ardından,
İsmetin de eşi Gül hanımla telefon irtibatı sağlanınca o ilk kaos atlatılmış oldu.
En azından İsmet eşinden bir haber almış ve o ilk panik ortamı bir miktar dağılmıştı.
İsmet'ten "Motosiklet.nete durumu yazmak için müsaade istedim.
Belki yurt dışından okuyan olursa bir fikir verebileceğini önerdim".
İsmet ısrarla "şimdilik bir şey yazma, gerekirse ben yazacağım" deyince,
motosiklet.net'e yazma konusunu rafa kaldırmak zorunda kaldım.
Tabi Tercüman Pelin hanıma ulaşmak ve eşinin Avukat olduğunuda öğrenmek,
ardından İsmet'in eşiyle telefon görüşmesi yapabilmesi, epey bir rahatlamaya sebep olmuştu.
Bu konuyla ilgili sadece Tommygun ve Kural(Z) yi arayıp danıştım.
Onlarda foruma yazmayı önerdiler ama, İsmet beyin bunu istemediğini söyleyince tercihine saygı göstermek zorunda kaldık.
İsmet beyde o ilk panik geçtikten sonra bile, foruma konudan bahsetmeyince benim yazmam yakışık almazdı.
Zafer Akçay'ı aramayı TommyGun önerince, Zafer beyi aradım.
Hülasa, foruma haber vermemek veya size durumu bildirmemek kasıtlı bir durum değil.
Açıkçası aklıma gelmiş olsa ya yazar yada telefonunuza ulaşır arardım.
Yine iç bayacak derecede, bu kadar uzun yazmamdaki sebebe gelirsek;
---------------------------
Yurt Dışı Tur Yapacaklara Bir Diğer Öneri;
Daha önce bazı öneriler sıralamıştım.
O önerilerde gidilen ülkedeki Türklerle daha Türkiyedeyken temasa geçilmesinin önemli olduğunu belirtmiştim.
Bence o kişilerin telefon bilgileri mutlaka aileden veya arkadaşlardan birilerinde de karşılıklı olarak kayıtlı olmalı.
İsmet beyin kazasında şükürki, ölüm, uzuv kaybı, bilinç kaybı gibi durumlar yoktu.
Allah korusun, bu tür bir tura çıkanın başına böyle bir durum gelmesi halinde, hadise çok daha vahim olurdu.
Bence bu tür turlara 2 veya 3 motosiklet çıkılmalı belli bir mesafeden takip ile hedefe ulaşılmalı fikrindeyim.
-
Bir ayrı öneri de benden gelsin tekrar
Bilgi bilekliği yaptırın, bileklikte İsim Soyisim - Kan Grubu - Kronik Rahatsızlık Bilgisi - Uyruk - Acil irtibat bilgisi yazmalı.
Ben eşim için avrupa turu öncesi yaptırmıştım. Özel bir rahatsızlığı vardı tıbbi müdahale gerektiren durumlar için yapmıştık.
-
Merhaba arkadaşlar Nordkapp ta meydana gelen kazada kimseye haber vermeme konusunda bir iki şey yazmak istiyorum.
Yanlış anlaşılma olmasın diye.
Benim annem seksen dört ( 84 ) eşimin annesi de seksen iki ( 82 ) yaşında yalnız yaşıyorlar yalnız derken kardeşlerim alt katta, bende hemen bir arka sokaktayım aramızda dört ev var, eşimin de kayınvalidem iki, üç sokak aşağıda oturmakta.
Kaza olduktan sonra bize her hangi bir şekilde yardım etme şansları yok, zaten yaşlı insanlar yola çıkarken bile telaş yapıyorlardı kazayı duyunca hepten rahatsız olur diye kimseye söylememe kararı aldık.
Sadece küçük kardeşime ve forumdan tanıdığım Ufuk abiye söyledik. Onlarla da gerekirse mümkün olan en az kişiyle konuşalım diye ortak karar aldık. Başkalarına söylesek veya foruma yazsak duyma ihtimalleri vardı bir de tanıyanlar geçmiş olsun kaza yapmış hasta hanedeymiş deseler iyice kafayı takarlardı.
Dedik biz sağ salim dönelim bizi karşılarında görsün biz usulünce anlatalım. Zaten annelerimize rutin aramalarımızı yapıp geziye devam ediyoruz diye telefonlarımızı da ettik. Çocuklarımıza bile olay netleştikten sonra söyleyip kimseye anlatmayın dedik.
Kısacası olay bundan ibaret.
Bu vesileyle herkese çok çok teşekkür ederiz.
-
Özür ve Düzeltme :
Bir üstteki 168 nolu mesajda İsmet beyin eşinin adını "Gül" şeklinde yanlış yazmışım.
"Özlem" olması gerekirdi.
-
Sevgılerımle
Kasım ayında bizde ailecek uzun süre Norveç' de olacağız. Araba kiralayacağım ama malum o hava şartlarında araba kullanmaya hiç alışık değilim özellikle sürüş ve çevre şartları konusunda verebileceğiniz pratik ipuçları varsa sevinirim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)