Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
8. sayfa BirinciBirinci ... 6789 SonuncuSonuncu

Yeniden Nordkapp Yollarında

REKLAM ALANI
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hukuki yollara başvurmak istiyoruz hiç bilmediğim bir memlekette hiç bilmediğim bir hastaneye götürdüler üstelik eşimi de hiç bilmediğim başka bir yere hastaneye götürdüler insan manevi olarak cidden yıpranıyor stres yapıyor nasıl bir birimizi nasıl bulacağız sağlık durumu nedir diye.

Benim olmasa da eşimin baya ağrıları oldu ciddi ağrı kesiciler verdiler.

Tabii bunların yanında eşyalarımız, bir sürü video çekim ekipmanlarımız yukarıda saymadım ama go pro 7 kamera ve aksesuarları, tripot, mono pot, motosikletimiz, kamp malzemeleriz ayriyeten ciddi masraflarımız oldu. Bunları bir şekilde tazmin etmemiz lazım.

Şu an ne yapacağımızı ve bu işlerin nasıl yürüdüğünü bilmiyoruz. Böyle bir olay şimdiye kadar başımıza hiç gelmedi. Şimdilik beklemedeyiz elbet bir yerden bir şey çıkar ona göre hareket ederiz diyoruz.

Size vuran otobüsün sürücüsü ya alkollüydü ya da geri zekalı. Akıl almaz bir hata. Aklımdan kasıtlı bir çarpma olasılığı da geçmedi değil.

Dışişleri bakanlığımızın Norveç'te sizin haklarınız konusunda rehberlik edebilecek personeli vardır. Yeter ki başınıza gelenlere ilgi göstermenin asli görevlerinden olduğunu hatırlasınlar.

Umarım bundan sonraki süreç gezilerinizde olduğu gibi örnek gösterilecek şekilde gelişir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı AzÇok adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Size vuran otobüsün sürücüsü ya alkollüydü ya da geri zekalı. Akıl almaz bir hata. Aklımdan kasıtlı bir çarpma olasılığı da geçmedi değil.

Dışişleri bakanlığımızın Norveç'te sizin haklarınız konusunda rehberlik edebilecek personeli vardır. Yeter ki başınıza gelenlere ilgi göstermenin asli görevlerinden olduğunu hatırlasınlar.

Umarım bundan sonraki süreç gezilerinizde olduğu gibi örnek gösterilecek şekilde gelişir.
    Maalesef konsolosluklarımızın resmi olarak öyle size bir yardımı yok. Bana tek söyledikleri pasaportunuzu kayıp ettiyseniz size hemen aynı gün yeni pasaport verebiliriz.

Sağ olsunlar personeller görevleri dışında size imkanları oranında şahsi olarak yardım ediyorlar.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    https://www.mfa.gov.tr/teskilat-yapisi_.tr.mfa

Büyükelçiliklerin birincil görevi Türkiye Cumhuriyeti'nin, pasaportunu taşıyan insanların ve şirketlerin haklarının korunmasıdır. Büyükelçilik aranıp bu hatırlatılabilir. Şahsi olarak yardımcı olanların ellerinden öpülür, ancak bir Büyükelçiliğin; tamamen karşı tarafın kusurluğu olduğu (diye tahmin ediyorum) bir motosiklet kazasında, maddi ve manevi zarara uğramış pasaport sahibine hukuki olarak rehberlik etmemesi olacak iş değil.

https://oslo-be.mfa.gov.tr/Mission/Contact

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:52 ----------

Ayrıca bu tür kazalar sonrası dava süreçlerine aracılık eden firmalar var. Bunlardan mesela aşağıdaki metni aldığım firma davayı inceleyip kazanma şansı yüksekse alacağını, aldıkları halde kazanamazlarsa avukatın bir ücret almayacağını, kazanma gerçekleşirse belirli bir yüzde komisyon alacağını söylüyor.
    Bu tabii UK bazlı bir firma, muhtemelen sadece UK vatandaşlarına hizmet veriyordur. Ancak mümkünlüğü konusunda fikir verecektir.

https://www.legalexpert.co.uk/person...e%20a%20claim.

Norveç'te herhangi bir araba kazası tazminatı iki bölüme ayrılır. Öncelikle genel zararlarınız vardır. Bu, yaşadığınız acı için alacağınız para miktarıdır. Tıbbi rapora bakılarak ve yaşadığınız yaralanma hesaba katılarak hesaplanır. Ne kadar şiddetli? Hayatınızı nasıl etkileyecek? Uzun vadeli etkileri olacak mı? Bunlar bakılacak türden şeylerdir.

Bunun dışında, özel zararlarınız da vardır. Bu, yaralanmalarınız sonucunda cebinizden çıkan masrafları karşılamak için alacağınız para miktarıdır. Bunlar gelir kaybı, reçete masrafları, seyahat ücretleri vb. olabilir. Bunları talep etmek için makbuzlar gibi bunların kanıtına ihtiyacınız olacaktır.

Bir de yanlış hatırlaıyorsam Bulgaristan pasaportun vardı. EU vatandaşlığı burada elinizi çok güçlendirir diye tahmin ediyorun.
    yaşlıveacemi bunu beğendi.

Motosikleti
    Tenere700
    Çok geçmiş olsun, Norveçte yaşayan bir sürü Bulgaristan göçmeni var, facebooktaki Bulgaristan göçmenleri gruplarına post atıp hem motorunuz için hemde avukat için yardım isteyebilirsiniz.

Benimde çok yakın arkadaşım Norveçte yaşıyor, bir faydası olur mu bilmiyorum ama herhangi bir konuda isterseniz iletişime geçebilirim.
    espresso ve yaşlıveacemi bunu beğendiler.

Guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Büyük geçmiş olsun İsmet Bey.

Ufoz'un açıklayıcı yazısını okudum, hakikaten şiştim. Resmen kaderinize terkedilmişsiniz. Ufoz olmasa işiniz zormuş.

Tekrar gelmiş geçmiş olsun.

Motosikleti
    Bajaj Dominar 400 UG
    maalesef bizim dış temsilciklerdeki çalışanlarımız artık liyakat sorunundan mıdır, yoksa genel bir eksiklik ya da politikadan mıdır nedir yardımcı olamama gibi problemler yaşatıyorlar.

İsmet abi geçmiş olsun dilerim. süreci de umarım hem maddi, hem manevi hem de hukuki her türlü en iyi şekilde atlatırsın. büyükelçiliği sakın boş bırakma bol bol ara.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://www.mfa.gov.tr/teskilat-yapisi_.tr.mfa

Büyükelçiliklerin birincil görevi Türkiye Cumhuriyeti'nin, pasaportunu taşıyan insanların ve şirketlerin haklarının korunmasıdır. Büyükelçilik aranıp bu hatırlatılabilir. Şahsi olarak yardımcı olanların ellerinden öpülür, ancak bir Büyükelçiliğin; tamamen karşı tarafın kusurluğu olduğu (diye tahmin ediyorum) bir motosiklet kazasında, maddi ve manevi zarara uğramış pasaport sahibine hukuki olarak rehberlik etmemesi olacak iş değil.

Bir de yanlış hatırlaıyorsam Bulgaristan pasaportun vardı. EU vatandaşlığı burada elinizi çok güçlendirir diye tahmin ediyorun.
    Pratik tecrübemden öğrendiğime göre başınıza bir iş geldiğinde konsolosluğun size yardım edecek kişi göndermesi veya size hukuki yardım etmesi veya avukat bulması gibi görevleri ve hizmetleri yok. Konsolosluk görevlisi bakan geldiğinde bile karşılamaya adam göndermiyoruz dedi ben görevlinin yalancısıyım.

Başınıza bir kaza geldiğinde kaderinizle baş başasınız. Tek yaptıkları ya da yapabileceği sizi uğraştırmadan aynı gün pasaportunuz kayıpsa yenisini vermekmiş.

Sadece insani olarak şahsi tanıdıkları varsa onlara rica ediyorlar yardım etmeleri konusunda nitekim Taner beye konsolosluk görevlisi Türk derneğinde yönetici olduğu için elinden geliyorsa yardım et demiş sağ olsun o da elinden gelen yardımı esirgemedi.

Benim Bulgar vatandaşlığım var ama benim Bulgaristan'la hiç bir alakam yok. Dillerini bilmiyorum, tanıdık yok, adresim bile formaliteden oraya bir tebligat falan yapsalar kayıp olur. Hem evrak falan elime geçse muhtemelen Bulgarca olacak veya Bulgarca en azından bir şeyler yazmak gerekecek o hepten boş iş.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:29 ----------

Alıntı voodevil adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok geçmiş olsun, Norveçte yaşayan bir sürü Bulgaristan göçmeni var, facebooktaki Bulgaristan göçmenleri gruplarına post atıp hem motorunuz için hemde avukat için yardım isteyebilirsiniz.

Benimde çok yakın arkadaşım Norveçte yaşıyor, bir faydası olur mu bilmiyorum ama herhangi bir konuda isterseniz iletişime geçebilirim.
    Benim şu an Norveç te birini bulup bu işler ne olacak deme becerim ve imkanım sıfır. Sizin gibi bağlantısı olan veya bağlantı kurabilecek arkadaşlar varsa ve bir bakarlarsa çok iyi olur.

Ben şu anda elbet bir yerden bir haber gelir diye beklemedeyim. Olayı zamana bıraktım bekle gör yapıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:34 ----------

Alıntı Guven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Büyük geçmiş olsun İsmet Bey.

Ufoz'un açıklayıcı yazısını okudum, hakikaten şiştim. Resmen kaderinize terkedilmişsiniz. Ufoz olmasa işiniz zormuş.

Tekrar gelmiş geçmiş olsun.
    Sağ olun.

Hakikatten Ufuk abi çok uğraştı onun bu uğraşması olmasa biz kendi başımıza kalacaktık, ne yapardık, ne yapamazdık bilmiyorum.

Defalarca da param olup olmadığını sordu sağ olsun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:37 ----------

Alıntı darling1907 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    maalesef bizim dış temsilciklerdeki çalışanlarımız artık liyakat sorunundan mıdır, yoksa genel bir eksiklik ya da politikadan mıdır nedir yardımcı olamama gibi problemler yaşatıyorlar.

İsmet abi geçmiş olsun dilerim. süreci de umarım hem maddi, hem manevi hem de hukuki her türlü en iyi şekilde atlatırsın. büyükelçiliği sakın boş bırakma bol bol ara.
    Sağ ol. Teşekkür ederim.

Biraz zaman geçsin konsolosluğu arayacağım. Resmi olarak bir şey yapamasalar da şahsi olarak ellerinden bir şey geliyorsa esirgemiyorlar.
    Guven bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Başlığı uzun süredir daha yeni okudum. Geçmiş olsun @yaşlıveacemi

Herşeyden önce sağ salim dönmüşsünüz, en önemlisi bu, bununla karşılaştırıldığında herşey hikaye.

Bir kaç nokta:

Sağlık masrafları yurt dışında çok pahalı, eğer ödemek zorunda kalsaydınız maddi kaybınızın üzerinde bir rakam çıkacağına eminim. Ancak İskandıv ülkeleri cidi sosyal ülkeler ve bu tip durumlarda çok sorun çıkmıyor. Danimarkada acil bir durumda hastaneye gitmek zorunda kalmıştım. Sigortam vardı ama sadece ismimi verip girip hizmet alabildim hastaneden. Başka bir ülkede durum böyle olmazdı muhtemelen.

Konsolsoluk hizmetleri son yıllarda ciddi kötüleşti. 10-15 yıl önce hiç böyle değildi. Eskiden Amerika'da gezici konsolosluk hizmetleri olurdu. Uzun süredir yok. Sırf Türk pasaportumu yenilemek için 1000km üzerinde yol katetmek zorunda kaldım. Burada yaşayan İranlılar bile mektupla yenileyebiliyorlar pasaportlarını. Rezillik resmen. Sağolsun çalışanlar yine iyi ama yönetim yok gibi birşey. Tahminim liyakat sorunu.

Son olarak, düşük cc motosikletle uzun yol kulağa güzel geliyor ama koskoca otobüs ve kamyonlara sollanmak zorunda kalmak nereden bakarsanız bakın riskli.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Pratikteki durumu bilmiyorum tabii ama Dış İşleri Bakanlığı'nın duyurduğu üzere Büyükelçiliklerin sorumluluğu bu. Avukat tutayım vs gibi sürece müdahil olmayabilir tabii ama rehberlik etmek kesinlikle yapılabilecek bir şey. Belki elçilik bu konuda daha doğru bir temas noktası olabilir.

Bütün süreçlerde çoklu dilde aracılık yapan yerler bulmak mümkün. Bulgaristan için de mümkündür bu, var mıdır bilmiyorum ama AB vatandaşlığının avantajı varsa buna değebilir de belki, ama araştırmak lazım belki de pek fark yoktur.

Bergson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Eğer hukuki süreç başlatmaya karar verdiyseniz Norveç' de dilimizi bilen birkaç avukat bilgisi verebilirim. Bu vesile ile onların barosunda kabaca bir inceleme yaptım ab bölgesinde çalışma lisansına sahip herhangi bir ab vatandaşı avukat Norveç' de ( Misafir avukat statüsünde )davalara girebildiğini öğrendim. Bu özel yapısı nedeniyle onlara özel mi bilmiyorum ama eğer schengen bölgesinde yaşayan bir avukat tanıdığınız varsa Norveç' deki davayı da takip edebilir.
    Yerinizde olsam fayda maliyet hesabı yapıp attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değecek ise hakkımı ararım.(Motosiklet ve eşyaların maliyeti, kazadaki kusur oranları, tazminat miktarları vs vs ) Çünkü şöyle de bir durum ab bölgesinde avukata da mahkemeye de ulaşmak baya masraflı işler. Bizdeki gibi olmuyor.

Çok geçmiş olsun İsmet bey. Sağlığınız daim olsun, maddi kayıplar ve işler bir şekilde halledilir.

Ufuk bey, sizin gibi arkadaşı olmalı insanın 😀
    Emeğinize yüreğinize sağlık.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başlığı uzun süredir daha yeni okudum. Geçmiş olsun @yaşlıveacemi

Herşeyden önce sağ salim dönmüşsünüz, en önemlisi bu, bununla karşılaştırıldığında herşey hikaye.

Bir kaç nokta:

Sağlık masrafları yurt dışında çok pahalı, eğer ödemek zorunda kalsaydınız maddi kaybınızın üzerinde bir rakam çıkacağına eminim. Ancak İskandıv ülkeleri cidi sosyal ülkeler ve bu tip durumlarda çok sorun çıkmıyor. Danimarkada acil bir durumda hastaneye gitmek zorunda kalmıştım. Sigortam vardı ama sadece ismimi verip girip hizmet alabildim hastaneden. Başka bir ülkede durum böyle olmazdı muhtemelen.

Konsolsoluk hizmetleri son yıllarda ciddi kötüleşti. 10-15 yıl önce hiç böyle değildi. Eskiden Amerika'da gezici konsolosluk hizmetleri olurdu. Uzun süredir yok. Sırf Türk pasaportumu yenilemek için 1000km üzerinde yol katetmek zorunda kaldım. Burada yaşayan İranlılar bile mektupla yenileyebiliyorlar pasaportlarını. Rezillik resmen. Sağolsun çalışanlar yine iyi ama yönetim yok gibi birşey. Tahminim liyakat sorunu.

Son olarak, düşük cc motosikletle uzun yol kulağa güzel geliyor ama koskoca otobüs ve kamyonlara sollanmak zorunda kalmak nereden bakarsanız bakın riskli.
    Teşekkür ederim.

Kuzey Avrupa ülkelerinde refah yüksek, nüfus az ve terör belaları olmadığı için sağlık hizmetlerine daha çok pay ayırabiliyorlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:46 ----------

Alıntı Bergson adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğer hukuki süreç başlatmaya karar verdiyseniz Norveç' de dilimizi bilen birkaç avukat bilgisi verebilirim. Bu vesile ile onların barosunda kabaca bir inceleme yaptım ab bölgesinde çalışma lisansına sahip herhangi bir ab vatandaşı avukat Norveç' de ( Misafir avukat statüsünde )davalara girebildiğini öğrendim. Bu özel yapısı nedeniyle onlara özel mi bilmiyorum ama eğer schengen bölgesinde yaşayan bir avukat tanıdığınız varsa Norveç' deki davayı da takip edebilir.
    Yerinizde olsam fayda maliyet hesabı yapıp attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değecek ise hakkımı ararım.(Motosiklet ve eşyaların maliyeti, kazadaki kusur oranları, tazminat miktarları vs vs ) Çünkü şöyle de bir durum ab bölgesinde avukata da mahkemeye de ulaşmak baya masraflı işler. Bizdeki gibi olmuyor.
    Şu anda pratik ve teorik hiç bir bilgim olmadığı için beklemedeyim. Bana söylenen eve bazı evraklar gelecek ve kamu davası açılacak.

Tazminat bu davanın içinde mi yoksa ayrıca sonradan bizim tarafımızdan mı açılacak şu an onu da bilmiyorum.

Özetlersek şu an beklemedeyim karşıdan gelecek harekete aksiyon almayı düşünüyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:51 ----------

Alıntı reo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok geçmiş olsun İsmet bey. Sağlığınız daim olsun, maddi kayıplar ve işler bir şekilde halledilir.

Ufuk bey, sizin gibi arkadaşı olmalı insanın ��
    Emeğinize yüreğinize sağlık.
    Sağ olun.

Maddi olarak baya kaybımız oldu mal canın yongası fakat o kadarda bu kayıplar için üzülmüyorum.

Beni üzen artık çalışma hayatımı da bırakmıştım kendimize yeni hayat rotası çizmiştik içinde bol bol gezi olan bu plan bozuldu. Benim önemsediğim aslında bu.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Teşekkür ederim.

Kuzey Avrupa ülkelerinde refah yüksek, nüfus az ve terör belaları olmadığı için sağlık hizmetlerine daha çok pay ayırabiliyorlar.
    İskandinav ülkelerinde vergi çok yüksek. Norveçte toplam vergi yüzde 42'ymiş. (verginin GDP'ye oranı) Yönetim daha şeffaf ve dürüst olduğu için de kaynaklar halkın yararına değerlendirilebiliyor.

Motosikleti
    2022 DL650A
    İskandinav ülkelerinde vergi çok yüksek. Norveçte toplam vergi yüzde 42'ymiş. (verginin GDP'ye oranı) Yönetim daha şeffaf ve dürüst olduğu için de kaynaklar halkın yararına değerlendirilebiliyor.
    Norveç'te vergi yüksek de dünyanın en büyük varlık fonuna da sahip bir ülke. Yani o para oldukça nemalanmış olarak ve hakkaniyetli bir şekilde vergi verenlere bir şekilde geri dönüyor. Elemanların kişi başı 2022 gsmh USD 106.177 olarak gerçekleşmiş. Aynı yıl bizde (baskılanmış USD kurumuza rağmen) USD 10.675 olmuş. Tam on katımız ediyor.

Petrolün ve ahlâkın varsa iyisin yani. Petrolümüz yok, ahlâkımız da malum. (Ek bilgi; Norveç'teki ateist "oranı" Türkiye'dekinin 5 katından fazla...)
    espresso bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Ahlak yeterli. Konya kadar Hollanda tüm Türkiye'den on kat daha fazla tarım ürünü ithal ediyor. Ahlak olmayınca yerden para çıksa dahi sefalet bitmiyor.

Genellemek mümkün değil ama teoride öyle olsa bile pratikte ahlakın dinle çok ciddi bir ilişkisi yok gibi... Evet, dinler ahlaki kurallar içeriyor ama insanların tercih ve davranışlarını dinden ziyade içinde bulundukları ortam ve kültür etkiliyor sanki.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Vergi oranları göreceli bir kavram bizde de Norveç ten az olduğunu sanmıyorum.

Buna göre 2024 yılının yeni vergi dilimleri:
    0 TL - 110.000 TL: %15.
    110.001 TL - 230.000 TL: %20.
    230.001 TL - 580.000 TL: %27.
    580.001 TL - 3.000.000 TL: %35.
    3.000.001 TL ve üzeri: %40.

Bizde yönetim daha şeffaf ve dürüst bak sokaklara çakarlı araba dolu adamlar kendilerini saklamıyor biz buyuz diyor. Norveç öyle mi bir tane çakarlı araç göremezsin kefere takiye yapıyor.

Şimdi sen belirli bir rakamın altında kazanandan ne kesersen kes bu rahatsızlık yapar. Adam zaten geçinemiyor bir de üç, beş bir şeyler verdim mi hepten barut fıçısı olur bir de bunun yanından çakarlı Audi a6 L ( çünkü beyzadeler Audi a6 L dan başkasına binemez ) dat dat yaparak geçerse o zaman tadından yenmez.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Ahlak yeterli. Konya kadar Hollanda tüm Türkiye'den on kat daha fazla tarım ürünü ithal ediyor. Ahlak olmayınca yerden para çıksa dahi sefalet bitmiyor.

Genellemek mümkün değil ama teoride öyle olsa bile pratikte ahlakın dinle çok ciddi bir ilişkisi yok gibi... Evet, dinler ahlaki kurallar içeriyor ama insanların tercih ve davranışlarını dinden ziyade içinde bulundukları ortam ve kültür etkiliyor sanki.
    Kültür mühim. Gerçi bu arkadaşların Hristiyanlık öncesi kültürleri biraz sorunlu, oraya buraya baskın yapıp milleti kesmek biçmek, malına konmak, kadınlarına kızlarına tecavüz etmek, insan kurban etmek, köle ticareti yapmak vs. vs. Tabi bunlar karanlık çağ zamanları. Daha "medenî" topraklara yayıldıkça bir sentez oluşmuş gibi.

Hollanda çiçek gibi katma değeri çok yüksek ürünler ihraç ediyor. Bizde tarım baltalanmasa biz de (birim arazi başına bu kadar kazanç sağlayamasak bile ) oldukça başarılı olurmuşuz aslında.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:49 ----------

Bizde yönetim daha şeffaf ve dürüst bak sokaklara çakarlı araba dolu adamlar kendilerini saklamıyor biz buyuz diyor. Norveç öyle mi bir tane çakarlı araç göremezsin kefere takiye yapıyor.

Şimdi sen belirli bir rakamın altında kazanandan ne kesersen kes bu rahatsızlık yapar. Adam zaten geçinemiyor bir de üç, beş bir şeyler verdim mi hepten barut fıçısı olur bir de bunun yanından çakarlı Audi a6 L ( çünkü beyzadeler Audi a6 L dan başkasına binemez ) dat dat yaparak geçerse o zaman tadından yenmez.
    Vergiyi sadece ücretliden alırsanız sıkıntı. Vergi işini çözmek çok kolay aslında, ama kanun yapıcıların işine gelmez. Herkes vergi mükellefi olur ve belgelendirebildiği her kuruş harcamasını kazancından düşerek vergiye tabi olursa zaten kayıtdışı ekonomi diye bir şey kalmayacağı için sorun otomatik olarak çözülür. Bu + KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergilerin iptal edilmesi piyasayı da canlandırır. KDV ve ÖTV tarzı vergiler bence anayasaya aykırı şeyler (angarya çünkü), ben vergilendirilmiş birikimimi harcarken neden vergi veriyorum ki? Çifte vergilendirme bu.
    yaşlıveacemi, espresso ve Osm@n bunu beğendiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R

Verdiğim rakam göreceli degil, çünkü gelir vergisi değil, toplanan tüm vergiler. Yani devletin tüm vergi gelirinin, gayrı safi milli hasılaya oranı. Bu şekilde dolaylı vergiler de hesaba katılmış oluyor. Bu rakam Türkiye'de yüzde 20.8 miş.

Eğer sizin toplam vergi payınız bu rakamdan yüksekse, başka birilerinin vergi payı bu rakamdan düşük demektir.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Verdiğim rakam göreceli degil, çünkü gelir vergisi değil, toplanan tüm vergiler. Yani devletin tüm vergi gelirinin, gayrı safi milli hasılaya oranı. Bu şekilde dolaylı vergiler de hesaba katılmış oluyor. Bu rakam Türkiye'de yüzde 20.8 miş.

Eğer sizin toplam vergi payınız bu rakamdan yüksekse, başka birilerinin vergi payı bu rakamdan düşük demektir.
    Şuraya göre %29,7 gibi görünüyor.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Norveç'te vergi yüksek de dünyanın en büyük varlık fonuna da sahip bir ülke.
    Norveç Varlık Fonu diyince aklıma geldi, bu sene mi geçen sene mi kim tüyo verdiyse bunlara esaslı bir ereğli hissesi çakmışlardı :D
    youtube.com/@bisuruyorum

8. sayfa BirinciBirinci ... 6789 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)