Instagram adresi : ismetsanli34
Şu anda Macaristan dayız. Kısmetse bugün Slovakya da olacağız yol durumuna göre Polonya ya da geçebiliriz.
Bulgaristan, Romanya, Macaristan sınır kapılarında kaskımı bile çıkarmadım vay be biri benim pasaportu bulsa bütün Avrupa yı dolaşacak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:45 ----------
An itibariyle buradayız.
https://maps.app.goo.gl/LLSAJhWShKuZerDA6
Tebrik ederim ve kolaylıklar dilerim yaşlıveacemi İsmet abi.
Fotoğrafları da en kısa sürede bekliyoruz.
Az önce İsmet'le haberleştik.
Polonyada Varşova yakınlarında bir yerde durup çay içtiklerini az sonrada yola çıkacaklarını yazmış.
Keyifleri yerinde. Hava günlük güneşlikmiş.
Takip cihazına canı sıkkın. Halen çalışmıyor.
Konumunu gönderip paylaşmamı ve hepinize selam söylememi istedi.
Tahminimce bugün Latvia veya Litvanyaya giriş yaparlar diye düşünüyorum.
Anlık olarak buradayız.
https://maps.app.goo.gl/xnKWfmeaAGFgpVPV6
ismet abi Polonyada.MaşaAllah
Estonya'ya kadar olan bölümdeki benzin değerlerini yazmanız mümkün mü İsmet bey.Litre ve fiyat bazından yazarsan çok sevinirim.
İsmet abi yola bununla uğraşamaz diye tahmin edip zıplayayım.
Ben Nordkapp sheet'ini aşağıdaki siteden besliyorum.
https://www.cargopedia.net/europe-fuel-prices
Vignette işi için böyle bir site varsa da düzgün aramadım, manuel topladığım veriyi ekledim.
BG-RO: motosiklete bedava
Macaristan €8 Slovenya €12
POL-LIT-LAT-FIN bedava. oradan ilerlemedim henüz.
youtube.com/@bisuruyorum
Sayın Bergson 400 kilometre civarı yol kat etikten sonra ilk benzin istasyonuna giriyorum. Marka seçimi yapmıyorum.
Güzergah olarakta aynı yoldan dönüş yapmamak için Bükreş - kaloşvar yolunu tercih ettim talline kadar. Genellikle herkes Budapeşte yolunu tercih ediyor gidiş geliş olarak otoban ve imkanları daha fazla. Ben dönüşte kısmetse Budapeşte yolundan dönmek istiyorum.
Tallin den sonra daha düz olduğu için Finlandiya oulu ve dönüş içinde stockholm yolunu seçtim.
Motosikletim 125 cc ve artçılı olduğum için.
Daha kuzeydeki rota daha güçlü motosikletler için.
Ben henüz yol arkadaşımı da seçemediğim için genel geçer bir bilgi oluşturma çalışmasındayım.
Kim olacağına göre "hadi abi 20 günde bam bam bam gidip geliyoruz" veya "abi gezelim görelim bazı yerleri, 35 gün olur" şeklinde bir seçim yapılacak.
O belli olduktan sonra hangi şehirde ne kadar vakit geçirelim vs onlar çıkartılır tabi. Ben şu an zbam zbam gidelim taraftarı olduğum için sadece hangi şehirden hangi şehre gidilecek gibi bir liste oluşturdum sadece. Tahmini sürüş süreleri şu an çok üstünkörü, misal 4. gün 450km'yi 7 saatte bitirmek zor olur gibi aslında, bunlar üzerine çalışıcam netleştikçe.
11. gün sonunda Oulu'ya varış var şu an, 3900km, €300 kadar yakıt, otoyol, feribot vs ücretleri toplamı.
Son zamanlarda gördüğüm en heyecanlandırıcı rota olmuş, bol keyif ve bol anıyla geçecek, ağızlar kulaklarda anlatılacak bir deneyim oluyordur ve olacaktır umarım...
Dönüşün Stockholm etabında bir değişiklik olmaz ve vaktiniz el verirse, bir selam vermek belki de bir kahvede yemekte sohbet etmek isterim.
Yolunuz şimdiden açık olsun...
Bu gezi bence çok cesaret verici. Hem yaş itibarı ile bir cesaret ama asıl önemlisi 125 CC bir motosiklet ile bunu başarabilmek. Ortalık " gs ile bu rotayı yapabilir miyim " diyen sözde motosikletçilerle doluyken.Gerçekten bize en azından bana çok cesaret veriyorsunuz.
Son yazınızdan Nordkapp' a gitmekten vazgeçtiğiniz anlamı mı çıkıyor ben mi yanlış anlıyorum?
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:09 ----------
Elinize sağlık
Baltık denizinin kıyısından harika bir rotadan devam ediyor şu anda.Umarım özellikle bu kısımları kayda alıyordur. Görünen bugün Tallinn' e geçecek ancak bence Letonya' da çok güzel yerler vardı.
Dün Estonyaya giriş yapıp akşama doğru Taline vardılar.
Bugün feribotla Helsinki-Finlandiyaya geçecekler.
Körfezi seyretmek istediklerinden gündüz geçiş istiyorlar.
Akşam saatinde feribot gişelerinin kapalı olması nedeniyle bilet alamadılar.
İsmet gişelere yakın bir yerde çadır kurmaktan bahsediyordu.
Yerel saatle sabah 08:00 ve öğlen 12:00 de uygun fiyatlı (21 Euro) iki feribot görünüyor.
Muhtemelen biriyle Finlandiyaya geçecekler.
.
Hala Ferıbot limanındalar. Muhtemelen 12 ferıbotuna bınecekler.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)