Rölantide akünün şarj olmaması normal mi ?
Reklamlar
-
28 Haziran 2024, 21:01
Merhabalar ns 200 stop etme sorunu var ve farda da biraz titreme oluyor rölantide ölçüm yaptığımda 2.5 bin devirin üstüne çıkmazsa motor aküden elektrik harcıyor Bu genel olarak motosikletlerde normal mi ? ayrıca 3 den fazla fan açarsa bir zaman sonra akü ışığı yanıyor Statör demi sıkıntı var kafayı yiyeceğim .
Reklamlar
-
28 Haziran 2024, 21:21
Normal
Kafanı yeme boş yere.
* Fan / ışık kısmını okumadan yazmışım. Orası garip gibi.
-
28 Haziran 2024, 23:40
Konjektör veya statör gitmiş yüksek ihtimalle, motosikleti çalıştırın ve statörü ölçün 2 fazı ayrı ayrı kontrol edin 2 sinden biri düşük veriyorsa o kısmı yanmış demektir. Konjektörde diyot kademesinde kontrolerini sağlayın eğer ötüyorsa geçmiş olsun oda gidik . Başıma geldi statör ve konjektörü sıfırladım, ölçümlerime göre 2 side gidik çıkmıştı... Statörü orijinal konjektörüde yan sanayi takmıştım.
-
29 Haziran 2024, 07:46
istanbuls34 adlı üyeden alıntı
Merhabalar ns 200 stop etme sorunu var ve farda da biraz titreme oluyor rölantide ölçüm yaptığımda 2.5 bin devirin üstüne çıkmazsa motor aküden elektrik harcıyor Bu genel olarak motosikletlerde normal mi ? ayrıca 3 den fazla fan açarsa bir zaman sonra akü ışığı yanıyor Statör demi sıkıntı var kafayı yiyeceğim
.
Normal. Onun için bazı kaynaklar der ki; olduğu yerde çalıştıracağına hiç çalıştırma. Çalıştıracaksan, belirli bir devirin üzerinde biraz yol git ki, şarj edebilsin.
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
-
29 Haziran 2024, 07:56
Rölantide şarj etme diye bir şey yok. Bunu iddia eden arkadaşım şuan aküyle uğraşıyor. Fan açtığında akü lambası yanıyorsa en önce aküden emin olmanız lazım. Akünün şarj tutma kapasitesi düşmüş olabilir. Aküyü söküp oto elektrikçide veya bir adaptörle şarj edin. Sorun devam ediyorsa şarj sistemine bakmak lazım i forumlar
-
29 Haziran 2024, 09:58
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
Konjektör veya statör gitmiş yüksek ihtimalle, motosikleti çalıştırın ve statörü ölçün 2 fazı ayrı ayrı kontrol edin 2 sinden biri düşük veriyorsa o kısmı yanmış demektir. Konjektörde diyot kademesinde kontrolerini sağlayın eğer ötüyorsa geçmiş olsun oda gidik
. Başıma geldi statör ve konjektörü sıfırladım, ölçümlerime göre 2 side gidik çıkmıştı... Statörü orijinal konjektörüde yan sanayi takmıştım.
Hocam rölantide sizin motosikletiniz kaç V gösteriyor acaba ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:56 ----------
hasangazili adlı üyeden alıntı
Rölantide şarj etme diye bir şey yok. Bunu iddia eden arkadaşım şuan aküyle uğraşıyor. Fan açtığında akü lambası yanıyorsa en önce aküden emin olmanız lazım. Akünün şarj tutma kapasitesi düşmüş olabilir. Aküyü söküp oto elektrikçide veya bir adaptörle şarj edin. Sorun devam ediyorsa şarj sistemine bakmak lazım i forumlar
Şarj ettim dün aküyü led farlarda biraz titreme var fan açtığında akü ışığının yandığını görmüyorum şu an kısa mesafe gittiğim için akünün şarj fırsatı olmuyor pek ışıklarda durduğumda tatlı bir gaz vermek zorunda kalıyorum.
-
29 Haziran 2024, 10:02
Hocam rölantide sizin motosikletiniz kaç V gösteriyor acaba ?
Şu an hiç etmiyor çünkü motor bloğunu ve elektrik tesisatını açtım , ama yanlış hatırlamıyorsam 10-12 arası bişe gösteriyordu sanki. Birde üstünde Bs akü vardı oda arızalıydı onun yüzünden bu parçalarıda bozdu yüksek ihtimalle (statörün bir kaç yeri yanıktı)... Eğer imkanınız varsa akünün garantisi varsa aküyüde garantiye yollayın, yanlış hatırlamıyorsam sağlıklı halinde rölantide 12.5 volt civarı gösteriyordu gaz açtığımda ise 14v kadar yükseliyordu.
-
29 Haziran 2024, 14:09
Şu an hiç etmiyor çünkü motor bloğunu ve elektrik tesisatını açtım
, ama yanlış hatırlamıyorsam 10-12 arası bişe gösteriyordu sanki. Birde üstünde Bs akü vardı oda arızalıydı onun yüzünden bu parçalarıda bozdu yüksek ihtimalle (statörün bir kaç yeri yanıktı)... Eğer imkanınız varsa akünün garantisi varsa aküyüde garantiye yollayın, yanlış hatırlamıyorsam sağlıklı halinde rölantide 12.5 volt civarı gösteriyordu gaz açtığımda ise 14v kadar yükseliyordu.
yanıtın için teşekkürler hocam benimki de aynı 12v a düşüyor rölantide gaz verildiğinde 14 e kadar çıkıyor sanırım statör de bir sıkıntı yok ümit akü takmıştım 1 seneden fazla oldu.
-
29 Haziran 2024, 17:22
yanıtın için teşekkürler hocam benimki de aynı 12v a düşüyor rölantide gaz verildiğinde 14 e kadar çıkıyor sanırım statör de bir sıkıntı yok ümit akü takmıştım 1 seneden fazla oldu.
Ns200 lerin elektrik üreten aksamları biraz zayıftır, çok şarj için kullanırsanız statör veya konjektörden yana problem yaşayabilirsiniz. Ama bu kadar kısa süre kullanımda olsa aküyü öldürecek duruma gelmemeli.
-
04 Temmuz 2024, 18:30
Konuyu tekrar hortlatacağım motorum 2 gündür akü ışığı yakıyor ölçüm yaptığımda 4 binin üstüne çıksam dahi motor max 13.20v veriyor aküye. Statör arızalanmaya mı başlıyor acaba ?
-
04 Temmuz 2024, 19:32
Konuyu tekrar hortlatacağım motorum 2 gündür akü ışığı yakıyor ölçüm yaptığımda 4 binin üstüne çıksam dahi motor max 13.20v veriyor aküye. Statör arızalanmaya mı başlıyor acaba ?
Statörün konjektöre giden kablosunu sökün ve ölçün, yanlış hatırlamıyorsam 45-50 volt civarında çıkış vermesi gerekiyor her 2 pin.
-
04 Temmuz 2024, 22:26
Statörün konjektöre giden kablosunu sökün ve ölçün, yanlış hatırlamıyorsam 45-50 volt civarında çıkış vermesi gerekiyor her 2 pin.
ilaç gibisin abi. Yarın bunu bir kontrol etmeye çalışayım eğer belirtilen değerlere yakın sonuç alırsak konjektör e mi yönelmem gerekli ?
-
05 Temmuz 2024, 00:49
-
06 Temmuz 2024, 06:36
hasangazili adlı üyeden alıntı
Rölantide şarj etme diye bir şey yok
emin misiniz ?
https://www.facebook.com/profile.php?id=100088742329567
-
12 Temmuz 2024, 21:05
Güncelleme motoru tamirciye götürdüm hem konjektör hem sargı bozulmuş hepsi değişti artı olarak rölanti dalgalanması ve stop etmesi çözüldü.
-
12 Temmuz 2024, 21:24
Güncelleme motoru tamirciye götürdüm hem konjektör hem sargı bozulmuş hepsi değişti artı olarak rölanti dalgalanması ve stop etmesi çözüldü.
Ekstra olarakta motosikletin çekişi bir tık daha artmıştır, Ns200'de 2 tane bobin olduğundan dolayı biraz fazka akım çekmektedir. Şimdi elektrik üretimi dahada iyi olduğu için farda titreme varsa oda gitmiştir birde dediğim gibi çekişi artmıştır.
-
13 Temmuz 2024, 11:08
Arkadaşlar merhaba
Şu an marşa bastığımda bu ses çıkıyor ve motor çalışmıyor. Akü mü bitmiş? Yoksa bi temassızlık mı var anlayamadım. Şu an şehir merkezinden bayağı uzağım ve yola çıkamıyorum. Kendim halledebileceğim bir durum var mıdır?
Motosiklet: Yamaha Tenere 660XTZ
-
13 Temmuz 2024, 11:09
Arkadaşlar merhaba
Şu an marşa bastığımda bu ses çıkıyor ve motor çalışmıyor. Akü mü bitmiş? Yoksa bi temassızlık mı var anlayamadım. Şu an şehir merkezinden bayağı uzağım ve yola çıkamıyorum. Kendim halledebileceğim bir durum var mıdır?
Motosiklet: Yamaha Tenere 660XTZ
-
13 Temmuz 2024, 13:21
Siyahi adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba
Motosiklet: Yamaha Tenere 660XTZ[video]https://www.youtube.com/shorts/alHhKaFvOok[/url]
Marş otomatiği sesi bu, akünüzün voltajı düşük olabilir. Takviye ile denemenizi tavsiye ederim.
-
14 Temmuz 2024, 11:08
Ekstra olarakta motosikletin çekişi bir tık daha artmıştır, Ns200'de 2 tane bobin olduğundan dolayı biraz fazka akım çekmektedir. Şimdi elektrik üretimi dahada iyi olduğu için farda titreme varsa oda gitmiştir birde dediğim gibi çekişi artmıştır.
artış var lakin hala yokuş çıkarken sabit gaz verdiğimde bir baygınlık oluyor gazı biraz artırmam gerekiyor onu bir türlü anlamıyorum üstünde orijinal bujileri var silindir pistondan kaynaklanan bir şey mi acaba 48.xxx binde şu an. Artı olarak rölanti dalgalanması geri geldi ama stop etmiyor şimdilik şaşırmadım
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)