125CC supermoto ile başlamak.
Reklamlar
-
27 Haziran 2024, 02:17
Hayırlı günler öncelikle. 125CC supermoto hakkında birazcık sorum var. Aklımda olan model Yamaha WR125X.
1-) Başlangıç için uygun mu?
2-) Ne gibi zorlukları olur. (motor tecrübem var otomatik vites kullandım ilk kez manuele geçeceğim)
3-) Deli dolu hareketler yapmayacağım.
4-) Parça sorunu çıkarır mı çıkarsa bile fiyatları nasıl?
5-) Kronik sorunları var mı?
Not: Trafik tecrübem var.
Reklamlar
-
27 Haziran 2024, 09:16
1- Başlangıç için uygun.
2- Hiçbir zorluğu olmaz. Manuele alışmak biraz zaman alabilir onu da 2-3 sürüşte halledersiniz.
3- Bravo.
4- Sorun çıkaracağını zannetmiyorum, çıkarsa bile bilindik marka, parçası boldur.
5- Yok diye biliyorum, forumda WR125 konusunu takip ederseniz motorun artı ve eksileri hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.
-
27 Haziran 2024, 10:10
tek sorun yuksek surus pozisyonu olur.zamanla alisirsiniz
-
27 Haziran 2024, 10:36
tek eksi yanı abs olmayışı, o da zaten bu motorun doğasına aykırı.
bence bunlar başlangıç için aslında daha uygun motorlar. hafif, kıvrak, ufak tefek düşe düşe kendi limitlerini öğrenip becerilerini geliştirebileceğin motorlar.
-
27 Haziran 2024, 11:46
Yaşayabileceğin en temel 2 zorluktan birisi boy diğeri abs. Boyun kısaysa biraz zorlanırsın. Genel olarak süper bir motor. Güncel modeli olsa o motor için cc bile düşerim. Supermotolar benim çok hoşuma gidiyor.
-
27 Haziran 2024, 12:36
yarım akıllı adlı üyeden alıntı
1- Başlangıç için uygun.
2- Hiçbir zorluğu olmaz. Manuele alışmak biraz zaman alabilir onu da 2-3 sürüşte halledersiniz.
3- Bravo.
4- Sorun çıkaracağını zannetmiyorum, çıkarsa bile bilindik marka, parçası boldur.
5- Yok diye biliyorum, forumda WR125 konusunu takip ederseniz motorun artı ve eksileri hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim hocam sorularımı yanıtladığınız ve yardımınız için. 😄
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:29 ----------
motomad adlı üyeden alıntı
tek sorun yuksek surus pozisyonu olur.zamanla alisirsiniz
Boyum 1.70 sorun olur mu?
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:30 ----------
maximusti, adlı üyeden alıntı
tek eksi yanı abs olmayışı, o da zaten bu motorun doğasına aykırı.
bence bunlar başlangıç için aslında daha uygun motorlar. hafif, kıvrak, ufak tefek düşe düşe kendi limitlerini öğrenip becerilerini geliştirebileceğin motorlar.
Doğrudur hocam teşekkürler yanıtınız için. ☺
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:34 ----------
lehibeny adlı üyeden alıntı
Yaşayabileceğin en temel 2 zorluktan birisi boy diğeri abs. Boyun kısaysa biraz zorlanırsın. Genel olarak süper bir motor. Güncel modeli olsa o motor için cc bile düşerim. Supermotolar benim çok hoşuma gidiyor.
Boyum 1.70 hocam zorluk çıkarabilir mi? Cidden de süper hocam çok hoşuma gidiyor benim de.
-
27 Haziran 2024, 13:15
kronik denebilecek en büyük sorunu grenajların kırılgan plastikten yapılması. herhangi bir düşmede hemen kırılır, kaynak tutması zordur ve servis fiyatları pahalıdır. ek olarak koruma demiri alayım çanta takayım diyebileceğin tarzda yaygın da bir motor olmadığı için aksesuar bulmakta güçlük çekebilirsin. crf250 daha iyi alternatif olur bu açıdan bakıldığında, ikisini de kullandım honda uzun vadede net çok daha ucuz bir motor.
-
27 Haziran 2024, 13:20
Artık bayağı bayağı eski bir motor,
Plastikleri sert ve kırılgan, yenisini piyasada bulamazsın.
Başlangıç için uygun fakat kısa sürede sıkılırsın, özelliklerine göre de fiyatı yüksek.
Tavsiye etmem.
-
27 Haziran 2024, 14:42
sodurlu88 adlı üyeden alıntı
Artık bayağı bayağı eski bir motor,
Plastikleri sert ve kırılgan, yenisini piyasada bulamazsın.
Başlangıç için uygun fakat kısa sürede sıkılırsın, özelliklerine göre de fiyatı yüksek.
Tavsiye etmem.
Eski olmasına rağmen burda japon bir motordan bahsediyoruz. Parça yönünden sıkıntı çıkartacağını sanmıyorum. Fiyat olarak şu anda çinli motorlar bu fiyata ve çoğunun fazlasıyla kronik sorunu var bu makina 2012 olmasına rağmen sorun çıkartmıyor.
Sıkılacak birisi değilim hızda istemiyorum zaten aç gözlü değilim bu makinanın gücü bana yeterde artar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:36 ----------
_recoo adlı üyeden alıntı
kronik denebilecek en büyük sorunu grenajların kırılgan plastikten yapılması. herhangi bir düşmede hemen kırılır, kaynak tutması zordur ve servis fiyatları pahalıdır. ek olarak koruma demiri alayım çanta takayım diyebileceğin tarzda yaygın da bir motor olmadığı için aksesuar bulmakta güçlük çekebilirsin. crf250 daha iyi alternatif olur bu açıdan bakıldığında, ikisini de kullandım honda uzun vadede net çok daha ucuz bir motor.
Hocam sorun olmaz o konular ama koruma demiri için neler yapabiliriz bir tavsiyeniz var mı? Benim gönlüm wr125’den yana hocam başka motorları düşünmüyorum açıkçası.
-
27 Haziran 2024, 15:09
Apoow adlı üyeden alıntı
Eski olmasına rağmen burda japon bir motordan bahsediyoruz. Parça yönünden sıkıntı çıkartacağını sanmıyorum. Fiyat olarak şu anda çinli motorlar bu fiyata ve çoğunun fazlasıyla kronik sorunu var bu makina 2012 olmasına rağmen sorun çıkartmıyor.
Sıkılacak birisi değilim hızda istemiyorum zaten aç gözlü değilim bu makinanın gücü bana yeterde artar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:36 ----------
Hocam sorun olmaz o konular ama koruma demiri için neler yapabiliriz bir tavsiyeniz var mı? Benim gönlüm wr125’den yana hocam başka motorları düşünmüyorum açıkçası.
Bu kadar bilgin var madem ne b*k yemeye bize danışıyorsun...
-
27 Haziran 2024, 17:49
sodurlu88 adlı üyeden alıntı
Bu kadar bilgin var madem ne b*k yemeye bize danışıyorsun...
Hocam daha bugün öğrendim zaten sizde haklısınız tabi..
-
27 Haziran 2024, 21:56
Sorunsuzdur tabi ama WR125'in orijinal parça fiyatlarını görünce gözlerin fal taşı gibi açılmasın =)
Bir de haddime değil tercihini sorgulamak ama, deli deli şeyler yapmayacaksan neden supermoto düşünüyorsun?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)